Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$94.703
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 94.703
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

5 Analistten Hesapları Değiştirecek Altın Tahminleri Geldi!

Ons altın fiyatı 1.870 dolar seviyelerinden işlem görüyor ve geçtiğimiz hafta görülen 1.905 dolar seviyelerinin bir hayli altında görünüyor. Yatırımcıların odağında, bugün Türkiye saati ile akşam gerçekleşecek olan FED toplantısı yer alıyor. Peki, analistlerin beklentileri ne yönde? Önemli veriler neleri gösteriyor? İşte 5 analistin tahminleri…

Altın fiyatında ivme kaybı yaşandı: Gözler FED’de

Altın fiyatları, yüksek ABD Hazine getirileri ve ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yaklaşan bir faiz artırımı açıklamasının külçe talebini düşürmesiyle Çarşamba günü düştü.  Spot altının fiyatı, gün içerisinde ons başına 1.864.61 dolara kadar geriledi. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0.4 düşüşle 1.863.50 dolara geriledi. ABD 10 yıllık Hazine getirileri, yükselen ABD enflasyonunu kontrol altına almaya çalışırken Fed’in geniş çapta beklenen faiz artırımı öncesinde güçlendi.

Değerli metal bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak görülse de, daha yüksek kısa vadeli ABD faiz oranları ve tahvil getirileri, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırma eğilimindedir. ABD Merkez Bankası’nın (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), bir politika açıklaması yayınlayacak ve bunu Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısı izleyecek. Piyasa katılımcıları, gösterge gecelik faiz oranlarının yükseltilmesine ilişkin bir karar ve Fed’in 8,9 trilyon dolarlık bilançosunun azaltılmasına ilişkin ayrıntılar bekliyor. OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Şu anda piyasalar tarafından 50 baz puanlık bir artış fiyatlanıyor… Açıklama daha şahin bir hissiyata sahipse, altın bir kez daha baskı altına girebilir. Hissiyat çoğunlukla değişmeden kalırsa, ABD dolarının düşmesi muhtemel olduğu için kısa vadeli 1.880 dolara toparlanma mümkündür.

TD Securities, Saxo Bank ve Standard Chartered analistleri neler bekliyor?

TD emtia stratejileri başkanı Bart Melek, “Getiri eğrisi yükseldikçe altın son haftalarda önemli ölçüde düştü. Bugün getirilerde hafif bir gerileme altını destekliyor… Altın belirli bir aralığa oldukça bağlı hareket edecek. Altın, Fed toplantısı için oldukça agresif bir dizi politika hamlesiyle fiyatlandı,” ifadelerini kullandı.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere birçoğuna göre FOMC toplantısı daha şahin olursa, altın gerçek getirilerin gösterdiği seviyelere düşebilir. Ancak Standard Chartered analistleri bir notta, güvercinvari bir toplantı, jeopolitik gerilimlerdeki veya enflasyon korkularındaki bir tırmanışın altını 1.900 dolara geri itebileceğini söyledi. Saxo Bank analisti Ole Hansen ise aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Dünyanın en büyük fiziksel altın alıcıları olan Hindistan rupisi ve Çin yuan’ına karşı keskin bir şekilde yükselen dolar, alıcılar daha yüksek seviyelere uyum sağlayana kadar altın için zorlu bir dönemi tetikleyebilir.

Altın vadeli işlemlerinde hacim düşüşü yaşandı

Bu sırada altın vadeli işlem piyasalarındaki açık pozisyon, Salı günü sadece 575 kontrat yükseldi ve CME Group’un ileri düzey baskılarına göre önceki günlük düşüşü kısmen tersine çevirdi. Bunun yerine hacim, art arda iki günlük artışın ardından yaklaşık 5.5 bin sözleşme düştü.

Salı günkü altın fiyatlarındaki yükseliş, açık pozisyondaki küçük bir artışın ortasındaydı ve bu, devam eden sıçramanın çok yakın vadede potansiyel olarak devam etmesinin kapısını açıyor. Bununla birlikte, CME analistlerine göre FOMC etkinliğinin yakın olması ve olası bir şahin sonuç, sarı metali daha fazla zemin kaybetmeye ve 1.834 dolardaki 200 günlük kilit SMA’yı test etmeye zorlayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir