Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.721
% 5.71
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.721
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

24 Saatte %100 Oranında Artan Decentraland (MANA) Nedir? Ne İşe Yarar?

Kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluşturmasına, deneyimlemesine ve bunlardan para kazanmasına olanak tanıyan, Ethereum blok zinciri tarafından desteklenen dünyanın ilk merkezsiz sanal gerçeklik platformu olan Decentraland, ana özelliklerinden biri, sanal gerçekliğinde arazi satın alma ve üzerine inşa etme yeteneğidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

2017’de gerçekleştirilen 24 milyon dolarlık ilk coin arzının (Initial Coin Offering, ICO) ardından piyasaya sürülen Decentraland, 2019’da kapalı betasını başlatmış ve Şubat 2020’de halka açılmıştır. Platform, Blokzincir projelerine yaptığı dokunuşlarla bilinen Ariel Meilich ve Esteban Ordano ortaklığında hayata geçirildi. Meilich platformun içerik ve tasarım kısmıyla ilgilenirken, Ordano teknolojik altyapısı üzerine çalışmalar yaptı.

CoinGecko verilerine göre Decentraland (MANA), son 24 saat içerisinde %100 oranında yükselerek 3,23 dolardan işlem görmektedir. Piyasa değeri 4.396.598.482 dolar olan Decentraland’ın dolaşım arzı 1.327.372.145’tir.

Decentraland iki ayrı token kullanmaktadır. Bunlar MANA ve LAND olarak bilinmektedir. MANA, takas edilemeyen ERC-721 LAND tokenlarını almak için yakılması gereken bir ERC-20 tokenıdır. MANA tokenları, Decentraland pazarında bir dizi avatar, giyilebilir cihaz, isim ve daha fazlasını ödemek için de kullanılabilmektedir.

Decentraland’ı Diğerlerinden Farklı Kılan Nedir?

Yeni sanatsal ortam, iş fırsatı veya eğlence kaynağı arayan içerik oluşturucular, işletmeler ve bireyler için tasarlanan Decentraland’ın oyun dünyası “Metaverse” olarak adlandırılır. Her biri bir ERC-721 takas edilemez tokenla temsil edilen totalde 90.601 ayrı LAND parseline bölünmüştür. Her LAND tam olarak 16m x 16m boyutundadır ve Metaverse’de belirli bir koordinatta bulunabilmektedir.

Arsalarını istedikleri gibi geliştirmekte özgür olsalar da LAND sahiplerinin Metaverse’nin her biri farklı bir boyut ve temaya sahip birkaç bölgeye ayrılmıştır. Bu ilçeler, MANA tokenları için bireysel kitlesel satışlar yoluyla oluşturulmuştur ve bu ilçelerdeki LAND parsellerinin ticareti yapılamamaktadır. Ocak 2021 itibariyle, cyber punk temalı Aetheria, toplam 8.008 LAND’den oluşan en büyük bölge olarak bilinmektedir.

Sayısı giderek artan projeler gibi yönetim kararları için merkezi olmayan bağımsız organizasyon (Decentralized Autonomous Organisation) yapısını kullanan projelerden biri olan Decentraland ile MANA token sahipleri, politika güncellemeleri, yaklaşan LAND açık artırmalarının özellikleri ve Metaverse ile izin verilen içerik türlerini önererek, oylayarak bu dünyanın davranış yönünü kontrol etmektedir.

Yaratıcı bir çıkış noktası olmanın yanı sıra, birçok Decentraland kullanıcısı şu anda LAND’lerini kiralama, reklam ve ücretli deneyimler yoluyla para kazanmaktadır. Aynı şekilde, diğer kullanıcılar Decentraland pazarında MANA tokenları için ürünler yaratıp satarak gelir elde etmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir