Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.794
% 4.14
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.794
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

3 Analist Açıkladı: Altın Hafta İçinde Ne Yapacak?

Altın fiyatları, artan Hazine faizlerinin doları artırması ve Ukrayna’daki savaşla ilgili yeni endişeleri gidermesiyle Pazartesi başlangıcında menzile bağlı işlemlerde düştü. Sonrasında ise ABD TÜFE belirsizliğinin etkisiyle yükselerek 1.960 dolara yöneldi.

Michael McCarthy: Bunlar altına yönelik coşkuyu sınırlandırıyor

Spot altın, günün erken saatlerinde bir haftanın en yüksek seviyesi olan 1.949,32 doları gördükten sonra, yazının yazıldığı sıralarda 1.941,95 dolara geriledi. ABD altın vadeli işlemleri ise 1.945,70 dolarda yatay seyretti. Avustralya, Tiger Brokers’ın baş strateji sorumlusu Michael McCarthy, altının görünümünü şu şekilde değerlendiriyor:

Altın hala yatay işlem görüyor ve bu, baktığımız çelişkili akımları yansıtıyor. Ukrayna’daki jeopolitik görünüm ve tırmanma potansiyeli hakkında hala gerçek endişeler var. Aynı zamanda, daha güçlü bir ABD doları ve dünya çapında daha yüksek faiz oranları potansiyeli, altına yönelik coşkuyu sınırlandırıyor.

Craig Erlam: Volatilitedeki artışa rağmen, altın hareketsiz kalıyor

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere ABD doları endeksi, Cuma günü, ABD Merkez Bankası’nın yükselen enflasyonu kontrol altına almak için agresif faiz artırımı beklentileriyle desteklenerek, Cuma günü yaklaşık iki yıldır ilk kez 100’ün üzerine çıktı. Daha güçlü bir dolar, altını diğer para birimi sahipleri için daha az çekici hale getiriyor. Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Sarı metal dün, ondan önceki gün, ondan önceki gün ve benzerleri ile aynı seviyede işlem görüyor. Şahin Fed kaymasının bir sonucu olarak bu hafta başka yerlerde görülen volatilitedeki artışa rağmen, altın hareketsiz kaldı.

David Donabedian: TÜFE raporu haftanın ekonomik olayı olacak

Analistler, altının enflasyondan korunma rolünün, Salı günü Mart ayı tüketici fiyat endeksinin açıklanmasıyla birlikte önemli bir yaşam maliyeti artışıyla değerli metali desteklediğini belirtiyor. CIBC Private Wealth ABD’nin baş yatırım yetkilisi David Donabedian, konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

TÜFE raporu haftanın ekonomik olayı olacak. Enflasyonun yüzde 8’in üzerine çıkmasını bekliyoruz. Emtia bileşeninin yükseleceğini ve özellikle hizmetler ve barınma olmak üzere çekirdek enflasyon oranına özellikle dikkat edeceğini biliyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir