Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.158
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.158
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

4 Milyon Dolarlık Alex Lab Saldırısında Lazarus Grubu Şüphesi!

alex lab

Bitcoin layer-2 geliştiricisi Alex Lab, Mayıs ayında yaşadıkları 4 milyon dolarlık ihlalin, ünlü Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus Group ile bağlantılı olduğunu düşünüyor. Alex Lab, 25 Haziran’da X’te yaptığı bir paylaşımda, saldırganların 16 Mayıs’ta Bitcoin tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) ağından fon çekmek için kullandığı üç cüzdan adresini belirtti.

Araştırma ve Kanıtlar

Araştırmacılar, bağımsız blockchain dedektifi ZachXBT ile birlikte çalışarak Lazarus’u ihlale bağlayan kanıtlar topladı. Alex Lab, kullanıcılarına 16 Mayıs’ta saldırganların BNB Smart Chain köprüsünü kullanarak yaklaşık 4.3 milyon dolar çaldığını bildirdi. Ayrıca yaklaşık 13.7 milyon dolar değerindeki Stacks (STX) tokenlarının da kullanıldığı, bazılarının kontrollü borsalara aktarıldığı ve daha sonra kilitlendiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir: Cathie Wood ABD Başkanlık Seçimlerinde Oyunu Kripto Paradan Yana Kullanacak!

Alex Lab, 20 Haziran’da saldırganın çalınan STX’i Arkadiko, Bitflow ve Allbridge gibi çeşitli DeFi protokolleri ve köprülerini kullanarak off-ramp ettiğini ve 11,800’den fazla STX işlemi gerçekleştirdiğini açıkladı. Alex Protocol’ün akıllı sözleşmeleri asla hacklenmemiş olsa da, saldırganların ekibin özel anahtarlarına erişim sağlaması söz konusuydu.

Alex Lab, çalınan fonların %90’ının geri alınması durumunda yasal işlemleri durdurmayı taahhüt etti ve bu amaçla saldırganlara %10 ödül teklif etti. Ancak saldırganlar ödül teklifine cevap vermedi.

ALEX Token Üzerindeki Etki

Alex Lab’ın yerel ALEX tokenı, geçen hafta %10, son ayda ise %47 düşerek bu ihlalin fiyat üzerinde büyük bir etki yarattığını gösteriyor. Şu anda $0.07 seviyesinde işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir