Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.257
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.257
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

6 Analist: Bitcoin’in Sıradaki Seviyeleri Bunlar!

BTC’nin 2017’nin en yüksek seviyelerine düşmesinin ardından 6 kripto para analisti, Bitcoin (BTC) fiyat hareketini değerlendirdi. Buna göre uzmanlar, tüm kripto piyasasının çok uzun bir konsolidasyon ve birikim dönemi içine girdiğini söylüyor.

Bitcoin fiyatı ne durumda?

Bitcoin, 16 Haziran’ın erken işlem saatlerinde 23.000 dolara kadar yükselmeyi başardı. Ancak TradingView’dan alınan veriler, BTC fiyatının azalan işlem hacmiyle yavaş yavaş düşüş eğilimine girdiğini gösteriyor. Teknik analize göre BTC’nin ulaşacağı sıradaki seviye 20.765 dolarda yer alıyor. Kripto trader’ları dibin burada bulunup bulunmayacağını anlamaya çalışıyor. Bununla birlikte, piyasadaki birkaç analistin Bitcoin’in sıradaki seviyeleri için tahminler veriyor.

Bitcoin fiyatı

200 haftalık MA’da çok aylı konsolidasyon bekliyorum

Analist ve takma adlı Twitter kullanıcısı Rekt Capital, BTC fiyat grafiği yayınladı. Buna göre, Bitcoin fiyatının grafik 200 haftalık hareketine yakın davranışını vurguluyor. Analiste şöyle konuştu:

“BTC, turuncu 200 haftalık MA’yı destek olarak ve siyah 200 haftalık EMA rakamlarını direnç olarak tutmaya devam edebilir. Bu durumda BTC, 2018’de olduğu gibi burada bir Birikme Aralığı oluşturacaktır. Bu da Aralık 2022’ye kadar sürecektir.”

Bitcoin birikim süresi 287 gün

Gerçekleşmesi mümkün olan senaryo buysa, yatırımcıların BTC’yi biriktirmek için acele etmesine gerek yok. Altcoin Sherpa tarafından not edilen en uzun birikim süresi, aşağıdaki grafikte özetlenen 287 günlük süredir. Sağlanan diğer örnekler arasında Kasım 2018 ile Nisan 2019 arasındaki 133 günlük birikim mevcut. Ayrıca, Mayıs 2020 ile Temmuz 2020 arasındaki 63 günlük birikim yer alıyor. Trader şunları söyledi:

““Muhtemelen birikim aşamasında dibi yakalamak için bolca zamanınız olacak. Bitcoin’in dibinin oluşması biraz zaman alıyor. Yani, bıçak tutmak yerine dışarı çıkıp biraz çimene dokunmalısın.”

BTC fiyatının 25 bin doları geri alması mümkün

kripto trader’ı Nebraskangooner, Bitcoin için son gelişmelere daha olumlu bir bakış sundu. Analist, “düşük Fibonacci seviyesine ulaşıldığını” belirten bir grafik paylaştı. Ayrıca şunları söyledi:

“Günlük direncin üzerinde güçlü bir kapanış yapıp yapamayacağını görelim. Ardından, 25 bin dolar ve muhtemelen 30 bin doların ortalarında bir şansımız var. Aylardır ilk kez, kripto parada 40 bin dolardan beri beklediğimiz sıçramaya hazır olabiliriz.”

RSI 1000, bir yükseliş sinyali veriyor

Twitter’da TAnalyst takma adını kullanan bir trader da Bitcoin için yükselişteydi. İddiasına göre, BTC grafiğinde potansiyel olarak bir yükseliş sinyali tespit etti. Göreceli güç endeksi (RSI) 1000 için, son zamanlardaki en düşük seviyeyi vurgulayan aşağıdaki grafiği yayınladı. Buna göre, RSI 1000 puanının geçmişine dayanarak 50’nin altına düşen bir puan, BTC fiyatının yükselmesini sağlayabilir. Analist şunları söyledi:

BTC, günlük RSI (1000) 50’nin altına düştüğünde, yükseliş öncesindeki dip günlerini görüyoruz demektir. Bugün: RSI (1000) = 49.91 olarak ölçüldü.”

Short pozisyonlar artık mantıklı değil

Bitcoin piyasasının mevcut durumunun ve kripto trader’larının neden olduğu kafa karışıklığının belki de en iyi özeti kripto eğitimcisi IncomeSharks tarafından sunuldu:

“BTC, short’ların artık mantıklı olmadığı bir fiyatta. Ama aynı zamanda long’ların hala çok yüksek riske sahip olduğu bir yerde. Sıkı risk yönetimi kullanılmadığı sürece bu, çoğunluk için yalnızca spot alım bölgesidir. Tekrar ticarete başlamak için bir trendin gelişmesini beklemek gerekiyor.”

Bitcoin bu seviyeyi kaybederse çok fazla tasfiye kapıda

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Bitcoin, çarşamba günkü Fed açıklamasından sonra bir rahatlama rallisi yaşadı. Ancak, ivmesini koruyamadı. Son 24 saat içinde BTC, 20.000 dolarlık tenterhook desteğinde başka bir büyük satış işlemi görüyor. Popüler kripto analisti Lark Davis, konuyla ilgili şunları söyledi: “BTC 20 bin ve Ethereum bini kaybederse işler çok hızlı değişecektir, hazır olun. Çok sayıda tasfiye bir çöküşe neden olabilir”.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir