Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$97.886
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 97.886
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Bitcoin Balinası Ve Stratejileri Nedir ?

Bitcoin balinaları alım ve satım sırasında Bitcoin in fiyatını etkilebilecek kadar ellerinde Bitcoin bulunan kimseler yada kuruluşlardır. Fiyat hareketinin büyüklüğüne göre söz konusu balinanın elinde ne kadar büyüklükte bir Bitcoin varlığı olduğunu da anlayabilirsiniz.

BitInfoCharts‘tan aldığımız verilere göre, en büyük 100 BTC cüzdanı, dolaşımdaki tüm Bitcoin’in yaklaşık %15’ini elinde tuttuğunu gösteriyor. Kripto paraların temelinde gizlilik yattığı için tek başlarına Bitcoin fiyatını etkileyebilecek cüzdanların kime ait olduğunu bulmakta çok zordur.

Balinaların büyük alım veya satım emirleri, hepimizin tahmin edebileceği gibi fiyatta iyi yada kötü anlamda dalgalanmalara neden olabilir. Büyük alım emirleri fiyatı hızla yükseltebilirken, büyük satış emirlerinde tam tersi hızlı bir şekilde fiyatı düşürebilir. Satıcılar elindeki BTC’yi nakit veya alternatif para birimlerine çevirmeye çalışırlarsa, daha büyük işlem boyutuyla birleşen likidite eksikliği ve hacim yetersizliği Bitcoin’in fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir. Bu, da pek tabi ki ardından panik satışları getirebilir.

Balinalar Bitcoin topladı, fiyat artı | DonanımHaber

Balinaların Haraketleri

Cüzdandan cüzdana aktarma hareketi:

Cüzdandan cüzdana yapılan işlemler gizli oldukları ve likidite gerektirmeyeceği için duyurulana kadar yahut Whale Alert gibi ilgili sistemler tarafından haber verilmediği sürece anlaşılmaz.Fiyat haraketliliği sebepleri genelde belirsizdir.

Cüzdandan borsaya aktarma hareketleri:

Borsaların likidite sağlayıcı olduğunu düşürsek bir kripto varlığın cüzdandan borsaya aktarımı kripto piyasasının olmazsa olmazlarındandır. Cüzdandan borsaya aktarımlar on-chain veri analizi firmaları tarafından dikkatle takip edilir ve para akışı kontrol edilir. Örneğin birkaç yüz milyon dolarlık Bitcoin hareketi günlük trader yapanları panik havasına sokarak satış baskısı yaratıp Bitcoin’in fiyatını aşağı çekebilir.

Borsadan cüzdana aktarma haraketi: Daha fazla güvenlik sağlayabildikleri için balinalar, varlıklarını soğuk cüzdanlarda, internete bağlı olmayan hardware cihazlarında saklamayı tercih edebilirler. Borsalardan soğuk cüzdanlara Bitcoin çıkışları, daha fazla BTC dolaşımdan çekildiği için fiyatların yükselmesine neden olabilir, bu da talebi canlandırabilir.

Bununla birlikte, büyük bir stablecoin çıkışı yapılıp yüksek miktarda stablecoin borsalardan cüzdanlara aktarılırsa, balinaların piyasa koşullarını elverişsiz veya değişken bulduğunu ve kısa vadede daha güvenilir bir alternatifi tercih ettiklerini düşünebiliriz.

Borsadan borsaya: Balinalar borsadan borsaya işlemler gerçekleştirdiklerinde, genellikle bunu arbitraj için yaparlar, yani piyasalar arasındaki küçük fiyat farklılıklarından faydalanırlar. Bitcoin fiyatındaki ufak değişiklikler genellikle günlük trader’ları motive etmez, ancak balinalar çok daha yüksek hacimleri kontrol ettikleri için büyük getiriler elde edebilirler.

Peki balinaların bitcoin üzerindeki etkisi azalabilir mi ?

Balinalar fiyatları yüksek tutmak için sahte olan büyük alım emirleri veririler yahut fiyatı düşük tutmak isteyen balinalar ise gerçekçi olmayan büyük satış emirleri vererek piyasa duyarlılığını manipüle etmek için büyük alım/satım emirleri yerleştirebilirler. Ancak piyasadaki olgunluğun artışı, kripto piyasasının global anlamda benimsenmesi balinaların Bitcoin üzerindeki etkisini azaltabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir