Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$95.249
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.249
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

5 Analistten Taze Tahminler: Altın Fiyatları Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın fiyatları, Perşembe günü yatırımcıların Fed’in para politikası sıkılaştırmasının hızı hakkında yeni ipuçları sunabilecek ABD enflasyon verilerini temkinli bir şekilde beklemesiyle, dar bir aralıkta kaldı. Spot altın, 1.834,35 dolarda yerini korurken, Çarşamba gününün yükseği 1.835,60 dolara yakın işlem görüyor. ABD altın vadeli işlemleri ise 1.835,70 dolarda sabit kaldı. Analistlerin piyasa yorumlarını ve fiyat tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Stephen Innes: Altın, aslında uzun vadede oldukça iyi bir hedge olabilir

Günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak Ocak ayı ABD tüketici fiyat endeksinin, bir Reuters anketine göre 1982’den bu yana en büyük artış olacak olan yıllık %7,3 ile sonuçlanarak, %0,5 artması bekleniyor. Sağlam bir enflasyon verisi, altının bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak cazibesini parlatırken, Fed’in buna faiz oranı artışlarıyla cevap vermesi, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Diğer tüm merkez bankaları, enflasyona karşı savunma amaçlı faiz oranlarını yükselttiği için faizlerin yükselmesine rağmen doların zayıflayacağını düşünüyorum. Fed, faizleri çok hızlı bir şekilde artırmaya başlarsa, özellikle diğer tüm merkez bankalarının aynı şeyi yapmasıyla birlikte ekonomi için iyi olmaz. Bu anlamda, altın aslında uzun vadede oldukça iyi bir hedge olabilir.

ABD ve Avrupa devlet tahvili faizleri, faiz artışı beklentileri arttıkça yükseliyor, ancak gösterge 10 yıllık ABD Hazine faizleri, hafta başında ulaştığı Kasım 2019’daki en yüksek seviyelerinden düşerken, dolar sabit kaldı. Teknoloji kaynaklı küresel hisse senetleri, yatırımcıların enflasyon ve faiz oranları görünümüne ilişkin belirsizlikler arasında daha temkinli bir duruş sergilemesiyle Perşembe günü erken saatlerde soğudu.

“Altının, ciddi bir geri dönüş için bu direnç aralığını aşması gerekiyor”

ANZ, bir notta, beklenen agresif Fed faiz artırımlarının ikinci çeyrekten itibaren sarı metali bir miktar parlatabileceğini söylüyor. RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Daniel Pavilonis, ise şu yorumu yapıyor:

Dolar biraz düştü ve altın için bir şekilde destekleyici görünüyor. Ancak genel olarak altın piyasası, bugünün TÜFE rakamı beklentisiyle biraz yatay seyrediyor.

ABD merkez bankası yetkilileri, yüksek enflasyonla mücadele için gelecek ay faiz oranlarını artırmaya başlayacaklarının sinyalini verdi. Atlanta Fed başkanı Raphael Bostic Çarşamba günü ABD’nin enflasyonda düşüşe geçebileceğini söyledi, ancak yine de bu yıl biraz daha hızlı bir faiz artış hızına meyilli olduğunu da sözlerine ekledi. ThinkMarkets analisti Fawad Razaqzada bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Yükselen fiyatlar dünya çapında itibari para birimlerinin değerini aşındırarak değerli metali birçokları için çekici bir yatırım haline getiriyor. Ancak altının, daha ciddi bir geri dönüş yapması için şimdi 1.830-1.850 dolar kilit direnç aralığını aşması gerekiyor.

Pablo Piovano: Altın fiyatları hala 2022’nin zirvesini görüyor

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz Çarşamba günü üst üste üçüncü seansta arttı. CME Group’tan gelen ön veriler dikkate alındığında bu sefer yaklaşık 8 bin kontrat yükseldi. Bunun yerine hacim, önceki yapıyı tersine çevirdi ve yaklaşık 11,5 bin sözleşme küçüldü.

Altın fiyatları, Çarşamba günü yükseliş trendini yeni bir seans için daha da genişleterek, artan açık faiz ortamında 1.830 dolar bölgesini aştı. Bununla birlikte piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, YTD zirvesinde 1.853 dolar seviyesindeki acil hedef ile güçlü toparlanmanın devam etmesi için kapı açık kalıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir