Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.143
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.143
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

5 Analist Altın Fiyatını Masaya Yatırdı! Beklentiler Ne?

Altın Perşembe günü, doların güçlenmesi ve yatırımcıların ABD faiz artırımına hazırlanmalarıyla getirilerin artmasının ardından hafif geriledi. Ancak Ukrayna krizinin tetiklediği güvenli liman talebi ve artan enflasyon, külçeyi haftalık kazanç için yolunda tuttu.

Edward Moya: Altın burada sert bir şekilde vuruluyor

Dünyanın her yerindeki merkez bankaları, yükselen enflasyonu dizginlemek için yarışırken, Avrupa Merkez Bankası Perşembe günü, yükselen enflasyon karşısında daha az agresif görülen bir hareket olarak bu yıl teşvikleri geri çevirme planlarına bağlı kaldı. OANDA’nın kıdemli analisti Edward Moya, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Burada dolar için gerçekten güç sağlayan ECB’den güvercin gibi bir sürpriz yaşadınız. Yani altın burada sert bir şekilde vuruluyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere New York Fed Başkanı John Williams, merkez bankasının Mayıs ayında yapacağı bir sonraki toplantısında faiz oranlarını yarım puan artırmayı düşünmesi gerektiğini söyledi. Altın, enflasyona ve jeopolitik risklere karşı bir önlem olarak görülse de faiz artışları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor.

Rhona O’Connell’a göre altın, o zamandan beri konsolide oluyor

Veriler, ABD aylık üretici fiyatlarının Mart ayında 12 yıldan fazla bir süre içinde en fazla arttığını gösterdi. Bu veri, Federal Rezerv’i para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırmaya zorlayabilecek kalıcı yüksek enflasyonun son işareti oldu.

Altın Perşembe günü risk iştahının toparlanmasıyla geriledi, ancak Ukrayna krizi ve artan fiyat baskıları arasında güvenli liman talebiyle desteklenen haftalık kazanç kaydetti. StoneX analisti Rhona O’Connell, piyasalardaki gelişmeleri şu şekilde ele alıyor:

Ana hareket beklentilerle oldukça uyumlu olmasına rağmen Salı günü ABD TÜFE rakamlarını gördüğümüzde oldu. Altın, o zamandan beri konsolide oluyor.

Daniel Briesemann: ETF’lere girişler sarı metale canlılık kazandırıyor

Enflasyona ilişkin endişeler savaşla ilgili bir resesyon endişelerini gölgede bırakırken, ECB olağanüstü teşvik tedbirlerini gevşetmek için daha net bir program çizebilir. Altın, tatilin kesildiği haftada şu ana kadar yaklaşık %1,4 yükseldi. Çoğu piyasa tatil nedeniyle Cuma günü kapalı olacak. Commerzbank analisti Daniel Briesemann bir notta, şu hususun altını çiziyor:

Son günlerde sarı metale canlılık kazandıran faktörlerden biri, ETF (Borsa Yatırım Fonu) yatırımcılarının güçlü alım ilgisi oldu.

Buna ek olarak Daniel Briesemann, “Rusya, Ukrayna’nın doğusunda büyük bir saldırı başlatmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Bu da güvenli bir liman olarak altına önemli bir talep yaratıyor” yorumunda bulunuyor.

“Ukrayna savaşının tırmanması, yüksek enflasyon ortamı yaratıyor”

SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, Ukrayna savaşının tırmanması yoluyla siyasi risk priminin yeniden yükseldiğini, bunun da genel emtialardaki tüm fiyatları yukarı ittiğini ve gerçekten yüksek enflasyon ortamını yarattığını ifade ediyor. Analist, değerlendirmesine şu yönde devam ediyor:

Karşı tarafta, piyasa bunun sadece kısa vadeli bir fenomen olup olmadığını bilmiyor veya Fed’den Lael Brainard’ın daha az şahin olduğunu söylediği için piyasalar bir nevi riski biraz azaltıyor.

Fed Başkanı Brainard Salı günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının Mart ayında kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonu düşürmeye yardımcı olmak için Haziran ayında bir dizi faiz artırımı yapacağını ve tahvil varlıklarını azaltmaya başlayacağını söyledi.

“Altın, trend ve ABD enflasyon verileriyle destekleniyor”

GoldSilver Central’ın genel müdürü Brian Lan’a göre, şu anda altın, trend ve esas olarak Fed’den duyduklarımız ile ABD enflasyon verileri tarafından destekleniyor.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, Doğu Ukrayna’da beklenen daha geniş bir Rus saldırısı öncesinde Çarşamba günü Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardım yapacağını duyurdu. Getiri getirmeyen külçe, belirsiz zamanlarda güvenli bir değer deposu ve enflasyona karşı bir korunma olarak kabul edilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir