Nuls Coin nedir? Nuls Coin, Proof-of-Credit konsensüs mekanizmasını kullanan mikro hizmet odaklı bir blockchain projesidir. Bu makalede Nuls Coin nedir, ne sunar, NULS nasıl alınır, avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi sık sorulan soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.
NULS Coin nedir?
NULS Coin, Proof-of-Credit konsensüs mekanizmasıyla çalışan, takılabilirlik ve özelleştirebilirliğe odaklanan bir Blockchain projesidir. Proje, blok zincirlerinin karşılaştığı çeşitli sorunları kendi bünyesinde çözerek bireysel ve kurumsal yatırımcıları kendine çekmeyi amaçlamaktadır. NULS Blockchain, tüm uygulamaları ana zincirde tutmak yerine çok zincirli bir sistemle çalışır ve uygulamaları alt zincirlerde tutar. Proje, bu model ile kullanıcılarına yüksek ölçeklenebilirlik sunmayı hedeflemektedir. Blok zincirinin yerel kripto para birimi ise aynı isme sahip olan NULS’tur.
Modüler tabanlı bir mimariye sahip olan blok zinciri, iki parçalı bir tasarıma sahiptir. Bu parçalar; mikro çekirdekler ve işlevsel modüllerdir. Mikro çekirdekler, blok zincirinin temelini oluşturur. İşlevsel modüller ise tak ve çalıştır modülleridir. dApp ve Blockchain geliştiricilerine çeşitli ürünler sunan blok zinciri, bu alanda lider projelerden biri olmayı hedeflemektedir. Projenin geliştiriciler için 3 ürünü bulunur. Bunlar; ChainFactory, ChainBox ve SCO’dur. ChainFactory, geliştirici olmayan kullanıcıların bile modüller dağıtarak zincir oluşturmasına olanak tanıyan bir platformdur. ChainBox, geliştiricilerin modül deposundan modüller seçerek onları özelleştirmesini sağlayan bir araçtır. SCO ise, NULS Coin tabanlı projelerin (PoC) konsensüs mekanizmasıyla token üretmesine ve dağıtmasına olanak tanıyan bir üründür.
NULS nedir? Ne için kullanılır?
NULS, NULS Coin projesinin yerel kripto para birimidir. Maksimum arzı 210 milyon adet ile sınırlandırılmış NULS’un Ethereum, Binance Chain, HECO ve OKExChain blok zincirlerinde oluşturulmuş versiyonları bulunur. Blok zincirinin yönetişim tokeni olarak çalışan altcoin, merkeziyetsizliği sağlar. NULS sahipleri, platformun yönetimine katılarak oy kullanabilir ve topluluğa teklif sunabilir. Bunun yanında altcoin’in ağ içerisinde teşvik ve işlem gerçekleştirmek gibi çeşitli kullanım durumları bulunur.
NULS, ağ içerisindeki projeleri desteklemek için kullanılır. Geliştiriciler, başvuru maliyetlerini NULS ile öder. Blok zincirinin alt zincirlerindeki dijital ürün alışverişlerinde altcoin, bir ödeme yöntemi olarak kullanılır. Bunun yanında kullanıcılar, platformda gerçekleştirdikleri işlemler için ağa NULS ile işlem ücreti öder. PoC konsensüs mekanizması kullanan ağda, NULS sahipleri varlıklarını stake edebilmektedir. Kripto paralarını belirli bir vadeyle ağın akıllı sözleşmelerine kilitleyen kullanıcılar, vade sonunda ek NULS varlıkları ile ödüllendirilir.
NULS Coin nasıl alınır?
NULS, mevcut olarak birçok kripto para borsasında işlem görmektedir. Altcoin’i listeleyen kripto borsaları arasında Binance, KuCoin, Bybit ve Mandala Exchange bulunur. NULS Coin projesi ile ilgilenen yatırımcılar, öncelikle bu borsalardan birine üye olmalıdır. Eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına para yükleyerek altcoin’i satın alabilir.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.