Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.366
% 2.95
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.366
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

5 Analist: Hazırlanın! Sıradaki Bitcoin Seviyeleri Bunlar

20 Haziran Wall Street açılışında gergin trader’lar kısa vadeli bir trend kararı bekliyordu. Bu nedenle Bitcoin (BTC) fiyatı oldukça sabit hareket etti. Şu anda kimse, lider kripto paranın hangi yöne gideceğini tam olarak bilmiyor. Ancak bazı analistler BTC’nin fiyat hareketinin geleceği konusunda tahminlerini her platformda duyuruyor. İşte o analistler ve tahminleri…

Bitcoin dipten yükseldi

TradingView’den alınan veriler, BTC fiyatının üç günün en yüksek seviyesi olan 21.000 dolara yükseldiğini ortaya koyuyor. Aslında lider kripto para birimi geçtiğimiz hafta sonu piyasadaki çoğu yatırımcıyı korkuttu. Buna göre, spekülatörler, Bitcoin’in 17.600 dolara düşmesini bekliyordu. Bu, Kasım 2020’den bu yana en düşük seviye olması nedeniyle önem arz ediyor. Şimdi, ABD hisse senetleri haftanın başında soğukken, çift taraflı sakinlik en büyük kripto para birimini karakterize etti. Popüler trader Credible Crypto, hafta sonu fiyat hareketini “16K–20K talep bölgemizin dibinden güzel bir tepki” şeklinde yorumladı.

“Bitcoin’de saat 2’de 12 saatlik düşüş silindi. Yine de bunun trendde bir dönüş olduğuna dair kesin bir onay yok. Önemli ve geniş fiyat seviyelerine odaklanın. Ayrıca, 5 dakikalık kırmızı mumlara fazla takılmayın, çünkü anında silinebilirler.”

Rekt Capital: “BTC makro dip döneminde”

HTF veya daha geniş zaman dilimi fiyat yapılarına odaklanma fikri, hafta başlarken çeşitli yorumcular tarafından paylaşıldı. Trader ve analist Rekt Capital, “BTC, bu döngü içinde makro dip döneminde,” diye devam etti.

“Önümüzdeki yıllarda yatırımcılar burayı satın aldıkları için ödüllendirilecekler. Yine de, çoğu kişi hala satın almak için BTC/USD paritesinin daha da düşmesini bekliyor. Sanki yazın gelmesini bekliyoruz, şimdi hava 33 derece ama biz 35 dereceyi umuyoruz.”

Rekt Capital ayrıca 20.000 dolarlık BTC fiyatını alıcılar için bir hediye olarak görüyor. Tweetinde, “BTC veri bilimi, 35.000 doların altındaki herhangi bir şeyin, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları için tarihsel olarak büyük yatırım getirisi sağlayan bir alan olduğunu gösteriyor” dedi. Bu arada zincir üstü analitik kaynağı Whalemap da BTC fiyatı hakkında konuştu. Platform, 20.000 doların altındaki seviyelerin, balinalar için dipten alım bölgesi olduğunu söyledi.

PlanB: “Bitcoin sadece aşırı satıldı”

Bu arada Bitcoin, önceki yarılanma döngüsünün tüm zamanların en yüksek seviyesinin altına doğru ilerliyor. Ayrıca, popüler stoktan akışa (S2F), BTC fiyat modelleri üzerindeki baskıyı artırdı. Piyasa analisti Zack Voell, sosyal medyada açıkça S2F’yi bir “aldatmaca” olarak niteledi. Ancak S2F yaratıcısı olan analist PlanB, arkasındaki teorinin sağlam kaldığını iddia etti. 18 Haziran’daki bir Twitter gönderisinin bir bölümünde, “Çoğu gösterge (S2F, RSI, 200WMA, Realized, vb.) aşırı seviyelerde” dedi.

“Bu, tüm göstergelerin ‘geçersiz kılındığı’ ‘çürütüldüğü’ anlamına mı geliyor? Hayır. Yatırım bir olasılıklar oyunudur ve göstergeler durumsal farkındalık sağlar: BTC aşırı satıldı.”

Aslında Voell’in eleştirileri, BTC/USD’nin ilk kez S2F tahmini fiyatına göre ikinci standart sapma bandının altına düşmesinden sonra geldi. PlanB’nin belirttiği gibi, Bitcoin’in göreceli güç endeksi (RSI), hafta sonu tarihin en düşük seviyesindeydi. Bu, klasik aşırı alım ve aşırı satım göstergesini ifade ediyor. RSI esasen BTC/USD’nin tarihsel göstergesinden çok daha düşük işlem gördüğünü öne sürüyor.

Bitcoin dibi henüz görmedi

iCapital Baş Yatırım Stratejisti Anastasia Amoroso, verdiği bir demeçte, BTC fiyat hareketini değerlendirdi. Stratejist, “Bitcoin baskı altında hareket ediyor. Bunun nedeni, şimdi enflasyondan korunma amacıyla kullanılacak bir varlık olarak görülmüyor olması. Aksine ticaret yaptığı şey kârsız bir teknoloji” dedi. Ardından, “Bunun Bitcoin’i geçersiz kıldığını düşünmüyorum. Bence bir fiyat seviyesi var. Belki de yaklaşık 15.000 dolar, bu da kabaca üretim maliyetine denk geliyor” diye ekledi.

Üretim maliyeti, Bitcoin’in üretilebileceği ve başa baş veya hafif bir kâr marjı yaratabileceği fiyattır. Bu başa baş sayı, madencilik teçhizatına göre farklılık gösterir. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere piyasada, Fed’in sıkılaşan maliye politikası, önde gelen algoritmik stabilcoin TerraUSD’nin çöküşü ve likidite krizi de dahil olmak üzere çeşitli sarsıntılar var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir