Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.682
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.682
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Aave DAO, Stablecoin Projesine Onay Verdi, Tartışmalar Başladı

Aave DAO stablecoin projesini onayladı ve kripto topluluğundan büyük tepki aldı.

Aave DAO’nun stablecoin projesini onaylaması, kripto topluluğunun öfkelenmesine neden oldu. Birçok kişi, bu stablecoin’in de TerraUSD ile aynı kaderi paylaşabileceğini düşünüyor.

DeFi projesinin arkasındaki yönetim organı olan Aave DAO, aşırı teminatlı bir stablecoin oluşturma projesini oy birliğiyle onayladı.

Aave Companies tarafından sunulan bu teklif, üç gün boyunca oylandı ve %99.9’luk büyük bir destek aldı.

GHO ismi stablecoin, Ethereum tabanlı aşırı teminatlandırılmış bir stablecoin olacak. Sürecin bir sonraki kısmı ise Aave Improvement Proposal (AIP) aracığılı ile GHO token’larının oluşturulması olacak. GHO üretmek isteyen kullanıcılar, Aave tarafından kabul edilen token’ları yatırarak bunu gerçekleştirebilecekler.

Aave protokolü, daha iyi likidite ve pasif gelir imkanı sunmak için GHO stablecoin’ininden faydalanmayı umuyor.

Aşırı teminatlandırılmış coin’lerde, kullanıcıların stablecoin’in basım değerinden daha büyük bir miktarda coin yatırması gerekiyor. Bu, stablecoin’ler üzerinde aşırı teminatlı bir kredi sağlanmasına sebep oluyor.

TerraUSD Korkusu

Aave’nin bu duyurusu, Aave topluluğunu tedirgin etti. Zira kısa bir süre önce UST büyük bir çöküş yaşadı.

Aave’nin bu hamlesini savunan kişiler de bulunuyor ve UST ile karşılaştırılmasının mantıksız olduğunu savunuyor. Bir kullanıcı konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“UST teminatsızdı ve bir dolandırıcı tarafından yönetiliyordu. Aave, DAI’ye benzer aşırı teminatlandırılmış bir stablecoin üretiyor. Aave dünyadaki en büyük DeFi kredi protokolüdür ve son derece şeffaftır”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir