Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.719
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.719
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

1.700 Dolar, Altın İçin Sürdürülebilir Bir Seviye Olacak Mı?

Altın fiyatları, beklentilerin üstünde gelen ABD TÜFE rakamlarının ardından sert düşüş gördü. Fed’in şahinlik dozunun ölçülü olacağına yönelik Fed konuşmalarıyla nispeten sakinleşti. Sarı metal bu ortamda 1.700 dolar civarında bir destek buldu. Ancak, 1.700 dolar, altın için sürdürülmesi mümkün bir destek seviyesi olacak mı? Bir teknik analist olan Gary Wagner, bu sorunun cevabını arıyor. Biz de Wagner’in analizlerini okuyucularımız için hazırladık.

Tarihsel perspektiften 1.700 doların sürdürülebilirliği

İki işlem günü boyunca altın vadeli işlemleri 1.700 doların altında (X işaretli) işlem gördü. Her iki durumda da bu psikolojik seviyenin üzerinde kapanışı toparladı. Dolayısıyla, bu fiyat noktasının sürdürülmesi olası bir destek seviyesi mi yoksa altının fiyatları düşürmeden önce bir duraklama mı olacağını merak etmek mantıksız değil.

Tarihsel olarak konuşursak, altının 1.700 doların altındaki en son işlemi 9 Ağustos 2021’de ‘flaş çöküş’ günü gerçekleşti. 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü (a olarak işaretli) altın 1.765 dolardan açıldı. Gün içinde 1.678 doların en düşük seviyesinden işlem gördü. Sarı metal, daha sonra 1.726 dolardan kapandı. Bu örnekte, 1.700 dolar, bu yüz dolarlık işlem aralığında çok az teknik öneme sahipti. Bundan önce altın, Mart 2021’de iki kez 1.700 doların altında işlem gördü.

“Her seferinde altın, 1.680 dolardan destek buldu”

Her iki durumda da altın yaklaşık 1.678 dolara kadar düştü. Mart 2021’in başında (b olarak işaretli) altın, bu fiyat noktasının üzerine çıkmadan önce art arda üç gün boyunca 1.700 doların altında işlem gördü. Mart sonunda (c ile işaretli) meydana gelen ikinci örnekte, altın 1.700’ün altına düştü. Ardından ertesi gün 1.700’ün altında açıldı. Ancak bu fiyat noktasının oldukça üzerinde kapandı.

Tarihsel çalışmaların birçok yönü ortaya çıkarması mümkün. Ayrıca, teknik destek ve direnç seviyelerini belirlemesi olası. Ancak tanımlanan her bir örnek, benzersiz bir dizi faktöre dayanan temel olaylardan kaynaklandı. Bu nedenle yalnızca kısmi bir fikir vermesi mümkün. Dahası, son iki yılda altının 1.700 doların altında işlem gördüğü her örnekte, bu fiyat noktasının üzerinde işlem görmeden önce çok daha düşük fiyatlara yol açtı. Aslında, grafikte vurgulanan üç örnekte de fiyat düşüşü, altının hızla 1.700 doların altına düşmesine ve destek bulmadan önce yaklaşık 1.680 doları görmesine neden oldu.

Yukarıdaki grafik (grafik 2) aynı zamanda günlük altın vadeli grafiğidir. Altının üç kez 1.700 doların altına düştüğü aynı durumlara atıf yapıyor. Bununla birlikte, altının her seferinde 1.700 doları aştığını ve yaklaşık 1.780 dolara kadar herhangi bir fiyat desteği bulamadığını gösteren düşük seviyeleri vurguluyor. Her durumda farklı temel olaylar, altın fiyatının düşmesine neden oldu. Bununla birlikte, her seferinde altın, teknik veya başka türlü 1.680 dolardan destek buldu.

“Bu gerçek kesinlikle altın fiyatını daha da aşağı çekebilir”

EDT altın vadeli işlemleri bazında en aktif Ağustos kontratı şu anda %0,04 artışla işlem görüyor. Fiyat, 1.706,50 dolarda kaldı. coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Cuma günü, altın 1.700 doların altını gördü. Bu fiyat noktasının üzerinde etkili bir şekilde kapandı. Bununla birlikte, geçmiş çalışmalar herhangi bir gerçek içgörü ile sonuçlanırsa, altın fiyatlarının sadece teknik göstergelere dayanarak 1.700 dolarda kalmaması daha olası.

Altında yaygın olan mevcut düşüş piyasası hissiyatında dinamik bir pivot veya kayma ile sonuçlanan temel bir olay olması gerekir. Bu hafta yayınlanan en son TÜFE ve ÜFE raporu, enflasyonist baskıların geçen aydan bu yana arttığını ve devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca, Fed’in bu ayki FOMC toplantısında tam bir yüzde puanı artırma olasılığı gerçek. Bu gerçeğin kesinlikle altını daha da aşağı çekmesi mümkün.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir