Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.891
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.891
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

3 Kez Haklı Çıkan Analist: Ethereum ve Bu 3 Altcoin’e Bakın!

Ethereum’un yaklaşmakta olan Birleşme’si, analistlerin artık indirimli nakit akışı değerleme yöntemlerini kullanabilecekleri anlamına geliyor. İşte bu yüzden bir analist Ethereum için %220’ye varan artış görüyor ve 3 altcoin’in bundan faydalanacağını söylüyor.

Ethereum değerleme senaryoları ve fırsatı yakalayacak altcoin’ler

Başarı tahminleriyle tanınan Bloomberg Intelligence stratejisti Mike McGlone’a göre, Etherum’u bir Proof of Work (PoW) modelinden Proof of Stake (PoS)’a çeviren yaklaşan birleşme, ETH’yi önemli ilgi çekebilecek zarif arz/talep dinamikleri ile hisse senedi benzeri bir araca dönüştürecek. Stratejist’in isabetli tahminlerini Coinmuhendisi.com’un bu makalesinden okuyabilirsiniz.

Bloomberg Intelligence’ın son raporunda stratejist, ücretlerin yaklaşık %70’inin geri satın almaya benzer şekilde yakılacağını, geri kalanının ise ödül veya temettü olarak pay sahiplerine dağıtılacağını belirtiyor. Stratejist, şu açıklamayı yapıyor:

Blockchain’lerin doğrudan maliyeti yoktur. Bu nedenle gelir, kârı temsil eder ve P/E katları gibi geleneksel finansal oranların kullanılmasına izin verir.

Konsensüs mekanizmasındaki değişiklik, artık Ethereum değerlemesinde P/E benzeri yöntemlerin uygulanmasına izin veriyor. Bloomberg raporunda, stratejistler Ethereum için bir değerleme aralığı bulmak için üç farklı indirgenmiş nakit akışı analizi yöntemini kullanıyor.

Temel senaryo, ilk tahmin döneminin son yılındaki serbest nakit akışlarının büyüme oranının süresiz olarak devam edeceğini varsayan sürekli büyüme yöntemi. Bu yöntemi kullanarak, ETH’nin şu anki seviyesi olan 3.300 dolara kıyasla 6.128 dolarlık bir değeri var. İkinci ve daha ihtiyatlı tahmin, ETH’nin 5.539 dolar, yani raporun yayınlandığı zamandan %90 daha yüksek bulan ‘H-modeli’ni kullanmaktan elde ediliyor.

Son yaklaşım, bir dizi kat kullanarak nakit akışlarını tahmin eden bir fiyattan kazanca çıkış yönteminin kullanılması. Apple’ınkine benzer şekilde, 25 katın katı çıkışa dayalı olarak, ETH şu anda bulunduğu yerden yaklaşık %220 daha yüksek olan 9.328 dolar değerinde olmalı. Ve Ethereum’un Apple’dan daha yüksek bir büyüme profiline sahip olduğu düşünüldüğünde Mike McGlone’a göre, bu oldukça muhafazakar. Stratejist, üç DCF yönteminin toplulaştırılmasının, mevcut seviyelerden %140 daha yüksek olan 6.998 dolarlık bir ortalama değer sağladığını belirtiyor.

Cesaret verici bir işaret, geçen ay altcoinler’deki güçlü ralli. Rapora göre, Solana (SOL), Terra (LUNA) ve Avalanche (AVAX) dahil olmak üzere birçoğu, Mart ayında Bitcoin’den 1,5 ila 2 kat daha yüksek getiriler yayınladı. Mike McGlone, “Teknik genişlikteki bu gelişme, risk iştahının geri döndüğünün sağlıklı bir işaretidir” değerlendirmesini yapıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir