Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.615
% 3.77
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.615
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Unifi Protocol DAO (UNFI) Nedir?

Unifi Protocol, geliştiricilerin ve ekiplerin çeşitli blokzincirlerinde benzersiz DeFi ürünlerini oluşturmaları için, birlikte çalışabilir bir akıllı sözleşme platformudur.

Unifi Protocol DAO (UNFI) Nedir?

Blockchain ekonomisinde dikkatleri çeken Unifi Protocol DAO projesi, 2020 yılında oluşturulmuştur. Unifi Protocol DAO, modern finans için blockchain’i şekillendirmeyi hedeflemektedir. Yeni nesil DeFi geliştirmesi için yapı taşları sağlayan birlikte çalışabilir, merkeziyetsiz ve çok zincirli akıllı sözleşmeler grubu olarak tanımlanmaktadır. Unifi Protocol, Ethereum blokzinciri üzerine inşa edilmiştir ve AMM teknolojisi ile güvenliğini sağlamaktadır. Proje, merkeziyetsiz otonom organizasyon olarak çalışmaktadır. Kısacası, yönetimi dağıtık bir yapıdadır ve topluluk tarafından gerçekleştirilmiştir.

Birlikte çalışabilirlik ilkesini benimseyen Unifi, diğer DeFi projeleri ile ortaklıklara sahiptir. Kullanıcılar bu sayede çeşitli kripto paralar ile Unifi’de işlem yapabilmektedir. Unifi Protocol, başka bir blokzinciri oluşturma hedefi ile benzerlerinden ayrılmaktadır. DeFi odaklı geliştirilen projede geliştriciler modern finansın geleceğinde blockchain’in benimsenmesi hedefi ile çeşitli teknolojiler ile Unifi’yi geliştirmektedir. Bunun yanı sıra Unifi, DeFi arbitraj stratejileri (DARBI) ile tamamlanmış ve uTrade ismi verilen bir AMM ile işlem oynaklığını ve enflasyonu ortadan kaldırır. Diğer projelerle işbirliğine açıktır ve birden fazla ağın token’ını desteklemektedir. Ayrıca Unifi, kullanıcılarına referandum önerme ve katılma konusunda özel haklar sunar. Kullanıcılar yönetişime katılabilir ve böylece protokolün merkeziyetsizliğine katkı sağlamış olur.

UNFI Coin Nedir?

Unifi Protocol DAO’nun yerel kripto para birimi UNFI coin’dir. Çeşitli kullanım durumlarına sahip UNFI, ERC-20 akıllı sözleşmesi ile oluşturulmuştur. Blockchain’i modern finans için bir çözüm olarak sunmayı hedeflemekte ve buna göre şekillenmektedir. Bu sebeple benzersiz teknolojiler ile Unifi Protocol’ün güçlü yanları oluşmuştur. UNFI Coin, Proof of Stake unusurlarını güçlü DAO temsili yönetişim modeline dahil eden ilk sürdürülebilir DeFi token’ı olarak değerlendirilmektedir.

Bir yönetişim token’ı olarak hizmet veren UNFI, platformun merkeziyetsizliğini sağlamaktadır. UNFI sahibi kullanıcılar, proje için karar alma süreçlerinde oy kullanabilmekte ve değişimler için topluluğa teklif sunabilmektedir. Akıllı kontratları devreye alabilen kullanıcılar, kapsamlı DeFi işlemlerini de UNFI aracılığıyla gerçekleştirebilmektedir. Bir ödeme yöntemi olarak da kullanılan UNFI, çeşitli kripto paraların takas işleminde de kullanılmaktadır. UNFI ile yüksek hızda işlemler gerçekleştirilebilir ve staking için kullanılabilir. Stake eden kullanıcılar, pasif gelir elde edebilmektedir. Ayrıca UNFI, AMM ile gerçek zamanlı alım-satım işlemlerinin gerçekleşmesini sağlamaktadır.

UNFI Nasıl Ve Nereden Alınır?

Unifi Protocol DAO’nun yerel kripto para birimi UNFI Coin, işlem hacmi büyük birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, KuCoin, Coinbase Exchange, Kraken, PancakeSwap (V2), Huobi, Gate.i.o, Bitget, Crypto.com Exchange, MEXC, CoinEx, Bitrue gibi platformlar verilebilir. UNFI Coin ile yatırımlarını değerlendirmek isteyenler, öncelikle bu platformlardan birine üye olmalı ve hesap oluşturmalıdır. Ardından kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştiren kullanıcılar, alım satım ekranını açmalıdır. İstedikleri miktarda UNFI satın alan kullanıcılar, UNFI Coin’leri işlemlerde kullanabilir ya da güvenli cüzdanlarda saklayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir