Kriptolar:
32374
Bitcoin:
$98.870
% 0.27
BTC Dominasyonu:
%59.5
% 0.26
Piyasa Değeri:
$3.30 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
94 / 100
Bitcoin:
$ 98.870
BTC Dominasyonu:
% 59.5
Piyasa Değeri:
$3.30 T

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Katılım bankalarında isim değişikliğine gidilmesi pozitif algıyı artırabilir”

Investing.com – Katılım Finans Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel gelişmelerin etkisiyle yükselen enflasyon meselesinin üstesinden geleceklerini söyledi.

Türkiye gibi insanların dini hassasiyetlerinin yüksek olduğu bir yerde, katılım finans kuruluşlarının potansiyelinin gerisinde kaldığını söyleyen Erdoğan, bu kuruluşların bankalardan farklı olmadığına ilişkin genel algı olduğunu ifade etti. Bu algıyı dönüştürmenin ilk adımının Katılım Bankası isminin Katılım Finans Kurumu şeklinde değiştirilmesi olabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

  • Salgının ve savaşın tetiklediği enerji ve emtia fiyatlarındaki artışın derinleştirdiği küresel ekonomik krizin, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm ekonomileri derinden etkilediği bir dönemden geçiyoruz.
  • Küresel krizlerin ardının kesilmediği son yıllarda Türkiye, elde ettiği tecrübelerle kendini diğer ülkelerden ayrıştırmayı başardı.
  • Birileri son 8-9 yıldır Türkiye’yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak için kumpastan darbeye her yolu denediler. Bu sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı. Ama hesap edilmeyen bir durum ortaya çıktı. Verdiğimiz mücadele bizi daha güçlü kıldı. Dünyadaki beklenmedik krizler, bize bu tuzakları kuranların tüm zayıflıklarını açığa çıkardı.
  • Küresel gelişmelerin etkisiyle bir süredir etkisini hissettiğimiz enflasyon meselesinin de üstesinden gelerek Türkiye yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz.
  • Küresel ekonomik kriz sürekli yeni sorunlara yol açarak dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Yaşanan sorunların en çok etkilediği alanların başında finans kesimi geliyor.
  • Temel görevi tasarrufları doğru yatırımlara yönlendirerek ekonomik büyümenin lokomotifi olması gereken finansal sistem, artık bu görevini yerine getiremiyor.
  • 2021’de 303 trilyon dolar seviyesine ulaşan küresel borçluluk oranı, küresel milli gelirin 3,5 katına yükseldi.
  • Ülkelerin ve piyasaların 2008 finans krizinden derslerini almadıklarını, aynı yanlış yolda yürümeyi sürdürdüklerini görüyoruz.
  • Yeni bir finansal mimari anlayışı giderek hız kazanıyor.
  • Merkezinde adalet, üretim, paylaşım, en önemlisi insan olmayan bir finansal yapı sürdürülebilir değildir.
  • Üretimi, paylaşımı ve ahlaki değerleri önceleyen alternatif finans araçlarının başında katılım finans sistemi geliyor.
  • Katılım finansın yıldızı, risk paylaşımı, varlığa dayalı olması ve ahlaki vurgularıyla giderek daha çok parlıyor.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir