Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.690
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.690
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

AB, yeni yaptırım paketiyle Rusya’ya karşı kripto para yasaklarını artırıyor

Investing.com – Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Avrupa Birliği, Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar kapsamında tüm kripto para işlemleriyle ilgili yasakları artırma kararı aldı 

Avrupa Komisyonu, bugün yapılan açıklamada Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgal etmesine karşılık ülkeye karşı 8. yaptırım paketi kapsamında kripto hizmetlerine yönelik ek yasaklar getirdi.

Önceki tedbirler daha sıkı hale getirildi

Yapılan açıklamaya göre kripto varlıklarla ilgili tüm yasaklar önceden 10.000 euroya kadar izin verilirken şimdi miktara bakılmaksızın tüm kripto varlık cüzdanları, hesapları veya saklama hizmetlerini kapsayacak şekilde genişletildi.

Avrupa Birliği, daha önce Nisan ayında Rus oligarkların servetlerini kripto paralar yoluyla taşımasını önlemek için Rus vatandaşları için yüksek değerli kripto hizmetlerine yasak getirmişti. Bunun yanında yeni yatım paketi, Rus hükümetine veya Rusya’da yerleşik tüzel kişilere BT danışmanlığı, hukuk danışmanlığı, mimari ve mühendislik hizmetlerinin de yasaklanmasını içeriyor.

Rusya kripto faaliyetlerini hızlandırıyor

Diğer yandan Rusya, kripto sektöründe bazı ilerlemeler kaydediyor. Son gelişmelerde Rusya Merkez Bankası ile Maliye Bakanlığı, enerji açısından sorun yaşanmayan bölgelerde kripto madenciliğine izin veren bir yasa tasarısı konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Bilindiği Rusya Merkez Bankası, önceki dönemlerde kripto para endüstrisine karşı katı bir tutum sergileyerek finansal istikrarı bozma riskine karşılık ülkede kripto paralarla ilgili tüm faaliyetlerin yasaklanmasını talep ediyordu. Ancak Batı ülkelerinin Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar uygulamasının ardından Rusya Merkez Bankasının kripto paralara karşı duruşunu değiştirdi. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir