Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.639
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.639
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

3 Analist Altın Yatırımcılarını Uyardı: Sert Bir Dalga Olabilir!

Altın fiyatları Pazartesi günü dolar endeksinin (DXY) yükselmesiyle düştü ve ABD Hazine faizleri, yatırımcıların bu haftaki potansiyel Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine odaklanmasıyla külçenin güvenli liman cazibesini daha da azalttı.

Jeffrey Halley: Gelişmeler, kızgın long’ları çıkış kapısına itiyor

Spot altın, yazının yazıldığı sıralarda %0,98 düşüşle ons başına 1.938,7 dolara geriledi. ABD altın vadeli işlemleri ise en son %0,58 düşüşle 1.942,70 dolardan işlem gördü. OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın, Cuma günkü rallisinin durmasının ve ABD dolarının bu sabah Asya’da güçlenmesinin ardından düşüyor. Bu, kızgın long’ları çıkış kapısına itiyor.

Dolar endeksi bir haftadan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine çıkarak altını diğer döviz sahipleri için daha pahalı hale getirdi. Dolar, güvenli liman statüsünden yararlandı ve Ukrayna’daki çatışma, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artıracağı beklentilerini artırdı.

“Ukrayna’da uzlaşma olursa altın fiyatları sert düşebilir”

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Fed, geçen hafta üç yıldır ilk kez borçlanma maliyetlerini artırdı ve trader’lar Mayıs ayındaki politika toplantısında 50 baz puanlık bir faiz artışı olasılığını fiyatlıyorlar. Daha yüksek getiriler ve faiz oranları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin bu hafta Türkiye’de gerçekleşmesiyle birlikte, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, daha önce uzlaşmaya hazır olduğunu ileri sürdükten sonra ülkesinin toprak bütünlüğünde ısrar etti.

Piyasadaki son gelişmeleri değerlendiren ALB Forex Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, sarı metal için jeopolitik risklerin ve Fed’in öne çıktığını belirtiyor. Analist, Rusya Ukrayna krizinde uzlaşma sağlanması durumunda altın fiyatlarının sert düşebileceğini söylüyor.

Pablo Piovano: Altın 1.900 dolara geri dönebilir

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, CME Group’un ön okumalarına göre bu sefer sadece 420 sözleşme ile Cuma günü üst üste üçüncü seans için yükseldi. Öte yandan hacim, art arda beş günlük artışı tersine çevirdi ve yaklaşık 40 bin sözleşme ile daraldı.

Piyasa analisti Pablo Piovano, altın fiyatlarında Cuma günkü sonuçsuz seansın, açık faizde küçük bir artış ve hacimde ılımlı bir düşüşün ardından gerçekleştiğini belirtiyor. Bununla birlikte analiste göre, daha fazla kazanç, çok yakın vadede görünmüyor ve olası bir sarsıntıyla yaklaşık 1.900 dolarlık bir sonraki desteğe kapı açıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir