Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.767
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.767
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

4 Analistten Altın Fiyatı İçin Yön Tayin Eden Tahminler!

Altın fiyatı Salı günü ABD tahvil faizleri ve doların güçlenmesiyle düştü ve külçe altın Mart 2021’den bu yana ilk kez üst üste ikinci bir aylık kayıp bölgesine yöneldi.

Jeffrey Halley: Altının aşağı yönlü düzeltmesi Haziran’da devam edebilir

Altın fiyatı, ayın başında yaklaşık 1.900 dolar seviyesindeydi. Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere 16 Mayıs’ta doların yirmi yılın en yüksek seviyelerine yükselmesiyle sarı metal 1.786,60 dolara kadar geriledi. Bununla birlikte külçe o zamandan beri biraz iyileşti. OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altının Mayıs ayındaki performansı genel olarak hayal kırıklığı yarattı ve doların güçlenmesinin ilk işaretinde ani bir zayıflık gösterirken, USD zayıflığı veya düşük ABD tahvil faizleri üzerinden önemli kazanımlar elde edemedi. Bu durum, her ikisi de tersine dönerse ileride daha fazla zayıflık olacağına dair bir uyarıdır. Doğu Avrupa’da gerilimlerde keskin bir artış olmadıkça altının aşağı yönlü düzeltmesinin Haziran’da devam edebilir.

Stephen Innes: Altın fiyatı, beklenenden çok daha iyi performans gösteriyor

SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, piyasanın resesyon risklerini fiyatlamaya devam etmesi nedeniyle altının, Federal Rezerv faiz artırım döngüsünün başlangıcında beklenenden çok daha iyi performans gösterdiğini belirtiyor.

Daha yüksek kısa vadeli ABD faiz oranları, külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor, ancak altın aynı zamanda bir durgunluk gibi ekonomik krizler sırasında da güvenli bir liman olarak görülüyor.

Daniel Briesemann: Altın, finansal yatırımcılardan bir ivme almıyor

Federal Rezerv’in Mayıs ayı başındaki toplantısının tutanakları, enflasyonla mücadele için yaz aylarında yarım puanlık faiz artırımı beklentilerini güçlendirdi, ancak bundan sonra ekonomiyi yeniden değerlendirmek için esnek kalacağını belirtti. Commerzbank araştırma analisti Daniel Briesemann, konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Tutanaklar pek yeni bir şey ortaya koymadı ve altının bu hafta diğer varlıkların daha sağlam kazanımlarına karşı yatay hareketi, şu anda talebin eksik olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz iki gün altın ETF’lerinden tekrar çıkışlar gördü, bu da altının finansal yatırımcılardan herhangi bir ivmesi olmadığı anlamına geliyor.

İpek Özkardeskaya: Altın fiyatı için momentum azalıyor

Swissquote kıdemli analisti İpek Özkardeskaya, altın fiyatının mevcut durumunu şu şekilde yorumluyor:

Altın, 200 DMA [günlük hareketli ortalama] (1.842 dolar) üzerinde fiyatlanmaya devam ediyor. Ancak artan risk iştahı sermayeyi daha riskli ve daha iyi getiri sağlayan varlıklara kaydırdıkça yukarı yönlü momentum azalıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir