Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.020
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.020
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Elon Musk Twitter’ı aldıktan sonra üst düzey yöneticiler görevlerinden ayrıldı

Investing.com – Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını gerçekleştirmesinin ardından sosyal medya platformunun merkezinde hareketli saatler yaşandı.

Anlaşmanın tamamlanmasının ardından Elon Musk, takipçilerine bu durumu “the bird is freed” (kuş özgür kaldı) ifadesiyle duyurdu.

Birçok haber kaynağına göre Twitter satışı gerçekleştikten sonra şirketin İcra Kurulu Başkanı Parag Agrawal, Mali İşler Başkanı Ned Segal, Baş Hukuk Müşaviri Sean Edgett, Hukuk Politikası ve Güvenlik Başkanı Vijaya Gadde gibi birçok üst düzey yönetici görevden alındı. Bunun yanında henüz resmi olarak açıklanmasa da Elon Musk’ın Twitter’ın CEO’luk görevini üsteleneceği söyleniyor. Gündeme yansıyan bu görevden alınma haberleri ise henüz Elon Musk ya da Twitter yönetimi tarafından resmi olarak açıklanmadı.

Elon Musk, Twitter çalışanları ile ilk toplantısını yaptı

CNBC haberine göre çalışanların çoğunun Elon Musk konusunda endişeli olduğu bildirildi. Bu endişenin kaynağında ise yakın zamanda ortaya atılan personelin %75’ini işten çıkarma iddiasından kaynaklandığı biliniyor. Haberde çalışanların yeni yönetimden adil bir muamele talep ettikleri bir mektup hazırladığı belirtildi.

Daha önceki gelişmelerde ise Elon Musk’ın Twitter’ın çalışan sayısının fazla olduğunu düşündüğü ve iş gücünü %75 oranında azaltacağına dair söylentiler vardı. Ancak Musk, daha sonra konuyla ilgili açıklama yaparak bu iddiaları reddetti.

Milyarder iş insanı, dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada satın alımı resmen açıklarken reklam verenlere yönelik kullandığı ifadelerde şirketi insanlığa yardım etmek için aldığını ve daha fazla para kazanmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Bu bağlamda Musk, Twitter’ı tüm görüşleri benimseyen ortak bir dijital şehir meydanı haline getirme hedefinden bahsetti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise bugün yaptığı açıklamada kripto borsasının 500 milyon dolarlık fon sağlayacağını bir kez daha yineledi. Diğer yandan haftanın başında Morgan Stanley, Bank of America ve Barclays gibi bankaların Twitter satın alımı için Musk’a 2,5 milyar dolarlık kredi sözü verdiği bildirildi.

Toplamda yedi bankadan oluşan konsorsiyumun Elon Musk’a yaklaşık 13 milyar dolarlık kredi taahhütü bulunuyor. Musk’ı destekleyen diğer yatırımcılar ise Katar Yatırım Otoritesi ve risk sermayesi şirketi Sequoia Capital olarak biliniyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir