Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.018
% 6.78
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.018
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

AB, DeFi sektörünü düzenlemek için yeni bir çalışma başlatıyor

Investing.com – Avrupa Birliği Komisyonu, merkezsiz finans (DeFi) protokollerinin iç denetimi hakkında daha fazla düzenlemenin gerekliliğini ortaya koyan bir araştırma talebinde bulundu. DeFi sektörüne yönelik düzenleme araştırmalarının bir yıldan fazla sürmesi bekleniyor ve pilot çalışmayla ilgili 250 bin euro’luk bir bütçe belirlendi.

Yapılacak olan araştırmada merkezsiz finans sektöründeki işlemeri takip etmek için yerleşik bir teknolojinin nasıl geliştirilebileceği üzerinde durulacak. Sektörde gerçek zamanlı bir takip için araştırmacılar Ethereum Blockchain ağı için otomatik denetim verilerini toplayacaklar.  

Avrupa Birliği, son zamanlarda kripto paraların düzenlenmesi konusunda önemli adımlar atıyor. Geçen hafta AB Parlamentosu, komisyondan kripto paralar konusuna daha şeffaf bir yaklaşım getirmek amacıyla bir vergi kodu oluşturulması talebinde bulundu. Böylece bireysel yatırımcıların ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin, kripto alanındaki işlemleri için daha sade bir vergi sistemi oluşturulması hedefleniyor.

MiCA’nın onayından sonra düzenleme çalışmaları devam ediyor

Öncesinde ise Avrupa Parlamentosu, Kripto varlık piyasası (MiCA) yasasını imzalayarak AB’nin kripto alanındaki düzenlemleri konusunda önemli bir adım attı. Kripto para piyasası ve Blockchain teknolojisinin önünü açacağı düşünülen bu yasayla benimsemenin daha da artması hedefleniyor. Ayrıca Avrupa Birliği tarafından ortaya konulan MiCA, diğer ülkelerin de kripto paraları düzenleme konusunda yardımcı olacağı, hatta küresel bir rehber olma potansiyeli taşıdığı düşünülüyor. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Avrupa ülkelerine kripto alanındaki tüm fırsatları ve riskleri dikkatle inceleme tavsiyesinde bulundu.

MiCA’nin ilk taslak çalışmaları, bölgede yüksek enerji kullanan iş ispatı madenciliğinin önüne geçecek bazı maddelere sahipti. Bu durum Avrupa Birliği sınırları arasında Bitcoin madenciliğinin yasaklanacağı şeklinde yorumlandı. Ancak bu madde, komisyon tarafından kabul edilmedi ve revize edilen taslak, son haliyle daha kripto dostu bir yasa haline getirildi.

Avrupa Birliği Komisyonu, şimdi MiCA yasasının 2024 yılına kadar yürürlüğe gireceği süre zarfında düzenlemelerin, DeFi sektörünü de içine alacak şekilde genişletilmesi için araştırmalara başlıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir