Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.275
% 4.41
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.275
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Yeni Nesil Blok Zincir Projesi: Zetachain Nedir?

Zetachain nedir?, ZETA

Tüm adımları tek bir süreçte, hızlı, kolay, güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan yeni nesil blok zincir projesi ZetaChain(ZETA) incelemesiyle sizlerleyiz. ZetaChain nedir? Ne işe yarar? İşte detaylar!

ZetaChain Nedir?

ZetaChain, blok zincirler arasında akıllı sözleşmeler ve veri aktarımını sağlayan temel, halka açık bir blok zincirdir. Çapraz zincir ve çoklu zincir sorunlarını çözmeyi hedefleyen ZetaChain, kripto ve finansal ekosistemi herkese açmayı amaçlar. Kullanıcıların ve geliştiricilerin, Proof of Stake(PoS) teknolojisi sayesinde, zincirler arası kolaylıkla geçiş yapabileceği, Cosmos SDK ve Tendermint Consensus üzerine inşa edilmiş Katman 1 blok zincir platformudur.

ZETA Nedir?

ZETA, ZetaChain akıllı sözleşmeleri için işlem ücretlerini ödemek için kullanılan ve ayrıca bağlama/staking/kesme yöntemiyle PoS blok zincirini güvence altına almak için kullanılan ekosistemin yerel tokenidir. ZETA, ZetaChain’in zincirler arası transferlerinin, güvenliğin, veri aktarımının ve işlemlerin merkezinde yer alır.

Dikkat Çeken Özellikleri

Merkeziyetsiz ve Halka Açık: ZetaChain, merkezi olmayan ve kullanıcıların kullanımına açık genel bir blok zincir ağıdır.

Hiper Bağlantılı Düğümler: ZetaChain üzerinde yer alan düğümler, işlemleri izleyen gözlemcilere sahiptir. TSS mimarisi sayesinde, ağ her bağlı zincirde gerçekleşen işlemleri imzalayabilir ve doğrulayabilir. Bu düğümler, geliştiricilerin üzerine yenilikçi ve güçlü uygulamalar inşa etmesi için sorunsuz bir omnichain ortamı sağlar.

Omnichain Akıllı Sözleşmeler: ZetaChain’de akıllı sözleşmeler yerel olarak dağıtılabilir ve bağlı oldukları zincirlere yazabilir, aynı şekilde okunabilirler. Bu yeteneği destekleyen tek genel blok zincir projesi olan ZetaChain, uygulama geliştirmek için yeni bir çağa eşlik ediyor.

Çapraz Zincir Mesaj İletişimi: Bir geliştirici, basit fonksiyon çağrıları sayesinde zincirler ve katmanlar arasında veriler aktarabilir. Mesaj iletimi sayesinde, bir dApp geliştiricisi mevcut akıllı sözleşmelerinde birkaç işlevi uygulayarak güçlü çapraz zincir uygulamaları inşa edebilir.

Yönetilen Harici Varlıklar: ZetaChain’in ağı ve ZetaChain üzerine inşa edilmiş dApps, harici bağlı zincirlerin varlıklarını ve kasalarını yönetebilir. Bu, herhangi bir zincirdeki varlıkların tek bir zincirdeki bir akıllı sözleşme gibi yönetilmesine izin verir. Bu özellik, Bitcoin ve Dogecoin gibi akıllı sözleşme olmayan zincirler de dahil olmak üzere tüm zincirler için geçerlidir.

ZetaLabs

ZetaLabs, omnichain dApp’lerin ve temel ZetaChain blok zincirinin geliştirilmesini test etmek ve katkıda bulunmak için tanıtılmış bir platformdur. Kullanıcılar, ZetaChain üzeirne inşa edilmiş uygulamaları test edebilir, öğrenebilir ve geliştirilmesine katkıda bulunabilirler.

Yol Haritası

2021 yılının Aralık ayında tanıtılan ZetaChain, 2022 yılının Mart ayında Whitepaper’ını yayınladı ve Devnet’in lansmanını duyurdu. 2022 yılının Ağustos ayında ZetaLabs’ın lansmanını duyuran ZetaChain ekibi yayınladıkları yol haritasında 7 adet gerçekleşmiş projelerinin ve 11 adet gerçekleşmeyi bekleyen planlanmış projelerinin olduğunu açıkladı.

ZetaChain Roadmap

ZetaChain ekibinin izleyecekleri yol haritası hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yakında OKX Borsasında!

Geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruda OKX borsası, OKB ve BTC kilitleyen kullanıcıları $ZETA ile ödüllendireceğini açıkladı. Detaylar için buraya tıklayarak etkinlik detaylarına göz atabilirsiniz.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir