Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$60.655
% 3.68
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.655
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Bahamalar düzenleyicisi, FTX’in varlıklarına el konulduğunu duyurdu

Investing.com – Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu yaptığı açıklamada Bahamalar merkezli FTX Digital Markets tarafından tutulan tüm kripto varlıkların 12 Kasım’da devlet gözetimindeki cüzdanlara aktarıldığını açıkladı. Açıklamanın ise neden 5 gün sonra yapıldığına dair bie bilgi verilmedi. 

Düzenleyici yetkilerini kullandığını söyleyen komisyon, Bahamalar Yüksek Mahkemesi tarafından verilen bir yetkiye dayanarak o gün yapılan tüm kripto varlıkların transferine yönelik eylemleri üstlendiğini söyledi. Bu eyleme gerekçe olarak ise FTX Digital Markets’in kullanıcıları ve alacaklarının çıkarlarını korumak için acil bir aksiyon alınması gerekliliğini öne sürdü. Bilindiği üzere FTX, 11 Kasım Cuma günü ABD’deki iştirakleriyle ilgili olarak iflas başvurusunda bulundu. 

Bahamalar düzenleyicilerin FTX ile ilgili aldığı son kararlar, ABD ile Bahamalı yetkililerini de karşı karşıya getirmiş gibi görünüyor. Öyle ki her iki ülkeyle ilgili bağlantılı şirketlerin bulunması, düzenleyicilerin yargı yetkisi konusunda bir çekişmeye girmesine neden oluyor. Bahamalar, ABD’ye göre çok daha küçük bir ülke olsa da FTX’in Bahamalar merkezli olması ve ülkede birçok varlıklı yatırımcının FTX’te yatırımı olduğu bilinmesi, adalar ülkesinin elini güçlendiriyor.

Bu gelişmenin yanında FTX’in geçen hafta sonu şüpheli bir hacker saldırısına uğraması ve 1 milar dolara yakın kripto varlığın çalınması, soru işaretlerine neden olurken durumu daha karmaşık hale getirdi.

FTX’e yatırım yapan şirketler

Geçtiğimiz yıl dikey bir büyüme gören FTX, birçok kurumdan yüksek miktarlı yatırımlar alarak değerlemesini 34 milyar dolara kadar çıkarmıştı. JPMorgan tarafından yapılan bir paylaşıma göre FTX’in en büyük yatırımcıları arasında Paradigm, Sequoia Capital ve Temasek bulunuyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir