Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.610
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.610
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

4 Analist, Bitcoin’in Haftaya Görebileceği Seviyeleri Paylaştı!

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, son üç günde, Bitcoin (BTC), trend dönüşü yaşadı. Geçen hafta ABD hisse senetleri ile yaptığı büyük ayrışmanın ardından, BTC rahatlama rallisini devam ettirmeye çalışıyor. Piyasalar toparlanmaya çalışırken, 4 analist, Bitcoin’in haftaya görebileceği seviyeleri paylaştı.

Bitcoin fiyatı yükseliş ivmesini devam ettirebilecek mi?

Zincir içi veri analiz platformu CryptoQuant‘ın CEO’su Ki Young Ju’ya göre bir ölçüm, Bitcoin (BTC)‘in dip seviyelerine yaklaştığını gösteriyor. “UTXO yaş grupları” olarak bilinen metrik, bir Bitcoin cüzdan adresinin ne kadar süredir aktif olduğunu ve nerelerde alış ve satış yaptığını yani davranışlarını izliyor. CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju’ya göre bu ölçüm, Bitcoin‘de ayı sezonlarının dibini tespit etmekte çok iyi sonuçlar veriyor. Young Ju ayrıca,2020’de Bitcoin satın alan kurumsal yatırımcıların, çoğunlukla cüzdanlarını hareket dahi ettirilmeden tuttuğunu da belirtiyor ve BTC ile ilgili şunları söylüyor:

Şuan altı aydan büyük UTXO’lar gerçekleşen sınırın yüzde 62’sine ulaşıyor. 2020 Mart ayındaki büyük satışlarda da bu gösterge yüzde 62’ye ulaşmıştı. Aralık 2022’de büyük olasılıkla kurumsal satın alımlar için Coinbase kullanan cüzdanlarda, aynı miktarda Bitcoin var. Giriş fiyatları 25 bin dolar.

Pentoshi takma adını kullanan bir diğer popüler kripto para analisti ise, ayı piyasasında geçekleşen rallilerin acımasız olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

Ayı piyasası rallileri zaman zaman acımasızdır. Düşündüğünüzden çok daha yükseğe çıkabilirler ama neredeyse her zaman bir 3D-1W LH veya eşit yükseklikte biterler. Şahsen, işler iyi giderse BTC’nin yolunun bu olduğunu düşünüyorum. Yukarı yönlü 33 bin-35 bin dolar ve ardından en düşük seviyelere geri dönülecek. Duygulara aldanmayın. Bu benim için bariz bir ayı piyasası rallisi bu.

BTC için bu seviyeler çok kritik

Yakından takip edilen bir analist olan Kevin Svenson, önümüzdeki haftalarda güçlü bir Bitcoin (BTC) sıçraması öngörüyor. Yeni bir strateji oturumunda, analist Kevin Svenson, 69.000 YouTube abonesine, lider kripto para birimi Bitcoin’in haftalık grafikte art arda dokuz kırmızı mum yapmasının ardından bir BTC rallisinin muhtemelen geldiğini söyledi ve şunları söyledi:

…ancak bu kapanıştan sonra, biraz yükseliş spekülasyonları görmeye başlıyoruz. Bunu dört saatlik grafikte görmeye başlıyoruz. Bitcoin ortaya çıkıyor ve görünüşe göre buradaki direnci kırmak istiyor. 2021’in en düşük noktasına (29 bin dolar) bakıldığında, Bitcoin aşağıda bile test edilmedi. Bu aşağı yönlü bölgeyi (25 bin dolar) henüz test etmedik. Bu da, bu dip seviyenin (26.700 dolar) uzun vadeli bir destek tabanı olarak hareket edebileceğini veya en azından güçlü bir destek olarak hareket edeceğini düşünmemi sağlıyor.

Bitcoin hakkında analiz ve görüşlerini paylaşan son analist ise, Bloomberg Intelligence’ın kıdemli piyasa analisti Jamie Douglas Coutts oldu. Analist şunları söyledi:

Psikolojik olarak önemli olan 30 bin dolar seviyesini tutabilirse, 40 bin dolarlık dirençle al-sat yapılabilir. Teknik olarak, 29 bin doların altına düşmek, Mayıs ayının en düşük seviyesi olan 25.424 dolarda, ardından 200 haftalık hareketli ortalamanın 22.130 dolar seviyesinde olduğu bir sonraki destekle çift tepeli modeli doğrulayacaktır.

.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir