Kriptolar:
32384
Bitcoin:
$95.929
% 2.11
BTC Dominasyonu:
%58.1
% 1.36
Piyasa Değeri:
$3.33 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
93 / 100
Bitcoin:
$ 95.929
BTC Dominasyonu:
% 58.1
Piyasa Değeri:
$3.33 T

Coin Mühendisi X OpenCampus X (Twitter) Spaces Özeti

Coin Mühendisi X OpenCampus Ve DFINITY Foundation X (Twitter) Spaces Özeti

22 Aralık2023 tarihinde Coin Mühendisi olarak Spaces etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz OpenCampus yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

Projelerle yaptığımız AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Space etkinliğimiz proje yetkilinin kendilerini tanıtmasıyla başladı:

CM: Hey Yogev, nasılsın? Kendini tanıtabilir misin?

YOGEV: Evet. Herkese merhaba. Ben süper harikayım, TinyTap’in kurucusu ve CEO’suyum ve aynı zamanda bugün hakkında konuşacağım Open Campus’un ortak lansmanıyım. Burada olduğum için mutluyum.

CM: Tamam, çok teşekkür ederim. Evet, Yogev. Şimdi, ilk sorumu soracağım. Hazır mısın?

YOGEV: Başlayalım.

CM: OpenCampus, metaverse, üniversiteler, okullar vb. gibi blok zincirinde gerçek öğrenme yerleri veya alternatifini inşa etmeyi düşünüyor mu?

YOGEV: Evet, teşekkür ederim. Hızlı cevap vermek gerekirse, sadece online değil tüm eğitim hakkında düşünüyoruz. Çevrimiçi ile başlıyoruz çünkü kripto çevrimiçi ve internet ve çevrimiçi olarak zaten çok  şey yapabilirsiniz. Kurslar, küçük sekmeler, videolar, özel dersler yapabilirsiniz. Bu yüzden online ile  başlıyoruz. Ama hâlihazırda Dubai ve Brezilya’da bizimle ortaklık yapan fiziksel okullarımız var ve İstanbul’a da gitmek istiyoruz.

Bu konuda neler yaptığımızı sizinle paylaşmak isterdim ama Dubai’deki en büyük özel okul olan GEMS ve Brezilya’daki okulların %25’ine sahip olan Somos Educacion ile başlıyoruz. EDU ile onların hizmetlerini kullanabileceksiniz. Hizmetler için ödeme yapabilecek, öğrenci kredisi alabilecek, burs alabilecek ve çok yakında bahsedeceğim pek çok harika şey yapabileceksiniz.

CM: Tamam, dostum, kulağa mükemmel geliyor. Çok teşekkür ederim, Yogev. Şimdi ikinci sorumu soracağım, EduToken sadece üç koşulla öğreniciye erişiyor. Ancak daha önemli olan şey, gerçek dünya kullanıcılarına, öğrencilere, genel olarak öğrenenlere dokunmak. Edu bunu yapacak mı? Yapacaksa nasıl yapacak?

YOGEV: Çok önemli sorular. Bence OpenCampus’ü benzersiz kılan şey, sıfırdan başlayan yeni bir proje olmaması. Biz, TinyTap, on yıldır var olan bir şirketiz. App Store’da en çok hasılat yapan ilk 10 uygulamadan biriyiz. 10 milyon kayıtlı kullanıcımız var ve her zaman yeni müşteriler getiriyoruz. Yani tüm bu insanlar, aileler, Web2 insanları. Web3 olmalarına gerek yok. TinyTap’e geliyorlar ve daha sonra birçok harika şey yapmak için arkada blok zinciri kullanıyoruz.

Bu yüzden sürekli yeni müşteriler getiriyoruz. Yani her zaman yeni müşteriler getiriyoruz. Yani tüm bu insanlar, aileler, Web2 insanları. Web3 olmalarına gerek yok. TinyTap’e geliyorlar ve biz de arkada blok zinciri kullanarak onlar ve içerik oluşturucular için pek çok harika şey yapıyoruz. Yani Web3 hakkında bilgili olmaları gerekmiyor, ancak EDU’dan daha fazla yararlanmak istiyorsanız Web3 hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

CM: Evet, dostum. Şimdi, üçüncü soruyla devam etmek istiyorum. Her iki vizyon da akıllı bağışlar, gelecekteki eğitim ortakları vb. içeriyor. Ancak açık sayaçlar dev bir engeldir. Dünya nüfusunun sadece %5’i blockchain’in ne olduğunu biliyor. Diğerlerine ulaşamamanız durumunda, merkezi olmayan ve egemen eğitime gerçekten kimin ihtiyacı var? Açık ülkeler bu konuda ne düşünüyor?

YOGEV: Teşekkür ederim. Bu önemli bir soru. Ben bunu bir fırsat olarak görüyorum elbette. Yani, eğer sadece… Bu kripto için de geçerli, bilirsiniz, %5. Bu hepimiz için iyi bir şey. Bu, ilk %5’te olduğumuz ve katıldığımız diğer herkesin oyuna geç katılacağı anlamına geliyor. Yani bu bizim için iyi bir şey. Ve şimdi daha fazla insanın gelmesi için gerçek kamu hizmetleri inşa etmek için zamanımız var. Eğitimde, bence hepimiz kullanabiliriz, mesele merkezi olmayan sistemi kimin kullanabileceği değil, bundan kimin faydalanabileceği.

Bugün eğitim hükümetler ve şirketler tarafından kontrol ediliyor ve hikayeyi, müfredatı onlar yaratıyor ve para neredeyse oraya gidiyorlar. Yani matematik ve İngilizce. Ve bu nedenle, birçok farklı topluluk, İstanbul’da bile, kaç tane iyi interaktif dersiniz, interaktif müfredatınız var? Kaç tane iyi online kurs var? Bence çok fazla değil. Ve bu sadece İstanbul’da değil, Avrupa’da da böyle. Latin Amerika, çünkü ben 10 yıldır bu işin içindeyim. İnsanlar nerede VC paranız varsa, nerede yatırımcılarınız varsa ve nerede büyük pazarlarınız varsa oraya odaklanıyor. Yani Nepal için bir müfredatınız yok ve özellikle Türkiye’deki bir şehir için bir müfredatınız yok.

EDMU ile ademi merkeziyetçilik, topluluğun istediği içeriği oluşturabileceği ve aynı zamanda bundan para kazanabileceği anlamına geliyor. Yani bunu al. Temel olarak, kripto devam edecek. Ama başka ne devam edecek biliyor musunuz? Çevrimiçi, dijital çevrimiçi ve özellikle çevrimiçi eğitim. Her zaman iPad’e ve ardından çevrimiçi kurslara gidiyor. Ve şimdi yapay zekâ ile eğitim var. Ve eğitimde 10 trilyon dolarlık bir endüstri olacak. Bu parayı kim alacak? Şirketler ve hükümetler mi yoksa bu yeni eğitim dalgasından elde edilen para ve değerin katılımcılara, eğitimcilere, öğrencilere ve size, topluma gideceği başka bir şey inşa edebilir miyiz?

CM: Evet, dostum. Nazik açıklamanız için çok teşekkür ederim. Ve dördüncü sorumu sormak istiyorum. Açık ülkeler çeşitli ülkelerden resmi eğitim ortağı olmayı düşünüyor mu?

YOGEV: Dolayısıyla şu anda hükümetin resmi ortağı olmak gibi bir planımız yok. Bunu yapmak çok ama çok zor, ama belki bunu yapmak da mümkündür. Ancak uluslararası alanda faaliyet göstermek ve her ülkedeki en büyük eğitim oyuncularıyla çalışmak istiyoruz. Bu yüzden bir saniyenizi alacağım ve çok yakında duyuracağımız yeni bir şeyden bahsedeceğim, tamam mı? Bu da EDU-FAI. EDU-FAI, eğitim finansmanı hizmetlerine yardımcı olmamızı sağlıyor. Yani insanlar öğrenci kredisine ihtiyaç duyarsa, insanlar blockchain üzerinde bursa ihtiyaç duyarsa, çocuğunuzun eğitimi için tasarruf etmek isterseniz, bunu blockchain üzerinde çok daha iyi hale getirmek istiyoruz çünkü şeffaflık ve dürüstlük sağlayabiliriz.

Yani Türkiye’de İstanbul’daki çocuklara İngilizce öğrenmeleri için bir milyon dolar vermek istiyorsanız, bunu bir kuruluşa vermenize gerek yok. Bir milyon doları kilitli EDU’ya koyabilirsiniz ve bu para sadece İngilizce öğrenmek için o çocuklara gider ve her şeyi çevrimiçi olarak görebilirsiniz. Bence EduFi, yani eğitim finansmanı, çok fazla paranın dolaşması ve Edu’nun sistemin bir parçası olmasının yanı sıra büyük pazarlara ve fiziksel yeraltı pazarlarına anında değer katmak için büyük bir fırsat. Çünkü eğitim çevrimiçi ama aynı zamanda fiziksel. Dolayısıyla ilk iki ürün burslar ve öğrenci kredileri olacak. Bunlar OpenCampus için büyük, çok büyük fırsatlar.

CM: Evet dostum, bu bölüm için son sorumu sormak istiyorum ve ardından ödüller için beş ek soruya geçeceğim. Open Campus, öğrenciler ve öğretmenler için yeni yayınlar getirme planlarına yardımcı oluyor mu? Örneğin NFT versiyonunda blok zinciri aracını kullanmak gibi? Eğer öyleyse, yeni baskılarla ortaklık yapmayı düşünüyor musunuz?

YOGEV: Tanıttığımız ilk ürün yayıncı NFT oldu. Yayıncı NFT size içerik için çevrimiçi yayınlama hakları verir. Bu çok ama çok büyük bir değişiklik. YouTube’daki, Spotify’daki her web sitesinde içerik oluşturabiliyorsunuz, içerik koyabiliyorsunuz ve platform için para alıyorsunuz. Ama bu paranın almanız gereken para olup olmadığını bilmiyorsunuz. Bir hukuk bürosuna gidip yasal ve belgeler için herhangi bir ortak ekleyemezsiniz. Ancak NFT’nizi kurmak için bir ders oluşturabilir ve dersin yayın haklarından bir yüzdeyi bir ortağa satabilirsiniz. Böylece her ikiniz de bu dersin ortağı olursunuz ve her ikiniz de bu dersin başarılı olması için teşvik edilirsiniz.

Türkiye’den biri ABD’den birinden bir İngilizce kursu satın alır ve onu yerelleştirip Türkiye’ye getirebilir. Belki sahada satabilirler. Belki okullara satabilirler. Ortak olurlar ve her ay geliri çekmelerini sağlayan bir anahtara sahip olurlar. Yani bu yayıncı NFT’si Open Campus’ün çok büyük bir parçası. İki hafta önce 720 yayıncı NFT’sini artık içerik sahibi olan 720 yeni üyeye sattık. Ondan önce de bir yıl önce 12 tanesini satmıştık. Bu 12 tanesi çeyrek milyon dolara satılmıştı ve şimdi 400.000 EDU oldu. İşte bu şekilde, içerik oluşturucuların ve içerik sahiplerinin olduğu bir topluluk yaratıyoruz. Ve bunu Sanita ile yaptığımız gibi, Sanita ile yapmaya devam edeceğiz.

Ancak daha fazla yayının içeriğini satması için de çalışıyoruz. Yani belki bir ansiklopedinin bir bölümünü satın alabilirsiniz. Belki Udemy’deki bir kursu satın alabilirsiniz. Belki de içerik yaratmayı, onu mintlemeyi ve sahipliğini satmayı düşünüyorsunuz. Ve bu bir PHP gibi değil. Mesele popüler olup olmaması değil. Mesele, bu iyi bir iş mi? Ve ben bunu daha iyi bir iş haline getirecek kadar zeki miyim? Yılda 100 dolar kazandıran bir varlık satın alırsam, bu varlığı yerelleştirebileceğim için, daha iyi hale getirebileceğim için, platformun, Open Campus’ün daha büyük olacağına ve daha fazla insanın eğitim satın alacağına inandığım için yılda 10.000 dolar kazandırabilir miyim? Yani bu, bir projenin parçası olmanın farklı bir türü. Buna Yayıncı NFT deniyor. Size gelir getiren çevrimiçi içerik üzerinde sahiplik veriyor.

CM: Teşekkürler, dostum. Şimdi doğrudan ikinci sektörümüze geçmek istiyorum çünkü bu sorular için ödülleri ayıracağız. Şimdi size soracağım, açık şirketler protokolünün platformdan bağımsız doğası, eğitim içeriğinin hem yaratıcılarına hem de tüketicilerine ne şekilde fayda sağlıyor?

YOGEV: Tamam, öncelikle sorunlardan bahsedelim. Eğitimdeki sorunlar, hükümetlerin ve şirketlerin istedikleri içeriği yaratması ve öğretmenlerin yeterince iyi para almaması. Herhangi bir öğrenme kaydınız yok. Okula, liseye gidiyorsunuz, testler yapıyorsunuz. Bu verilere sahip değilsiniz. Bilgisayarlarında var. Eğer yanınızda götürmek isterseniz, götürebilirsiniz. Biz de tabii ki bir erişim sağlamaya çalışıyoruz. Özel eğitim, kamu eğitimi, öğrenci kredileri, finans. OpenCampus piramidi tersine çevirmek için var. Karar veren, gelir elde eden ve değer kazanan kişilerin katılımcılar, öğretmenler, öğrenciler ve topluluk olmasını sağlamak. Yani OpenCampus’ün Faydaları bir, öğretmenlerin ve içerik yaratıcılarının para kazanan kişiler olmasına izin veriyoruz çünkü içeriği onlar yaratıyor ve aynı zamanda içeriğin mülkiyetine, zincir üzerinde mülkiyetine sahipler ve bunu bir işletme gibi satabilir ve dünyanın her yerindeki insanlar için iş yapabilirler. Bu birincisi. İkincisi, öğrenme verileri.

Çevrimiçi bir kursa giderseniz veya belki bir TikTok videosu izlerseniz ya da belki gerçek dünyadaki bir üniversiteye giderseniz, veriler OpenCampus Kimliğinizde saklanacaktır. Bu bir pasaport gibi, tamam mı? Ve sonra onu yanınıza alırsınız. Yeni bir iş istiyorsanız, bunu patrona gösterirsiniz, patron buna bakar ve ne kadar, ne öğrendiğinizi görür. Ya da yeni bir üniversiteye veya yeni bir çevrimiçi siteye giderseniz, matematikte veya İngilizcede iyiyseniz, sizin için bir program oluşturabileceklerini bilirler. Yani her şey katılımcılarla ilgili. Ve eğer finansmandan bahsediyorsanız, o zaman her şey şeffaflık ve güvenle ilgilidir.

Eğitim, herkes eğitime yardım etmek ister. Herkes yardım etmek istiyor ama paranızı insanlara veriyorsunuz ve parayla ne yaptıklarını bilmiyorsunuz. Bunun yerine, öğrencilere verebilirsiniz ve onlar da bunu sadece eğitim için kullanırlar. Ticaret yapmak için borsaya götüremezler. Gidip kumar oynayamazlar. Sadece OpenCampus web sitelerine erişmek için kullanabilirler. İşte merkezi olmayan bir eğitim sisteminin faydası budur. Parayı kazananlar öğretmenler ve topluluktur. Öğrenciler tüm verileri kendilerine ait olacak şekilde alırlar. Kimse alamaz. Yaptığımız şeyin odak noktası da bu. Ve tabii ki bahsettiğim gibi eğitim finansmanını da almalısınız, inovasyonun çoğu buradan gelebilir.

CM: Ben de sektörün içinden bir soru sormak istiyorum. Blok zinciri teknolojisi öğrenim kayıtlarının ve yeterliliklerin kalıcı ve şeffaf bir şekilde kaydedilmesini nasıl sağlıyor?

YOGEV: Evet, bir önceki sorumda yeni bir üründen bahsetmiştim. Bunu Twitter sayfamızda duyurduk. Adı OCID, OpenCampus kimliği. Bu sizsiniz. Bu sizsiniz. Öğrendiğiniz her şey burada kayıtlı. Eğer burs alırsanız, orada kalır. Ve farklı OC Alliance şirketlerine bağlanmak için kullandığınız şey de bu, tamam mı? Yani TinyTap’e gidip OpenCampus ID ile bağlanırsanız, sizi görürüz ve ne öğrendiğinizi, ne bildiğinizi görürüz. Size aktiviteler veriyoruz, onları oynuyorsunuz. Başardığınızda, ulaştığınızda, bir dersi bitirdiğinizde veya kursu bitirdiğinizde, bir başarı elde edersiniz. Belki hızlı gidiyor. Belki şimdi İngilizce biliyorsunuz ve bunu zincire yazıyoruz.

TinyTap’in size bu tarihte bu başarıyı vermesinin harika olduğunu gösteriyor. Ve TinyTap herhangi bir şirket değil. OC Alliance’ın bir parçası. Bu, topluluk tarafından onaylanan ve bu başarıları yazabilen ve OpenCampus’e saygı duyan bir şirket olduğu anlamına gelir. Ve sonra OpenCampus kimliğinizi alabilir ve Panita’dan gidip bağlanabilirsiniz.

Bir okula gidiyorsunuz, fiziksel bir okula. Belki de yerdeki bir spor salonuna gidiyorsunuz ve devam ediyorsunuz. Ve yıl sonunda size diplomanızı verdiklerinde, diyelim ki liseyi bitirdiniz, sadece bir kağıt parçası almak yerine, imza da yazıyorlar. Cüzdanlarıyla, OpenCampus kimliğinize yazıyorlar. Ve sonra LinkedIn’e şunu öğrendim bunu öğrendim yazmak yerine, gelip tam olarak ne öğrendiğinizi görebiliyorsunuz, her şey elinizde. Okulu arayıp, ben burada öğrendim, 20 yıl önce burada okudum, karnem sizde var mı demenize gerek yok. Ya da belki anneme geri dönmem gerekiyor çünkü hala buzdolabında duruyor. Bunun yerine, elinizde olsun. Bu, şirketleri onaylamak ve olduğunda zincire yazmakla ilgilidir.

CM: Üçüncü soruyu sormak istiyorum, OpenCampus’ün Udemy’den farkı nedir? Bugün hangisi benzer? Hangi noktalar farklı ve artı noktaları neler?

YOGEV: Basit cevap şu: Udemy’nin tüm değeri onlara aktaran bir yönetim kurulu var ve öğrenciler sadece öğrenci. Geliyorlar, öğreniyorlar, gidiyorlar, içerik oluşturucular kendi mülkiyetlerine sahipler, onunla çalışıyorlar, içerik oluşturuyorlar, ancak temelde platformdan en çok para kazanan insanlar yatırımcılar, Udemy’yi başlatan kurucular. OpenCampus’te ise bu, sizin, benim ve herkesin değerine sahip olabileceği bir organizasyon yaratmakla ilgilidir, çünkü değer token’a geri döner. Yani mesele OpenCampus’e sahip olmak değil. Ve OpenCampus tek bir şirketle ilgili değil. Udemy ile birlikte çalışmayı ve onların Publisher NFT’yi uygulamalarını çok isteriz, böylece içerik sahipleri içeriklerini sadece Udemy’nin hüküm ve koşulları altında yayınlamak yerine gerçekten sahiplenebilirler. Ve Udemy’ye giden insanlar verilerine sahip olabilir, OpenCampus kimliği ile bilgelik alabilir. EDU’yu satın aldığınızda ve gidip Udemy’de bir kurs aldığınızda, devam edip farklı bir platformda başka bir kurs öğrenmenizi istiyoruz. Bu aynı EDU.

Her platform için token satın almanıza gerek yok. Yani Udemy sadece bir şirket. TinyTap başka bir şirket. Ve bize katılacak ve merkezi olmayan yönleri, merkezi olmayan özellikleri uygulayacak çok sayıda şirket bulmaya çalışıyoruz. Bu özellikler, yine, içerik sahipliği, topluluk desteği, içerik oluşturucularla iş yapabilme, her şeyi kaydetmek için Open Campus kimliği. Ve sonra, birlikte çalışabilirlik. Burada bir şey öğrenirsem, verilerimi yanımda taşıyabilirim, bir içeriği alıp başka bir platforma taşıyabilirim, hepsi birbirine bağlı, hepsi tek bir ekosistem, tüm değer burada, bu en büyük, en büyük, en büyük değer.

En büyük değer, bunun tüm büyük parayı kazanan paydaşları olan merkezi bir şirket olması ve Open Campus, merkezi olmayan bir eğitim sistemi yaratarak, yaratacağımız tüm değerler, bu proje ne kadar büyük olursa olsun ve bu iki yıllık, beş yıllık veya hatta 10 yıllık bir proje değil. Bu 100 yıllık bir proje. Bu, tüm insanlık için tamamen farklı bir şey, herkesin sahip olduğu bir eğitim sistemi yaratmaktır. Ve herkes kendi küçük gezegeninde bu şirketin, bu projenin nereye kadar büyüyeceğine karar verecek. Bu çok fazla. İyi şanslar.

CM: Şimdi dördüncü ve ardından beşinci soruyu sormak istiyorum. Bundan sonra bitireceğiz, tamam mı? Şimdi ilk sorum şu: Open Campus Protokolü’nün geleneksel eğitim sistemlerinde ele almayı amaçladığı temel zorluklar nelerdir?

YOGEV: Evet, sanırım bunu birkaç kez ele aldık ama tekrar etmek çok önemli. O halde zorluklardan tekrar bahsedelim. İlk olarak, öğretmenlerin, yani yaratıcıların hak ettikleri maaş ve gelirleri elde edebilmelerini istiyoruz. Öğretmenler her gün sahadalar. Öğrencilerle birlikte olanlar onlar. Ve her ülkede yeterince para alamadıkları için eğitime katılacak yeterince kaliteli insan bulamıyoruz. Eminim burada dinleyiciler arasında bile pek çok insan eğitim alanında çalışmak istiyor ama yeterli para yok. Ama bu mantıklı değil çünkü bugünün dünyasında bir ders, kurs ya da oyun yaratabilir ve sadece sınıfınızdaki 20 kişiye değil, sınıfınızın dışındaki milyonlarca kişiye de ulaşabilirsiniz. Dışarıda ölçeklendirebilirsiniz. Bu yüzden bir projeye yatırım yapmak için harcadığınız zamana değmesini istiyoruz. Örneğin Udemy’ye gider ve bir kurs oluşturursanız, kursunuz Udemy’de takılı kalır. Ve insanların onu bulması için pazarlama yapmanız gerekir. Ama sıkışıp kalırsınız. Sadece siz varsınız.

Peki ne yapabilirsiniz? Gerçekten hiçbir şey yapamazsınız. Belki Udemy bunu tanıtır diye umarsınız. Ama Open Campus’ü seçerseniz, bir kurs oluşturursunuz. Ve sonra kursunuzun %50’sini Türkiye’den akıllı birine satarsınız. Onlar da kursunuzu alır. Ve kapı kapı dolaşıp satabilirler. Ya da bir ağları var. Ya da kursu tanıtmanıza yardımcı olabilirler. Ve çok, çok, çok hızlı bir şekilde işbirliği yapabilirsiniz. Ayrıca, içeriğinizi satarsanız, kursunuz yılda yalnızca 1.000 dolar kazanıyor ve şimdi 5.000 dolara satıyorsunuz çünkü gelirden sonra ipotek oyuncusuna sattınız. Artık daha fazla paranız var, daha fazla içerik oluşturabilirsiniz. Bu yüzden içerik oluşturucular için bir gelir kanalı oluşturmaya çalışıyoruz. Topluluklara dahil olmaları ve içeriği desteklemeleri için teşvikler vermeye çalışıyoruz çünkü bu sayede hem kendi topluluklarını destekleyecekler hem de gelir elde edecekler.

Eğitimcilerin ve topluluklarının eğitimden hak ettikleri geliri elde etmelerine yardımcı olmak bir numaralı zorluk. İki numaralı zorluk, tüm öğrenim geçmişinizi Open Campus ID ile dosyaya kaydetmektir, böylece platformlar arasında geçiş yapmak kolaylaşır. Üç numaralı zorluk ise iyi bir eğitimin öğrenci kredileri ya da hayırseverlik ile pahalı olması, ki bu eğitimde çok büyük bir kategori, ancak para her zaman öğrenime gitmiyor. Dolayısıyla bu üç sütunu tamamen yeniden keşfedebiliriz. Birincisi, yaratıcıların ve toplulukların eğitimi kontrol etmesi ve para kazanması. İkincisi, öğrencilerin tüm öğrenimin sahibi olması. Üçüncüsü ise, hayırseverlik ve okul harçlarını ödemek için yalnızları destekleyebileceğimiz yeni finansal yolları yeniden keşfetmek.

CM: Çok teşekkür ederim, Yogev. Şimdi son sorum, Open Campus projesi eğitim sektörünün şeffaflığını nasıl artırabilir?

YOGEV: Teşekkür ederim. Bu harika bir son soru. Şeffaflık konusunda zaten yenilikler yaptığımızı düşünüyorum. İnşa ettiğimiz şey zincir içi gelir paylaşımı. Bu zaten bugün TinyTap’e gidebileceğiniz ve bir cüzdan göreceğiniz bir şey. Birisi TinyTap aboneliği satın aldığında ya da bir şey için ödeme yaptığında, fiat’ları arka tarafta EDU’ya dönüştürülür, tamam mı? Bir kısmı, gelir payı bileşeni. Ve sonra ne zaman bir oyun oynasalar, içerik oynasalar, cüzdanlarındaki EDU, onu oyunun akıllı sözleşmesine taşıyan akıllı bir sözleşmeye gider. Ve oyunun sahipleri gelip paralarını çekebilirler. Yani paranın TaniTam’a gitmesine gerek yok. Sonra öğretmenlere PayPal ya da onun gibi bir şeyle ödeme yapacağız. İnternetin geri kalanında işler bu şekilde yürüyor.

Diğer tüm web sitelerinde parayı şirket alır ve sonra YouTube’dan bir e-posta alırsınız, tebrikler, 20 sent kazandınız. Şirket parayı alır ve sonra YouTube’dan bir e-posta alırsınız, tebrikler, 20 sent kazandınız. Sen 10 dolar kazanıyorsun. Neden? Neden umursuyorsun ki? Bu senin paran. Al ve mutlu ol. Ancak şimdi TinyTap’te, paranın doğrudan öğrencilerden tüm içeriği oluşturmak için eşler arası gidebileceği bir zincir içi gelir paylaşımı sisteminiz var. Bu, güven oluşturmada inanılmaz bir şey ve bu yüzden yayıncı NFT gibi yeni kapılar da açıyor, çünkü artık size inanabilirim. İçeriğinizin %50’sini satın alabilirim ve zamana inanmama gerek yok. Verileri görebiliyorum. Her birinin şimdiye kadar ne kadar para kazanabileceğini tam olarak görebilir ve bu içeriğe katılmak ve desteklemek isteyip istemediğime karar verebilirim. Bu yüzden buradaki insanların aşina olması gereken ilk bileşenin bu olduğunu düşünüyorum.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir