Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.481
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.481
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Mobilya sektörü ihracat rekorları kırmaya devam ediyor

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin verilerine göre, yılın ilk 9 ayında 2021’in aynı dönemine göre ihracatı %22,6 artan mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü, Türkiye’ye 6,2 milyar dolarlık katkı yaptı. Sektörün eylüldeki ihracatı 761 milyon dolar olarak kaydedilirken, ofis mobilyaları 182 milyon dolarla bu gelirlerin dörtte birine imza attı.

Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği (OMSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Murat Özkardeş, “Sektörü ulusal ve uluslararası platformda güçlendirmek, sosyal, kültürel ve ekonomi alanlarda işbirliği yaratarak sektörel büyümeyi artırmak için OMSİAD, 1999 yılından bu yana stratejik hamlelerle önümüzü açıyor. Yakalanan birlik ve beraberlik havası, başarının da yönünü belirliyor. Bu olumlu hava, hem sektöre hem de Türk ekonomisine yeni rekorlar getirecektir.” dedi.

Ofis mobilyaları dış ticaret açığı vermeyen sınırlı sanayi sektörlerinden biri

2007 yılında kurulan, ofis koltuk sektörüne tedarik ettiği yedek parçalarla çözüm ortağı olarak sektöre hizmet veren Sempre Ofis Mobilyaları’nın sahibi olan Murat Özkardeş, sözlerine şöyle devam etti:

“Başarının sırrı birlik ve beraberlik”

Murat Özkardeş, değerlendirmelerini şöyle sonlandırdı:

Sektörün sürekli kendini yenilediğini ve bu kapsamda teknolojik gelişmeleri ve tüketici eğilimini yakından takip ederek bu doğrultuda tüketici bazlı Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen OMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özkardeş, yeni mobilya trendine göre, 2023-2024 yıllarında ergonomik, rahat ve teknolojik ürünlerin ön plana çıkacağını belirtti.

Bu makale ilk olarak Hibya Haber Ajansı üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir