Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Terra’ya yatırım yapmadıklarını netleştirdi. Hafta içinde Terra ekibine yönelik sert açıklamalarından sonra, Twitter’da Binance’in Terra ekosistemine 300 milyon yatırım yaptığı hakkında söylentiler dolanıyordu.
Binance CEO’su CZ, LUNA yatırımından adını temizledi
Binance CEO’su CZ, söylentileri ele almak için Twitter’daydı. Tüm söylentilere cevap verdiği şu açıklamaları yaptı:
Öncelikle Twitter’da dolaşan yalanları ele almam gerekiyor. Binance, Luna’nın 2.yatırım turuna katılmadı ve herhangi bir UST satın almadı. Binance Labs, 2018’de Terra’ya 3 milyon dolar yatırım yaptı. UST, ilk yatırımımızdan çok sonra geldi.
CZ ayrıca Binance Labs’in son dört yılda bir çok altcoin projesine yatırım yaptığını söylüyor. Bu projelerden bazıları yarı yolda kalırken, bazıları başarılıydı.
Terra tekrar başarılı olabilir mi?
Perşembe günü Binance, LUNA’yı delist ettiğini bildiren bir güncelleme yayınladı. Borsa ayrıca mevcut kaldıracı da kısıtlama getirdi. USDT-marjlı LUNA vadeli işlemleri, maksimum 8x olarak ayarlandı. LUNA 0,005 dolara yaklaştıktan sonra borsa, UST’nin dolara karşı sabit değerini kaybetmesine yanıt olarak LUNA ve UST’nin para çekme işlemlerini durdurdu. coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere CZ bu tarihte yatırımcıları uyarmıştı:
Birçok yeniliğin olduğu yeni bir piyasadayız. Algoritmik stablecoin’ler bunlardan biri.
Terra ekosisteminin çöküşü, acil yardım paketi olarak LUNA basımına ihtiyaç duyduğu için kripto tarihinin en önemli anlarından biriydi. LUNA geri dönmek için mücadele ederken, piyasa değerine göre ilk 5’ten 207’ye geriledi. Çöküşün ortasında CZ, proje ekiplerinin “küllerden yeniden doğabilecekleri ve uygun ve mantıklı bir şekilde yeniden inşa edebilecekleri” konusunda umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.
Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST), 2018’de kurulan ve Güney Kore’nin Seul kentinde bulunan Terraform Labs tarafından oluşturuldu. Projenin arkasında Terra Labs CEO’su Do Kwon var. LUNA’nın dolar karşısında 1:1 sabit değerini kaybettiğinde UST’yi istikrara kavuşturmak için “LUNA basması” ve bunun tersi için LUNA’nın yakılabileceği bir “algoritmik sabit para” oluşturma fikri, Tether gibi diğer stablecoin’lerden farklıdır. Örneğin, UST 0.99’a ulaşırsa, az miktarda LUNA yanar ve 1.01’e ulaşırsa az miktarda UST basılır.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.