Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$95.451
% 1.69
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.451
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

3 Analist Açıkladı: FED Etkisi, Altın Piyasasına Ne Yapacak?

Altın Pazartesi günü, Ukrayna üzerindeki jeopolitik gerilimlerin körüklediği Wall Street satışlarının yatırımcıların Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırma kararına hazırlanmasıyla birleşerek, güvenli liman çekiciliğini güçlendirdi ve hafif de olsa yükseldi.

Fed etkisi mi jeopolitik etki mi altın üzerinde daha baskın?

coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere NATO, Rusya’nın Ukrayna sınırlarına askeri yığılmasına yanıt olarak Doğu Avrupa’daki güçlerini beklemeye aldığını söyledi. OANDA aracı kurumunda kıdemli piyasa analisti Ed Moya, bu gelişmenin piyasalara etkisini şu şekilde değerlendiriyor:

Ukrayna hikayesi altın için olumlu. Fed politikası ise, Fed’in hala enflasyonun çoğunun geçici olacağına inandığından, sonunda biraz daha muhafazakar bir daralmaya dönüşecek.

Bu arada Wall Street’teki satış, Ukrayna-Rusya gerilimleri ve Fed’in yüksek enflasyonu dizginlemek için çok daha hızlı bir şekilde para politikasını sıkılaştıracağı beklentileriyle kötüleşti. Ancak CMC Markets İngiltere baş piyasa analisti Michael Hewson, Fed’in şu anda altın üzerinde büyük bir etkisi olmasının muhtemel olmadığını, çünkü piyasaların doğu Avrupa’da olup bitenlerden daha fazla endişe duyduğunu belirtiyor.

Altın da, rakip güvenli liman dolara (DXY) yapılan girişlerin baskısını bir dereceye kadar sarsmış görünüyor. Ancak altın, enflasyona ve jeopolitik risklere karşı bir önlem olarak kabul edilirken, faiz oranlarındaki artışlar, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Julius Baer analisti Carsten Menke, şu görüşlerini paylaşıyor:

​​Fed’in bu korkuları ele alması ve ekonomik görünümün bozulmasını engellemesiyle mevcut riskten kaçınma dalgasının eninde sonunda geri çekileceğini varsayarsak, altın piyasasındaki yeniden toparlanmanın kalıcı olmadığını, geçici olduğuna inanıyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir