CEA Industries Inc. (“CEA” veya “Şirket”), 5 Ağustos 2025 itibarıyla YZi Labs liderliğinde yürütülen 500 milyon dolarlık özel sermaye finansmanını başarıyla tamamladığını duyurdu. Bu finansman, şirketin BNB odaklı hazine stratejisini hayata geçirme sürecine destek sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.
Bu özel sermaye yatırımı; 500 milyon dolarlık brüt gelire ek olarak, özel yerleştirme kapsamında verilecek varantların tamamının kullanılması durumunda 750 milyon dolara kadar ek nakit giriş potansiyeli barındırıyor.
Hisse Senedi ve Varantlar İçin Yeni Ticker: “BNC” ve “BNCWW”
Şirket, 6 Ağustos 2025 Çarşamba günü itibarıyla, Nasdaq borsasında işlem gören adi hisse senetlerinin yeni ticker sembolünün “BNC”, halka açık varantlarının ise “BNCWW” olacağını duyurdu. Bu değişiklik, şirketin yeni BNB odaklı stratejisini daha net yansıtan bir kimlik oluşturmayı amaçlıyor. Şirket bundan sonra faaliyetlerini “BNB Network Company” adı altında yürütecek.
CEA Industries BNB Hamlesi Stratejik Bir Dönüm Noktası
Yeni CEO David Namdar, “Yeni BNC sembolümüz, BNB Chain ekosistemiyle stratejik uyumumuzu ve hazine büyümesine odaklı net yönelimimizi temsil ediyor,” dedi. Namdar ayrıca bu dönüşümün, yatırımcılara dünyanın en aktif blokzincir ağlarından birine şeffaf ve güvenli erişim sağlayan, kurumsal düzeyde bir yatırım aracı oluşturma sürecinin ilk adımı olduğunu belirtti.
Bu gelişme, şirketin BNB’yi ana rezerv varlık olarak benimseyerek hazine yapısını dönüştürmeyi planladığı stratejisinde önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor. Elde edilen net gelir doğrudan BNB alımları için kullanılacak.
Yönetim Kadrosunda Yenilikler
10X Capital, şirketin BNB hazinesi stratejisini yönetecek varlık yöneticisi olarak görev alacak. Bu süreçte YZiLabs de destek sağlayacak.
Finansman turuna YZi Labs, Pantera Capital, G-20 Group, Arche Capital, Exodus Point, GSR, Arrington Capital, Blockchain.com, Kenetic, dao5 gibi kripto odaklı ve kurumsal yatırımcılar dahil olmak üzere 140’tan fazla yatırımcı katıldı. Ayrıca, Bitfury kurucuları ve Rajeev Misra’nın aile ofisi gibi önemli isimler de yatırımcılar arasında yer aldı.
Yeni CEO görevine Galaxy Digital kurucu ortağı ve 10X Capital kıdemli ortağı David Namdar atanırken, eski CalPERS CIO’su ve Deutsche Bank Asset Management eski yardımcısı Russell Read, CIO olarak göreve başladı. Önceki CEO Tony McDonald, başkanlık görevini üstlenerek yönetim kurulundaki yerini koruyacak.
Ayrıca, 10X Capital Kurucu Ortağı ve CEO’su Hans Thomas ile Ortağı ve CLO’su Alexander Monje de yönetim kuruluna katılacak.
Son Dakika kripto para haberleri için hemen tıkla.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.


