Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.943
% 1.60
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.943
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

3 Analist: Altın Kısa Vadede Bu Seviyelerden İşlem Yapacak!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (FED) beklenen faiz artırımlarının ardından doların zayıflamasıyla ve yatırımcıların Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine odaklanmasıyla Perşembe günü yükseldi. Spot altın, Çarşamba günü, yaklaşık 3 haftadır en düşük seviyesi olan 1.894 dolara ulaştıktan sonra gün içi 1.940 dolara ulaştı. Peki, sırada ne var? İşte beklentiler…        

Altın fiyatlarında sıradaki yön ne?

OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley bir notta, “ABD’nin uzun vadeli getirilerinin FOMC kararına ve görünümüne verdiği aptalca tepkinin de yardımıyla altın rallisinin ana nedeni ABD dolarındaki keskin düşüş oldu” dedi. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ABD merkez bankasının şahin bir para politikasına geçmesinin ardından, ancak haftalarca süren ivmesine eklenmiş olabilecek daha sert bir sürpriz sunmadan dolar endeksi zayıfladı ve altını diğer döviz sahipleri için daha ucuz hale getirdi

Fed’in kararı, ABD 10 yıllık Hazine getirilerini bir önceki oturumda Mayıs 2019’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. Dolar ile fiyatlandırılmış altın, getirisi olmayan altını elde tutmanın fırsat maliyetini artırdığından, yükselen ABD faiz oranlarına karşı oldukça hassastır. DailyFX’te döviz stratejisti Ilya Spivak, “Dolar ve hisse senetlerindeki hareket, altındaki hareketten çok daha agresifti. Ukrayna’daki riskler de hala tam olarak belli değil,” dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, müzakerelerin “daha gerçekçi” hale geldiğini söyledi ve Rusya, tartışılan tekliflerin “anlaşmaya yakın” olduğunu söyledi.

Yakın vadede 1.880-1.960 dolar beklentisi

New York’ta bağımsız bir trader olan Tai Wong, “Altın, son zamanlardaki keskin geri çekilme seyrini sürdürmüş olabileceğinden iyi durumda. Altın fiyatlarının yakın vadede 1.880-1.960 dolar aralığında işlem görmesini bekliyorum” dedi. “Ancak, Fed nokta grafiğinde beklenenden biraz daha şahin davrandı. 2022’de ileriye dönük her toplantıda bir artış öngörüyorlar. Bu altın piyasası için iyiye işaret değil,” ifadelerini kullandı.

Fed, politika faizinin yıl sonuna kadar yüzde 1,75 ile yüzde 2 arasında bir aralığa ulaşacağını tahmin etti, ancak ekonominin Ukrayna’daki savaştan ve devam eden COVID-19 sağlık krizinden kaynaklanan büyük belirsizliğe işaret etti.                       

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir