Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.868
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.868
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

6 Analist: Altın Önümüzdeki Günlerde Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın fiyatı, Salı günü, fiyatların kısa vadede külçenin 2.000 dolar seviyesindeki direncini yeniden test edebileceği beklentileriyle birlikte, doların güçlenmesiyle hafif geriledi.

Stephen Innes: Altın yatırımcıları, resesyona geçiş için hazırlanıyor

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın fiyatları, ABD’li trader’ların üç günlük bir hafta sonundan dönerken, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline hızlı bir şekilde son verme olasılığının çok az olmasıyla birlikte Pazartesi günü yükseldi. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, günlük bir notta şunları söylüyor:

Altın, artık doğrudan askeri gelişmelerden daha anlamlı olan Rusya-Ukrayna çatışmasının enflasyon etkilerinden piyasa anlamında doğrudan yararlanıyor. Bu sonuçlar, altın yatırımcılarının nihai durgunluğa geçiş için kağıt ve (fiziksel metal) stoklamasına neden olan hiperenflasyonist bir ortam üretti.

Stephen Innes, altının şimdi 2.000 dolar seviyesinin yakınında test edilmesinin, daha geleneksel altın alıcılarına ve daha fazla momentum tipi oyunculara yönelik bir göz açıcı olacağını ve ayrıca orta vadede daha yükseğe çıkmak için alan açtığın söylüyor.

“Altın, yeni dalga için haftanın geri kalanında 2.000 doları aşmalı”

Rusya, doğu Ukrayna’ya topyekün bir saldırıya hazırlanırken, Pazartesi günü batı Ukrayna şehri Lviv’i sarstı ve en az altı kişiyi öldürdü. Ukrayna birlikleri, Rusya’nın teslim olma taleplerini reddetmesinin ardından, büyük ölçüde tahrip olan güneydoğu liman kenti Mariupol’da direniyor. Insignia Consultants araştırma direktörü Chintan Karnani, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ukrayna, altın fiyatlarındaki artışın nedeni. Ukrayna ihtilafı tırmanmaya devam ederse, enflasyon daha uzun sürecek. Trade hacimleri İngiltere ve Avrupa’nın çoğu ve Asya’nın bazı bölgeleri Pazartesi günü Paskalya nedeniyle kapalı olduğu için zayıftı.

Bu arada Chintan Karnani’ye göre, teknik trade seviyesinde altın, yükselen fiyatların başka bir dalgasını başlatmak için Salı ve haftanın geri kalanında 2.000 doları aşması gerekiyor.

Güvenli liman talebi ve merkez bankalarının alımları

Altın, Hazine tahvillerinin faizleri yükselirken ve ABD doları güçlenirken bile (her ikisi de tipik olarak değerli metal için negatif olarak görülüyor) güvenli liman talebiyle yükseldi. XM’de kıdemli yatırım analisti olan Marios Hadjikyriacos, bir notta şunları yazıyor:

Ya güvenli liman talebi bu olumsuz güçleri etkisiz hale getirdi ya da bazı merkez bankası bu fırsatı külçe alımları için kullanarak bir balina gibi davranıyor. Rusya merkez bankasına uygulanan ağır yaptırımlar, döviz rezervlerinin bir krizde altın kadar sağlam olmadığını açıkça ortaya koydu.

Matt Simpson: Altın, 2.000 doların üzerine çıkma yeteneğine sahip

City Index’in kıdemli piyasa analisti Matt Simpson’a göre, 2.000 dolar oldukça kritik bir seviye ve altının günü etkili bir şekilde yatay kapatması gerçeği, hemen yükselmek için hafif bir tereddüt olduğu anlamına geliyor. Analist şunları söylüyor:

Altın, ABD dolarının gücünün üstesinden gelme ve muhtemelen önümüzdeki haftalarda 2.000 doların üzerine çıkma yeteneğine sahip. Dolar, yükselen enflasyonu dizginlemek isteyen Federal Rezerv’in yarım puanlık birden fazla faiz artırımına hazırlıklı olmasıyla birlikte, Nisan 2020’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

David Meger, jeopolitik risklerin altını desteklediğini belirtiyor

High Ridge Vadeli İşlemleri metal ticareti direktörü David Meger, Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan ve her yerde enflasyonist baskılar nedeniyle gerilimdeki küçük artışın, altın için güvenli liman talebini artırdığını belirtiyor.

Ayrıca David Meger, Çin’deki Covid kısıtlamalarından kaynaklanan ekonomik darbeye ilişkin endişelerin de değerli metali desteklediğini söylüyor. Yükselen enflasyon endişeleri altının güvenli liman çekiciliğini artırsa da, yüksek fiyatları yumuşatmak için yapılan faiz artışları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın daha yüksek fırsat maliyeti nedeniyle metal talebine zarar verebilir.

Han Tan’a göre, reel faizler pozitif olursa altının işi zorlaşabilir

ABD Merkez Bankası’nın, Mayıs ve Haziran toplantılarında beklenen 50 baz puanlık artışla bir sonraki toplantısında politika sıkılaştırma hızını artırması bekleniyor. Exinity baş piyasa analisti Han Tan, şu tahminlerde bulunuyor:

Teknik açıdan bakıldığında, spot altın 2.000 doların kuzeyine gittiğinde çok az dirençle karşılaşabilir. Bununla birlikte, reel faizler pozitif bölgeye girdiğinde, altının başını 2.000 doların üzerinde tutmakta zorlanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir