Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.557
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.557
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

3 Analist: Altın Rusya Etkisiyle Bu Seviyelere Gidiyor!

Altın fiyatı, ABD’nin devam eden Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar açıklaması ve yatırımcıların Federal Rezerv yetkililerinin şahin açıklamalarını izlemesiyle Perşembe günü yükseldi ve yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesini gördü. Bununla birlikte sarı metal Cuma günü hafif gerileyerek 1.955 dolar seviyesine çekildi.

Jeff Wright: Altın, muhtemelen şimdilik menzile bağlı ilerliyor

Wolfpack Capital’in baş yatırım sorumlusu Jeff Wright, şahin bir tonla konuşurken aynı zamanda efsanevi ‘yumuşak inişi’ vurgulayan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari gibi bazı Federal Rezerv yetkililerinin yorumlarına, altın fiyatlarının kısmen yanıt verdiğini belirtiyor.

Ayrıca Jeff Wright, verilerin, yükselen enflasyon karşısında ekonomik yavaşlamanın her zamankinden daha gerçek olduğunu gösterdiğini söylüyor. Analist, altın için şu tahminde bulunuyor:

Altın için bu, muhtemelen ‘şimdilik menzile bağlı’ olacağı anlamına geliyor. 1.800 dolar seviyesinden 1.875 dolar civarından 2.000 dolara kadar geldi ve Rusya-Ukrayna savaş manşetlerine göre belki daha yüksek olabilir.

“Fed’in duruşunun altın fiyatları üzerinde baskı yaratması muhtemel”

ActivTrades kıdemli analisti Ricardo Evangelista, bir notta, “Ukrayna’daki savaşın acımasız gerçekliği sahada devam ediyor, ancak piyasalarda geçici de olsa gerilimi düşürmeye yaklaştığı hissi yükseliyor” değerlendirmesini yapıyor. Analist, gelişmelerin altın üzerindeki etkisinin ise şu şekilde yorumluyor:

Ayın başlarında değerli metalin fiyatını 2.000 doların üzerine çıkaran güvenli liman talebi hafiflerken, trader’ların Fed’in önümüzdeki birkaç ay içinde ne yapacağına dair beklentileri bir kez daha mercek altına alındı.

Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Fed yetkilileri bu hafta, faiz oranlarını daha önce beklenenden daha hızlı artırmaya hazır olduklarının sinyallerini verdiler. Ricardo Evangelista’ya göre, ABD merkez bankasından gelen son işaretler, faiz oranlarının hızla yükselmesiyle birlikte enflasyonu kontrol altına almak için güçlü bir kararlılığa işaret ediyor. Analist, bu durumun yeni jeopolitik kaygıların yokluğunda altın fiyatları üzerinde baskı yaratmasını muhtemel bir senaryo olarak görüyor.

“Değerli metal fiyatları, riskten kaçınma kaynaklı yükseliyor”

ABD, Ukrayna’nın devam eden işgaline yanıt olarak Rusya’ya yeni yaptırımlar açıkladı ve bu, değerli metale yönelik cennet talebini besledi. ABD ayrıca, Rusya merkez bankasıyla yapılan altınla ilgili işlemlerin de yasak olduğunu açıkça belirtti.

Kıdemli analist Jim Wyckoff, günlük bir notta, Rusya-Ukrayna savaşı ve bunun dünya üzerindeki birçok etkisi arasında piyasa riskinden kaçınmanın genel olarak yüksek kalmaya devam ettiğini ve bundan kaynaklı olarak değerli metal fiyatlarının sağlam bir şekilde yükseldiğini kaydediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir