Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.070
% 0.06
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.070
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

4 Analistten Kritik Bitcoin Tahminleri: 1. Çeyreğin Sonunda…

Bitcoin, başlangıçta Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine geriledikten bir gün sonra Salı günü 37.000 doların üzerine çıktı. Bununla birlikte, Kasım ayındaki ATH seviyesinden değerinin neredeyse yarısını kaybetti ve bazı yatırımcıların toparlanmanın kısa ömürlü olup olmadığını ve ardından başka bir düşüş trendi izleyip izlemeyeceğini sorgulamasına neden oldu. Biz de Coinmuhendisi.com olarak 4 uzmanın paylaşımlarını okuyucularımız için derledik.

Analistler Bitcoin için 1.çeyrek sonu tahminlerini paylaştı

Nasdaq listesinde yer alan kripto borsası Coinbase’de (COIN) kurumsal araştırma direktörü David Duong, yakın tarihli açıklamalarında, kripto piyasasını zor günlerin beklediğini söyledi:

Bence döngüsel bir gerileme yaşıyoruz ve bu yeni değil. Muhtemelen 24 Kasım’dan beri tüm bu gerilemeden geçiyoruz ve devam ediyor. Kendi görüşüm muhtemelen ilk çeyreğin sonuna kadar, kripto paralar için koşullar oldukça zorlayıcı olacak.

Yatırım yönetimi firması Titan’ın baş yatırım sorumlusu Clay Gardner ise Bitcoin’in günlük RSI değerinin Mart 2020 çöküşünden bu yana en fazla aşırı satım seviyesine ulaşması nedeniyle Bitcoin’deki son artışı “teknik bir sıçrama” olarak yorumluyor. Bununla birlikte, Gardner, Bitcoin için genel teknik kısa vadeli eğilimin hala düşüş eğiliminde olduğunu belirtiyor. Diğer yandan, eToro kripto analisti Simon Peters’e göre, dengeli bir Fed piyasaları sakinleştirmeye yardımcı olurken, daha şahin bir Fed satışları daha da hızlandırabilir. Bu konuda, Gardner şunları söylüyor:

Keşif etmek için iyi bir zaman olduğunu düşünüyoruz, ancak henüz teslim almadan satın almamak için iyi bir zaman olduğunu düşünüyoruz.

Bitcoin’in fiyat düşüşü devam ederse, analistlerin olası dip seviyeleri belirlediği analizleriyle devam edelim.

Teknik analistler 200 günlük MA’yı değerlendiriyor

eToro’dan Peters, tarihsel olarak Bitcoin (BTC) fiyatının 200 haftalık MA civarında dibe vuruğunu paylaştı:

200 haftalık MA’nın en son test edildiği zaman Mart 2020 Covid çöküşünün ardındandı ve sonrasında fiyat ATH seviyesi 64 bin dolara kadar yükseldi.

Teknik kısımda, DailyFX stratejisti Paul Robinson, Bitcoin’in 28.600 dolar destek seviyesini kırıp kıramayacağını izlediğini söyledi. Bununla birlikte, eğer Bitcoin seviyenin altına düşerse yaşanabilecekleri değerlendirdi:

2021’in başlarına kadar uzanan geniş bir yelpaze yaratmayı hedefliyor. Bitcoin (BTC) 28.600 doların altına düşerse oldukça uzun süren uzun bir ayı piyasasından geçebilir.

Son olarak, NYDIG’in küresel başkanı Greg Cipolaro Araştırma analisti Ethan Kochav Salı günkü notlarında Bitcoin’in MVRV değerine değindi. Oranın şu anda 1.5 seviyesinde olduğunu, döngü düşüklerinin genellikle MVRV oranları 1.0’ın altında olduğu zaman meydana geldiğini ve Salı seviyelerine göre 24.000 dolarlık bir Bitcoin fiyatına eşit olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir