Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.785
% 2.78
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.785
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

a16z, Eski Meta Çalışanlarının Web3 Şirketine Yatırım Yaptı

a16z, bir blokzinciri ve Web3 geliştirme şirketi olan Mysten Labs’e yatırım yaptığını duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yakından takip edilen yatırım firması Andreessen Horowitz (a16z), Pazartesi günü yaptığı açıklamada yeni yatırımını duyurdu. Şirket, dört eski Meta (eski Facebook) çalışanı tarafından ortaklaşa kurulan bir blokzinciri ve Web3 geliştirme şirketi olan Mysten Labs’a yatırım yaptı. CNBC, yatırım rakamının 36 milyon dolar olduğunu aktardı. 

Mysten Labs’ın CEO’luğunu Facebook tarafından oluşturulmuş bir cüzdan projesi olan Novi’nin eski Ar-Ge Direktörü Evan Cheng üstleniyor. Ayrıca eski Novi mühendisi Sam Blackshear CTO, eski Novi ürün lideri Adeniyi Abiodun COO ve eski Novi mühendisi George Danezis de Baş Bilim İnsanı olarak projede görev alıyor. Bu isimler Novi’ye ek olarak başka projelerin geliştirilmesine de katkıda bulundu. Dört eski çalışanın kendi şirketini kurma haberi ise, Meta’nın eski Novi lideri David Marcus’un yıl sonuna kadar şirketten ayrılacağını açıklamasından yaklaşık bir hafta sonra geldi.

A16z konu hakkında yaptığı açıkalamada, ilerlemeye devam ederken mevcut ağlarla ortaklıkları güçlendirmeyi ve Mysten’in tasarlanmasına yardımcı olduğu ek protokolleri başlatmayı planlıyor.

Yatırım şirketlerinin Web3 projelerine ilgisi sürüyor. a16z geçtiğimiz günlerde de başka bir web3 projesi olan Iron Fish’e yatırım yapmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir