Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$62.076
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 62.076
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

6 Analist: FED’in Ardından Altın’da Bu Seviyeler Bekleniyor!

Altın fiyatları, Federal Rezerv başkanının agresif enflasyon duruşunun ardından ABD Hazine faizlerinin birkaç yılın en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla birlikte Salı günü geriledi. Bununla birlikte Rusya ile Ukrayna arasındaki yoğunlaşan çatışma güvenli liman metali için fiyatları desteklemeye devam ediyor.

Jeffrey Halley: Altın iki zıt etki arasında sıkışıp kaldı

Piyasa uzmanları, piyasaların Fed’in enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırırken ekonomi için “yumuşak bir iniş” planından şüphe duymasıyla birlikte, ABD Hazine piyasasındaki keskin hareketlerin giderek yaklaşan bir durgunluk riskine işaret ettiğini söylüyor. Piyasaları yorumlayan OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, şunları söylüyor:

Bugün Asya’da fiyatı önemli ölçüde hareket ettirecek yeni girdiler yok. Bu da altının yüksek ABD faizleri ile riskten kaçınma hissiyatının artması arasında sıkışıp kalmasına neden oluyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD merkez bankasının “çok yüksek” seyreden enflasyonu düşürmek için gerekirse faiz oranlarını normalden daha fazla artıracağını belirtti. Gösterge 10 yıllık Hazine tahvilinin faizi Mayıs 2019’dan bu yana ilk kez %2,3’ün üzerine çıkarken, yakından izlenen iki ve 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizleri arasındaki fark, ekonomik bir gerilemenin potansiyel bir işareti olarak daha da düzleşti.

Ukrayna’dan kaynaklı risk, altın için destek olmaya devam ediyor

Bununla birlikte Ukrayna’nın, Moskova’nın kuşatma altındaki Mariupol’u savunmayı bırakmasını talep etmesinin ardından, Pazartesi günü Rusya’dan gelen ültimatomlara uymayacağını söylemesi, altının düşüşünü yavaşlattı. ABC Bullion’un küresel genel müdürü Nicholas Frappell, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ukrayna’da çatışmanın devam etmesinin ve tedarik zinciri sıkıntılarının enflasyon baskılarını artırarak, altını desteklemesi muhtemel.

OANDA kıdemli piyasa analisti Craig Erlam da benzer bir yaklaşımla Ukrayna işgalinin ve oluşturduğu risklerin değerli metal fiyatları üzerindeki etkisini, şu şekilde açıklıyor:

Ukrayna çevresinde bir başka tırmanış ve başka bir emtia dalgalanmasını tetikleyen yaptırımlar görürsek, bu gelişmeler altına önemli güvenli liman akışlarını, hatta enflasyon riskinden korunma hareketlerini yönlendirecek.

Rob Lutts’a göre 1.900 dolar altın için fırlatma rampası olacak

Spot altın, yazının yazıldığı sıralarda günlük bazda %0,42 düşüşle 1.927,7 dolar seviyesinde işlem görürken, ABD altın vadeli işlemleri %0,13 düşüşle 1.927 dolara geriledi. Cabot Wealth Management’ın baş yatırım yetkilisi Rob Lutts, hafta sonu boyunca potansiyel bir uzlaşma söylentileri altın fiyatlarını en yüksek seviyelerinden aşağı çekerken, şu tahminde bulunuyor:

Altın için bir sonraki fırlatma rampası 1.900 dolar bölgesi olacak.

“Bu durum, sarı metal için olumlu bir ortam sunmaya devam edecek”

Coinmühendisi.com  tarafından bu haberimizde de yer verdiğimiz üzere, Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı Raphael Bostic Pazartesi günü yaptığı açıklamada, daha agresif bir politika sıkılaştırmasına açık olduğunu ve 2022 için altı faiz artırımı planladığını söyledi. Piyasa, Mayıs’ta yarım puanlık bir artış için 50-50’lik bir olasılık görürken, Haziran’a kadar olasılık daha da yükseliyor. Heraeus kıymetli metal analistleri bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Fed’in üst faiz artış tahminleri gerçeğe dönüşse bile, enflasyon yine de önde olacak ve reel faiz oranları negatif olacak. Bu durum, orta vadede altın için olumlu bir ortam sunmaya devam edecek.

Pablo Piovano: Artış, 1.950 dolarla sınırlandırılmış görünüyor

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, CME Group’un ön verilerine göre bu sefer sadece 83 sözleşme ile Pazartesi günü düşüş trendini bir kez daha uzattı. Bunun yerine hacim, şimdi yaklaşık 7,6 bin kontratla üst üste ikinci seans için yükseldi.

Piyasa analisti Pablo Piovano, Pazartesi günkü altın fiyatlarındaki yükselişin, açık pozisyondaki küçük bir düşüşün ve hacimdeki yükseliş trendinin devam etmesinin ortasında gerçekleştiğini belirtiyor. Buna karşı analiste göre, değerli metal en azından çok yakın vadede daha fazla konsolidasyona hazır durumda ve en yakın üst bariyer 1.950 dolar civarında.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir