Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.568
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.568
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

5 Analistten Güncel Altın Tahminleri: Bunları Bekleyin!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın Mart ayında faiz artırımına gitmeye hazır görünmesinin ardından doların yükselmesiyle Cuma günü üç haftanın en düşük seviyesine geriledi ve külçe altın Kasım sonundan bu yana en kötü haftasını geride bıraktı. Spot altın basın zamanında %0,76 kayıpla 1.783 dolara gerilerken, ABD altın vadeli işlemleri %0,56 düşüşle 1.783,1 dolardan işlem görüyordu.

Ross Norman: Hem altın boğalar hem de ayılar, hüsrana uğrayacak

Altın fiyatları, Ukrayna üzerindeki artan gerilimler ve artan piyasa oynaklığının güvenli liman altına olan ilgiyi artırmasıyla hafta başında iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere değerli metal, Fed’in Çarşamba günü pandemi dönemi tahvil alımlarını sona erdirme planlarını yeniden teyit etmesi ve Mart ayında faiz artırımı sinyali vermesinin ardından, son seansta 100 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamaların altına gerileyerek şimdiye kadar %3’ten fazla düştü.

Bağımsız bir analist olan Ross Norman, “Hem boğalar hem de ayılar, son altın fiyat hareketlerinden eşit derecede hüsrana uğrayacak” yorumunu yapıyor. Analist, doların gücünün ve artan faizlerin altını baskıladığını ekleyerek, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasa, fiyata dev bir mıknatıs gibi davranan 1.800 dolar seviyesine bakıyor gibi görünüyor. Ve bu noktada gezinmeye devam edeceğiz.

Altın fiyatlarındaki düşüş neden devam ediyor?

Yükselen faizler, dolar cinsinden fiyatlandırılan getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Commerzbank bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Fed Fon Vadeli İşlemlerinden de görülebileceği gibi, bu yıl Fed toplantısından bu yana bir faiz artırımı daha fiyatlandı. Bu altın için açıkça çok fazlaydı ve fiyatın düşmesine neden oldu.

Dünya Altın Konseyi (WGC), mücevher, küçük külçeler ve madeni paralara olan talebin 2022’de güçlü kalmasını ve merkez bankalarının “altın satın almaya devam etmesini ancak 2021’den daha yavaş olmasını” bekliyor.

Chicago’daki Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Philip Streible, piyasaların Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımına ilişkin yorumlarını sindirdiği için altın fiyatlarındaki düşüşün Çarşamba günkü satışların devamı olduğunu belirtiyor.

Carsten Menke: Güvenli liman arayanlardan altına geniş tabanlı bir hareket yok

Bu arada ABD ekonomik büyümesi dördüncü çeyrekte hızlanarak 2021’de yaklaşık kırk yılın en iyi performansını kaydetti. Güvenli liman altının denizaşırı alıcılar için cazibesini daha da zedeleyen dolar endeksi (DXY) Temmuz 2020’den bu yana en yüksek seviyelerine yükseldi.

Reuters anketine göre, merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmesi, tahvil getirilerini yükseltmesi ve gelir getirmeyen külçeleri daha az çekici hale getirmesi nedeniyle altın fiyatları 2022 ve 2023’te düşecek. Julius Baer analisti Carsten Menke bir notta, şu yorumu yapıyor:

Güvenli liman arayanlar tarafından desteklenmeyen herhangi bir toparlanma, ekonomi toparlanma modunda olduğu sürece er ya da geç dirençle karşılaşacaktır.

Carsten Menke, güvenli liman arayanlardan altına geniş tabanlı bir hareket görmediğini, bunun yerine ekonomik zemin keskin bir şekilde bozulmadığı sürece durumun böyle kalmasını sağlayan bazı seçici alımlar gördüğünü de sözlerine ekliyor.

“Mevcut hareket çok yakın vadede daha derin bir düşüşün lehine görünüyor”

Altın vadeli işlem piyasalarında açık faiz, CMR Group’un ön okumalarına göre Perşembe günü üst üste ikinci seansta bu sefer yaklaşık 10,4 bin kontrat geriledi. Aynı hatta, hacim dalgalı kaldı ve yaklaşık 18,3 bin kontrat düştü.

Altın fiyatları düşüş eğilimini sürdürdü ve Perşembe günü 1.800 doların seviyesinin altında kapandı. Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre hareket, azalan açık ilgi ve hacmin ortasındaydı ve bu, çok yakın vadede daha derin bir düşüşün lehine göründüğünü gösteriyor. Bu arada analist, sarı metalin 1.800 dolar civarında iyi desteklenmiş göründüğünü belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir