Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.624
% 1.70
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.624
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Terra Mucidi Sonunda Konuştu: BTC, LUNA ve UST Sattı Mı?

Terra’nın (LUNA) kurucu ortağı Do Kwon, ağ felakete sürüklenirken son birkaç gündür alışılmadık bir şekilde sessiz kaldı. Geçtiğimiz gün, Kwon ağın araştırma forumuna bir “Terra ekosistemini canlandırma planı” önermesinden saatler sonra, işlerin gidişatından duyduğu üzüntüyü ifade etmek için iki gün içinde ilk kez Twitter’da paylaşım yaptı.

Terra kurucusu: Yaşattığım acıdan dolayı kalbim kırık

Kwon, zamanının çoğunu telefonda UST’nin de-pegging’i nedeniyle harap olmuş kişilerle geçirdiğini belirterek “Buluşumun hepinize yaşattığı acıdan dolayı kalbim kırıldı” diye tweet tweet attı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Terra’nın LUNA yönetişim tokenıyla bir yakma mekanizması aracılığıyla ABD doları ile pariteyi korumak için tasarlanmış, teminatsız bir stablecoin olan UST, geçtiğimiz hafta sabit fiyatından kaydı.

Terra, tüm kripto para piyasası çökmeye başladığında rezerv fonundan 1,5 milyar dolarlık bir krediyi harekete geçirse de bu, UST’yi 1.00 dolarda tutmak yeterli değildi. LUNA’yı da alarak fiyat düşmeye devam etti. Stablecoin şu anda 0.20 doların altında işlem görüyor ve LUNA bir sentin altında. Bu arada Terra Blockchain’i, bir süreliğine duraklatıldıktan sonra tekrar işleme geçti. Ayrıca Kwon, Terra Blockchain’ini UST stablecoin’i olmadan yeniden inşa etmeyi ve LUNA tokenlarını yeniden dağıtmayı içeren teklifini yeniden öne sürdü.

Do Kwon: “LUNA, UST satmadım”

Terra’nın düşüşüyle ​​pek çok insan para kaybetti ve birçok insan Kwon’un varlıklarını satıp satmadığını merak ediyordu. Kwon kendi kayıplarını detaylandırmasa da, “Ne ben, ne de bağlantılı olduğum herhangi bir kurum bu olaydan herhangi bir şekilde kâr elde etmedi. Kriz sırasında ne LUNA ne de UST sattım,” ifadelerini kullandı.

Bu sırada Cuma günü kimliği belirsiz bir kişinin Do Kwon’un karısının yaşadığı apartmana girdiği bildirildi. Kwon’un karısı kapıyı açtıktan sonra, kişinin olay yerinden kaçmadan önce şirketin kurucusunu sorduğu bildirildi. İzinsiz girişten sonra, Seul’ün Seongdong-gu bölgesindeki yetkililer Forkast’a Kwon’un karısına acil güvenlik koruması sağlandığını bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir