Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.351
% 2.65
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.351
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

4 Analistten Altın Fiyatı Tahmini: Önümüzdeki Günlerde…

Çarşamba günü altın fiyatı, toparlanan dolar ve ABD Federal Rezerv başkanının agresif enflasyon duruşunun baskısıyla, Ocak ayının sonundan bu yana en düşük seviyelerine yakın seyretti.

Ilya Spivak: Altın fiyatı için genel yön 1.750 dolara düştü

DailyFX döviz stratejisti Ilya Spivak, altının geçen haftanın sonundan bu yana konsolide olduğunu, ancak genel yönün yaklaşık 1.750 dolara düştüğünü söylüyor. Stratejist, açıklamalarına şu ifadelerle devam ediyor:

Soru, bizi oraya götürecek yeni bir ivmeyi ne zaman bulacağız?

“Altın, faizlere ve para politikasının görünümüne çok odaklandı”

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Fed Başkanı Jerome Powell Salı günü, ABD merkez bankasının, ekonominin temelini tehdit ettiğini söylediği enflasyondaki artışı durdurmak için faiz oranlarını gerektiği kadar yükselteceğine söz verdi. Dolar, üç seanslık düşüşün ardından değer kazandı ve diğer para birimlerini elinde bulunduran yatırımcılar için altının cazibesini azalttı. Ilya Spivak, altının mevcut durumu için şunları söylüyor:

Altın, özellikle ABD’de, faizlere ve para politikasının görünümüne çok odaklandı. Dolar da rallisini gerçekleştiremedi.

SPDR Gold Trust’ın holding’leri düşüyor

Gösterge ABD 10 yıllık Hazine faizleri, bir önceki seansta keskin bir artışın ardından gevşeyerek sıfır getirili altın talebini canlandırdı ve kayıpları sınırladı. Fed, bu yıl gösterge politika faizini %0,75 oranında artırdı ve Haziran ve Temmuz aylarındaki sonraki iki toplantısında yarım puanlık artışlarla tekrar artırma yolunda ilerliyor.

Yatırımcı duyarlılığını yansıtan, dünyanın en büyük altına dayalı borsa yatırım fonu olan SPDR Gold Trust, holding’lerinin Pazartesi günkü 1.053.28 tondan Salı günü %0,4 düşüşle 1.049.21 tona düştüğünü söyledi. Bu, art arda dokuzuncu günlük düşüşe işaret ediyor.

Ian Ball: Altının, değerinin altında olmadığını söylemek çok zor

Abitibi Royalties’den Ian Ball, kritpto para piyasasındaki son düzeltme hakkında şu yorumları yapıyor:

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine baktığınızda, ABD Dolarına bir alternatif olarak görülüyorlardı. Ancak bu kripto paraların bazılarında %20, %30 ve %40 dalgalanmalar olduğunda çok iyi performans gösterdiklerini düşünmüyorum. Tasarlandıkları işlevi yerine getirdiklerini sanmıyorum.

Altın fiyatı için de görüşlerini açıklayan Ian Ball, 1.800 dolar civarındaki altının ‘temel destek seviyesinde’ olduğunu söylüyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Altının değerinin altında olmadığını söylemek çok zor. ABD dolarının düştüğünü gördüğünüzde, altının rallisini görebilirsiniz.

TDS, altındaki herhangi bir rahatlamanın geçici olacağını düşünüyor

TD Securities ekonomistlerine göre, sarı metal 1.830 dolar seviyesinin üzerinde bir hareketle geçici bir rahatlama yaşayabilir. Ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Günde 1.830 dolar seviyesinin kuzeyindeki ikna edici bir kırılma, son zamanlarda sarı metali satmaya başlayan momentum fonlarını kırbaçlayabilir. Bununla birlikte, aşağı yönlü ivmenin güçlenmesi ve geniş makro likidasyonların da altını baskı altına almasıyla birlikte, herhangi bir rahatlamanın geçici olacağını düşünüyoruz.

Pablo Piovano: Altın fiyatı, 200 günlük SMA ile sınırlı görünüyor

CME Group’un ön rakamlarına göre, altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz Salı günü üst üste dördüncü seansta bu kez yaklaşık 1,4 bin sözleşmeyle daraldı. Aynı çizgide, hacim art arda üçüncü seansta 22,7 bin kontrat civarında düştü.

Piyasa analisti Pablo Piovano, sarı metal fiyatlarının, 200 günlük SMA’yı Salı günü 1.830 doları kısa bir süre test ettiğini, ancak ardından geri çekildiğini ve seansı mütevazı kayıplarla kapattığını belirtiyor. Analiste göre bu hareket, azalan açık ilgi ve hacmin arkasındaydı ve altında ekstra düşüşün artık olası olmadığını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir