Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.829
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.829
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

3 Analist, Altın Fiyatı İçin Uyardı: Haftaya Bu Gelişmeye Dikkat!

Altın fiyatı, Cuma günü ılımlı bir yükselişle kapandı ve trader’ların artan Hazine faizleri ve daha güçlü ABD doları gibi tipik olarak olumsuz faktörleri ortadan kaldırmasıyla haftalık bazda kazanç kaydetti.

Craig Erlam: Altın fiyatı, şahin Fed nedeniyle hareketsiz kalıyor

“Altın dün, ondan önceki gün, ondan önceki gün ve benzerleri ile aynı seviyede işlem görüyor” diyen Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, şahin Fed duruşunun bir sonucu olarak bu hafta başka yerlerde görülen volatilitedeki artışa rağmen, altının hareketsiz kaldığını belirtiyor.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere piyasa katılımcılarının yakından takip ettiği ABD 10 yıllık Hazine faizi, Perşembe günü %2,715 ile Mart 2019’dan bu yana en yüksek seviyesinde işlem gördü. Daha yüksek Hazine faizleri, altın ve diğer getirisi olmayan varlıklar için olumsuz olarak görülüyor.

Bu hafta piyasaları neler bekliyor?

CIBC Private Wealth ABD’nin baş yatırım yetkilisi David Donabedian’a göre bu hafta yayımlanacak TÜFE raporu haftanın ekonomik olayı olacak. Enflasyonun yüzde 8’in üzerine çıkmasını bekleyen analist, emtia bileşeninin artacağını ve özellikle hizmetler ve barınma olmak üzere çekirdek enflasyon oranına özellikle dikkat edileceğini kaydediyor.

Rusya-Ukrayna savaşı da, metalin bir sığınak olarak statüsü göz önüne alındığında, altın fiyatı için bir faktör olarak görülüyor. Kıdemli analist Jim Wyckoff Cuma günkü notunda, Rusya-Ukrayna savaşı, daha şahin bir ABD Federal Rezervi ve artan küresel enflasyon hakkında hala büyük endişelerin olduğunu belirtiyor. Ancak analist, piyasalar açısından bakıldığında, bu hafta sonlarında bu cephelerde önemli bir gelişme olmadığını, bunun da traderların ve yatırımcıların biraz daha fazla risk iştahı sergilemesine izin verdiğini söylüyor.

“Enflasyondan korunma rolü sarı metali destekliyor”

Altı büyük rakibinden oluşan bir sepet karşısında para biriminin bir ölçüsü olan ICE ABD Dolar Endeksi DXY, hafta başında Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviyesinde işlem gördükten sonra haftalık %1,3’lük bir yükseliş yolunda ilerliyor. Daha güçlü bir dolar, birimde fiyatlanan emtialar için olumsuz olabilir ve bu da onları diğer para birimlerinin kullanıcıları için daha pahalı hale getirir.

Analistler, altının enflasyondan korunma rolünün değerli metali desteklediğini ve Salı günü Mart ayı tüketici fiyat endeksinin açıklanmasıyla birlikte önemli bir yaşam maliyetinin güncellendiğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir