Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.430
% 2.13
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.430
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

4 Kez Bilen Analistin Son Bitcoin Tahmini: Bu Seviyeler!

Decentrader’dan başarılı tahminleriyle tanınan kripto analisti Filbfilb, destek ve direnç bir yana, her şeyin Bitcoin fiyat hareketinin yıllık pivotu ile ilgili olduğunu söylüyor. Ayrıca, yeni araştırmalara göre Bitcoin (BTC) önemli bir dönüm noktasında ve önümüzdeki aylarda Decentrader, Bitcoin’in ‘yıllık pivot’ fiyatına daha fazla dikkat gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bitcoin için tüm gözler yıllık pivotta

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere bu ay iki kez yeniden testte 43.000 dolarda destek bulduktan sonra Bitcoin, 50.000 dolar civarında yönü tersine çevirerek piyasa duyarlılığını deldi. 1 Ocak’tan bu yana BTC fiyat direnci tavanını işaretlediği için, 2022 için açılış fiyatı olan 46.200 doların altındaki hareketi yutmak özellikle zordu.

Daha düşük seviyeler tekrar ziyaret edildiğinde, 40.000 dolar veya daha düşük çağrılar ortaya çıkıyor, ancak Decentrader için boğaların tutacağı bölge zaten burada. Bu, 2022’de yaklaşık 43.500 dolar olan bir fiyat seviyesi olan yıllık pivota denk geliyor. Bitcoin’in, son 4 yıllık döngü ayı piyasalarının hiçbirinde kırılmamış bir seviye olan Yıllık Pivot’tan reddedildiğini belirten analist Filbfilb, şunları ekliyor:

Bu, oldukça olası olmasına rağmen, haftalık yaklaşık 43 bin dolarlık ana destek/direnç seviyesini kıran, hopium enjeksiyonu yapan boğalar için bir hayal kırıklığı oldu.

Yıllık pivotların işaretlendiği BTC grafiği / Kaynak: Decentrader

Mevcut senaryo gerçekten BTC için bir “ayı piyasası” aşamasını temsil ediyorsa, özellikle daha yüksek zaman dilimlerinde pivotun üzerinde bir kapanış sadece boğa değil aynı zamanda tarihsel olarak olağandışı bir olay olacak. Filbfilb, bu durumu şu şekilde değerlendiriyor:

Yıllık pivotun üzerinde bir kırılma, 4 yıllık döngü normundan bir kırılma olacak. Bu durum Bitcoin’in önemli ölçüde daha yüksek fiyatlara doğru yola çıkacağını gösterebilir. Ancak kısa vadede, haftalık seviyenin boğalar tarafından desteklenmesi gerekiyor. Konsolidasyona geri dönmekten kaçınmak için,

Likidite, her iki yönde de bir sıkışma potansiyelinin yüksek kaldığını gösteriyor

Pivotun ötesine bakıldığında, önümüzdeki aylar, enflasyon ısırıkları ve onunla mücadeleye yönelik adımlar yoğunlaştıkça merkez bankası politikasına sıkı sıkıya bağlı görünüyor. Analistler, ABD Federal Rezerv’in bilanço indirimlerinin muhtemelen stokları ve risk varlıklarını baskı altına alacağı konusunda hemfikir, Bitcoin’in bu nedenle cazibesini kaybedeceğini düşünüyorlar. Filbfilb de, Fed’in eyleminin önümüzdeki aylarda BTC fiyat hareketini etkileyebileceğini savunarak bu güçlü rüzgarlar üzerinde anlaşıyor.

Bununla birlikte, Bitcoin’in ne kadar düşebileceği, likidite seviyelerine bağlı olabilir. Türev fonlama oranları aracılığıyla gösterilen duyarlılık, spot fiyat hareketinin zayıflamasına rağmen yukarı yönlü hareket etmeye devam ederek, aşağı yönlü bir tasfiye kademesi olasılığını artırıyor. On-chain izleme kaynağı Coinglass’ın verilerinin gösterdiğine göre, bu hafta Ocak ayından bu yana en büyük long tasfiyesi yaşandı.

Kripto tasfiye tablosu / Kaynak: Coinglass

Filbfilb, spot fiyatın hem üstünde hem de altında likiditenin, her iki yönde de bir sıkışma potansiyelinin yüksek kaldığı anlamına geldiğini ve potansiyel yukarı yönlü hedefin hala 50.000 doların üzerinde olduğunu belirtiyor. Analistin daha önce yapmış olduğu isabetli tahminleri bu makaleden görebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir