Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.527
% 5.18
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.527
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Launchpad Nedir ve Launchpad Yönetimi Nasıl Yapılır ?

 

LAUNCHPAD NEDİR VE LAUNCHPAD YÖNETİMİ NASIL YAPILIR 

Launchpadlar Token daha halka arz olup listelenmeden önce yatırımcının yeni projeleri ön satış fiyatından alması için oluşturulmuş bir platformdur. Launcpad lar aracılığı ile ön satışa çıkan projeler yüksek kazanç imkanı sunabilir bu yüzden kaydolurken bir takım şartlar sağlanması gerekmektedir.

Launcpad sistemi nasıl işler ve proje detayları için para nasıl toplanır ?

Bir proje amacıyla yol haritasıyla yatırımcıya güven verecek şekilde ortaya çıkarılır ve  bu proje dahilinde paralel şekilde projeyi taşıyabilecek bir token ortaya çıkarılır.

Proje yönetimi için ortaya çıkarılan token para toplamak için yatırımcıya ön satış fiyatından satılmaya başlanır. Bir süre ön satışı sürdükten sonra token artık piyasaya sürülür. Proje gerçekten kaliteliyse whitepaper, yol haritaları ve partnerlikler şayet güven veriyorsa kaçınılmaz bir yükseliş yaşanır ve bu sayede yatırımcıda kar elde etmiş olur. Ve projeye ön satıştan dahil olan yatırımcının kazancı, sonradan tokeni elinde tutan yatırımcıdan daha yüksek olacaktır.

Launchpad nedir? Nasıl çalışır? Yatırım yapmadan önce bilmeniz gerekenler! - Popüler Ekonomi

Bundan 3-4 sene öncesine kadar proje ön satışları projenin kendi web siteleri aracılığı ile yapılıyordu ve bilgisi az olan ve teknik analiz bilgisi olmayan yatırımcı araştırma yapmadan projenin görseli ve şatafatına göre her şeye yatırım yapmaya başladı.Haliyle projenin eksik araştırılmasından dolayı da zarara uğradılar ve ön satışlara güven azalmaya başlamıştı.

Ancak zamanla bu problemin çözümü için borsalar ön ayak olarak ön satışlar için kendi platformlarını kurdular ve yatırımcı yerine araştırıp güvendikleri projelerin ön satışlarını yayınlamaya başladılar. Böylelikle launcpadlere karşı kaybedilen güven tekrar kazanılmış oldu.

Artık launcpadlar borsaların ön satışları yönettiği platform haline gelmiş oldu. Ancak şunu unutmayın fon toplama ihtiyacı için kurulan launcpadlar tamamen risksiz değillerdir, bu yüzden projeye dahil olmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanız önerilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir