Warp Finance nedir? Warp Finance (WARP), likidite sağlayıcı (LP) tokenleri ve stabil coinleri teminat olarak sunan, DeFi odaklı bir Blockchain projesidir. Bu makalede Warp Finance nedir, ne sunar, WARP coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi sık sorulan soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.
Warp Finance nedir?
Warp Finance, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında kullanıcılarına çeşitli ürünler sunan bir Blockchain projesidir. Proje, kullanılmayan likidite tokenlerini ve stabil coinleri teminat olarak verir. Kullanıcılar, teminat olarak platformdan ödünç aldıkları kripto paralarla kredi alabilmektedir. Bu bakımdan proje, bir borçlanma protokolü olarak çalışır. Protokolün yerel kripto para birimi ise WARP coin’dir. WARP coin, kullanıcılar tarafından ödül kazanma veya yönetişim amacıyla kullanılır.
Warp Finance, LP tokenlere yeni bir kullanım durumu sunmak amacıyla yola çıkmıştır. Bu kapsamda proje, kullanılmayan LP tokenlerin teminat olarak verilmesine olanak tanır. LP veya stabil coinleri teminat olarak almak, herhangi bir izin gerektirmez. Kullanıcılar, borç alırken getiri de elde edebilir. Teminatlı bir kredi alan kullanıcılar, protokole LP tokenleri yatırdıklarında, getiri elde edebilir. Protokole yatırılan tokenler, ödünç alınırken faiz getirisiyle birlikte alınır. Platform, negatif faizli krediler sunar.
WARP coin nedir? Ne için kullanılır?
WARP coin, Warp Finance protokolünün yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Token, ERC-20 akıllı kontratıyla Ethereum Blockchain üzerinde oluşturulmuştur ve 150 bin adet ile sınırlandırılmış bir maksimum arza sahiptir. WARP’ın iki ana kullanım durumu bulunur. Bunlar; yönetişim ve teşvik ödülleridir. Ancak yönetişim özelliği, tüm arzın %50’si dağıtıldıktan sonra aktifleştirilecektir.
Belirlenen arza ulaşıldıktan sonra, WARP coin’i elinde bulunduran kullanıcılar, platformun yönetimine katılabilecektir. Bu, alınan kararlarda oy hakkı ve topluluğa teklif sunma gibi özellikleri kapsar. Bunun yanında WARP, kullanıcıları teşvik etmek amacıyla kullanılır. Platforma aktif katılım sağlayan ve borç alan kullanıcılar, WARP coin ile ödüllendirilir. Yazının yazıldığı sırada WARP coin, 297 bin dolar civarında bir piyasa değerine sahipti ve genel kripto para listesinde 2125. sırada yer alıyordu. Buna ek olarak, tokenin maksimum arzının %3’üne denk gelen 4,6 bin adet WARP dolaşımdaydı.
Avantajları nelerdir?
Warp Finance kullanıcıları, negatif faiz ile LP token ve stabil coin kredileri alabilir. Ayrıca, platforma aktif katılım sağlayan kullanıcılar ödüllendirilir. Proje, borç alan ve borç veren kullanıcılara WARP coin ödülleri dağıtmaktadır.
Dezavantajları nelerdir?
DeFi alanındaki kredi projelerinin sayısı oldukça fazladır. Nispeten yeni bir proje olan Warp Finance, rakiplerinin arasından sıyrılamayabilir. Ayrıca, bu tür piyasa değeri düşük DeFi projeleri, siber saldırılara daha açıktır. Kullanıcılar, varlıklarını sanal cüzdanlar yerine donanım cüzdanlarında tutarak fonlarını koruyabilir.
WARP coin nasıl alınır?
WARP coin, şu an için işlem hacmi geniş kripto para borsaları tarafından listelenmemektedir. Token, mevcut olarak yalnızca BKEX borsasında işlem görmektedir. Warp Finance projesiyle ilgilenen yatırımcılar, BKEX’e üye olup cüzdanlarına para yatırarak tokeni satın alabilir.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.