Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$61.994
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 61.994
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

5 Uzmandan İnanılmaz Altın Tahminleri: Bu Seviyeler!

Altın fiyatları, Perşembe günü altı seansta ilk kaybını verse de enflasyona karşı koruma sağlayan sarı metalin güvenli liman cazibesinin devam etmesiyle haftayı yükselişle tamamladı. Peki altın bundan sonra nereye gidecek? Uzmanların altın tahminleri hangi yönü ve seviyeleri işaret ediyor? Uzman görüşlerini okuyucularımız için derledik.

Oyunda sadece fiziksel altın yok!

Lane Generational yönetici ortağı ve kurucusu Fred Lane, verdiği bir röportajda gerçek varlıklara yatırım yapılması gerektiğini vurguluyor ve altının emtia olarak güvenli bir liman olarak değerlendirilmesinin önemli olduğunu savunuyor. “Açıkçası dikkate alınmasının önemli olduğunu düşündüğümüz varlıklardan biri altın” diyen uzman, şu ifadeleri kullanıyor:

Yalnızca bir varlık olarak altın değil, aynı zamanda altın kağıtlar ve altın madencileri de. Orada, dünyadaki gerçek, fiziksel altın rezervlerinden 20 kat daha fazla kağıt altın var.

Ardından Fred Lane, ‘kağıt altından’ söz ederken ne demek istediğini netleştiriyor. Bunların opsiyonlar, vadeli kontratlar olduğunu ve bu yüzden mevcut fiziksel altının varsayıldığı yerlerde çok büyük bir çarpan etkisi bulunduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor:

Yeterli yatırımcının temelde ‘Fiziksel altın istiyorum, altının teslim edilmesini istiyorum’ demesi durumunda, altına kaçış yaşanır ve inanılmaz olurdu.

Fred Lane’in, altın tahminleri 2.500 doları işaret ediyor

Analistler, altının bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak rolünün metali canlandırıyor gibi göründüğünü savunuyorlar. Fred Lane, ayrıca, küresel olarak itibari para birimlerinde çok fazla değer kaybı yaşandığını ve insanların altına güvenli bir liman olarak baktığını düşünüyor ve şirketinin de kesinlikle güvenli bir liman olarak gördüğünü belirtiyor.

Kağıt altının etkisiyle fiyatın açıkça düştüğünü ifade eden uzman, bunun kendini tersine çevireceğini düşünüyor. Fred Lane altını, özellikle altın madencileri ve altın kağıtlarının, ‘altın ile oynamanın çok daha kaldıraçlı bir yolu’ olduğunu, sadece savunma amaçlı varlıklar olarak görmediğini ekliyor. “Onları, açıkçası teknoloji stoklarına benzer, saldırgan varlıklar olarak görüyoruz” diyen Fred Lane, altının bundan bir yıl sonra 2.500 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Goldman Sachs’ın altın tahminleri de Fred Lane ile paralel

ABD Goldman Sachs, altın fiyatlarının bu yıl 2.500 doları aşmasını bekliyor. Bankadaki ekonomistler, bu artışın devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve dünya ekonomisindeki yavaşlamanın yanı sıra Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından hammadde ve ürünlerdeki artıştan kaynaklandığını söylüyor. Goldman Sachs Asya Ekonomisi, Strateji ve Emtia Araştırması Eş Başkanı Tim Moe, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasaların hala enerji hisse senetlerini ve bazı metal ve madencilik hisselerini fiyatladığını düşünüyoruz. Portföyde altının da yeri olduğunu düşünüyoruz. Bu, şu anda piyasaları sarsan makro zorluklardan ve karşı rüzgarlardan daha yalıtılmış bir portföye sahip olma yönünde yol gösterecektir.

Uzmana göre altını bir portföyde tutmak, enflasyon yükselirken ve Fed faiz oranlarını yükseltmeye başladığından büyük bir riskten korunma olabilir. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere reel olarak, faiz oranları hala negatif. Uzman, bu durumun borsada düşük performans gösteren altın lehine göründüğünü belirtiyor.

ANZ Bank’ın kısa vadeli hedefi 2.000 dolar

ANZ Bank’taki ekonomistler, değerli metalin enflasyondan korunmanın  iyi bir yolu olduğunu düşünüyor. Ekonomistlere göre altın fiyatlarının 1.920-50 dolar bandından çıkması ve 1.960 doların üzerinde kırılması bir boğa sinyali olarak değerlendirilmeli.

Ekonomistler, jeopolitik gerilimler artmasının ve stagflasyon riskinin yatırımcıları, sarı metal gibi güvenli limanlara yönlendirmesi nedeniyle altın fiyatlarının kısa vadede 2.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Credit Suisse için altında kritik seviye: 1.877 dolar

Credit Suisse ekonomistleri tarafından hazırlanan bir rapora göre, altının eğilimi yukarı yönlü görünüyor. Ekonomistlere göre altın 1.877 doların üzerinde kaldıkça, daha geniş yatay aralıkta ani bir yukarı yönlü hareket yapabilir.

Credit Suisse, değerli metalde beklenti aralığının genişlemesi için fiyatların 2.070-2.075 dolar aralığına ulaşması gerektiğini vurguluyor. Ekonomistler bunun gerçekleşmesi durumunda 2.280/2.300 dolar bölgesinin direnç olarak ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Credit Suisse, altın fiyatlarının 1.877 doların altına gerilemesi halinde 1.826 dolara doğru satışların geleceği konusunda uyarıyor.

“Finans devleri altını yükseltmek için zaman kolluyor”

Katıldığı bir Youtube oturumunda altın tahminleri için görüşlerini açıklayan ekonomist Cem Özüak, piyasadaki bütün bu baskılara rağmen altının kademe kademe arttığını söylüyor. İronik bir şekilde “Altının yükselmesi için dünya savaşının mı çıkması mı lazım?” diye soran ekonomist, şu açıklamayı yapıyor:

Yani on tane nükleer bomba atılsa altın fiyatı yine  belki 1960’larda gezmeye devam edecek. Bunu nerede yapıyorlar. Vadeli işlemler ve opsiyon borsalarında altının ons fiyatı uzun vadeli işlemlerle bir fiyatta sabit tutuluyor. Finans devleri dünyanın farklı noktalarında altını yükseltmek için zaman kolluyorlar.

Rusya’nın bütün rezervlerini altın üzerinden oluşturduğunu belirten Cem Özüak, devletlerin altın stoklarının olmasının ulusal baronların işine gelmeyen bir olay olduğunu iddia ediyor. Ekonomist, altının her şeye rağmen yükselişini sürdürdüğünü ve artık Avrupa’da da alınmaya başlandığını ifade ediyor. “Ama şu var altın bu baronların elinde olduğu sürece altın yükseltilmeyecek” diyen Cem Özüak, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bizde ise altına çok duygusal bakıyor toplumumuz. Çok bağlanmamak lazım. 2020 yılının Haziran ayında 540 liradan altın alanlar para kazanmak için bir yıl beklediler. Yani altın her zaman kazandırmaz. Yeri geldiğinde satmak yeri geldiğinde almak gerekir. Ben her şeye rağmen altının önümüzdeki dönemde artmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir