Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.951
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.951
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

6 Dev İsim, Bitcoin 2022’de Fiyat Tahminlerini Açıkladı!

Miami’deki tüm bu hafta Bitcoin haftası. Vice City, Miami Beach Kongre Merkezi’nin hepsinin merkezi olduğu bir kripto merkezine dönüştürüldü. Dünyanın yalnızca BTC’ye ayrılmış en büyük konferansı, finans alanındaki en parlak isimlerden bazılarını bir araya getirdi.

Jan Van Eck, Bitcoin değerlemesine yönelik kriterleri paylaştı

Birçok panelde, önemli notlarda ve daha fazlasında – Bitcoin’e değer atamak için çeşitli modeller ve yöntemler tartışıldı. En dikkate değer panel, BTC’ye bir değer koymak için kullanılabilecek birkaç ilgi çekici tablo ve teoriyi paylaşan Jan Van Eck tarafından yönetildi. Van Eck, stok-akış modelinden bahsederek BTC fiyatı ile yüzde 95’lik bir korelasyonu olduğunu söyleyerek bu modeli yok saymak için çok erken olabileceğini söyledi. Ayrıca Metcalfe Yasası ile bir noktada yüzde 94’lük korelasyon sağlandığını belirledi.

Peter Thiel, BTC’yi geleneksel finans ile karşılaştırdı

PayPal kurucu ortağı Peter Thiel’ın bir açılış konuşması ayrıca milyarderlerin ve teknoloji girişimcilerinin konferansın odak kripto para birimine nasıl değer verebileceğine ışık tuttu. Thiel, BTC ile karşılaştırıldığında varlık sınıfları arasındaki büyük boyut farkını gösterdi. Bitcoin hala 12 trilyon dolarlık altının piyasa değerinin sadece bir kısmını oluşturuyor.  Hisselerin 115 trilyon dolarlık değerine kıyasla ise çok az.

Bu seanslar sırasında bu yatırımcılardan hiçbiri çılgın fiyat tahminleri yapmadı. Thiel, bir sonraki “10x” ve “100x”in mümkün olduğunu ima etti, bunun an meselesi olduğunu aktardı. Meksika’nın en zengin üçüncü adamı Ricardo Salinas, konferansta Bitcoin’in mevcut fiyatı hakkında aşırı endişe duyanlar için “Satın aldıktan sonra evinizin fiyatını sürekli kontrol etmiyorsunuz” dedi.

Tom Lee, volatilitenin düşmesini bekliyor

Fundstrat Global Advisors’dan Tom Lee Bitcoin 2022 konferansı sırasında yaptığı açıklamalara göre kriptonun yeterince spekülatif olmadığına inanıyor. Lee, piyasa değeri artmaya devam ettikçe Bitcoin’in volatilitesinin önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde düşmesini bekliyor.  En büyük kripto para birimi ve altın arasında paralellikler çizdi. Sarı metal 10 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştığında, volatilitesi dramatik bir düşüş yaşadı.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Şubat ayında Lee, bol miktarda spekülatif sermayenin kriptoya akabileceğini savunarak Bitcoin fiyatının 200.000 dolara kadar çıkabileceğini tahmin etmişti. Geçen yıl, Fundstrat patronu Bitcoin’in 125.000 dolara ulaşabileceğini de tahmin etti.

Michael Saylor, Bitcoin (BTC)’de yükselişte

BTC yatırımlarıyla tanınan MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’de “her zamankinden fazla yükselişte olduğunu ve geleceğin parlak olduğunu düşündüğünü söylüyor. Saylor, ABD’deki Joe Biden yönetimi ve Biden’ın kripto paralara yönelik tutumu hakkında yönetimin Bitcoin’i benimsediğini, politikacıların şimdi en çok kimin BTC yanlısı olduğunu düşündüğünü söylüyor.  Saylor ayrıca enflasyon sorununun devam edeceğini söylerken fiyatların yükseleceğini iddia ediyor. Enflasyon hakkında “Bitcoin’in büyük bir riskten korunma varlığı” olduğunu söylüyor.

SoftBank eski CEO’su: Tüm varlıklarımın yüzde 10’u BTC’de

Bitcoin 2022 Konferansı’ndaki bir panel tartışması sırasında SoftBank’ın eski CEO’su Marcelo Claure, hükümetin para politikalarının dünya genelinde enflasyona yol açtığını savunuyor. Yaklaşan bir durgunluk potansiyeline ilişkin korkuların, BTC varlıklarını yüzde 80-90 oranında artırmaya ittiğini söylüyor.  Bitcoin’i servetimizi korumanın en güvenli yollarından biri olarak görmeye başladığını, ama daha da önemlisi, aynı zamanda asimetrik kazanç potansiyelinin çok daha büyük olduğu, muhtemelen bugün var olan tek yatırımın BTC olduğunu aktarıyor.

Cathie Wood da BTC için yükseliş öngörüyor

Konferansa katılan bir diğer ünlü olan Cathie Wood’a göre, Bitcoin dünyanın ilk açık kaynaklı, özel dijital kurallara dayalı para sistemidir. 66 yaşındaki Wood da, dünyanın en değerli kripto para biriminden “enflasyona karşı korunma stratejisi” olarak bahsetti. Bununla birlikte, enflasyon yükselirken kripto varlığın geçen yıl değerinde yüzde 27 düştüğünü belirtmeyi ihmal etti. Ek olarak, 830 milyar dolarlık piyasa değeri olan Bitcoin’in likiditede on kat artış gördüğünü kaydetti. “Bu sadece olacakların bir fragmanı,” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir