Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.211
% 2.90
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.211
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

22 Nisan’a Dikkat: Bu Altcoin İçin Büyük Duyuru Geliyor!

Kripto piyasası son günlerde tekrar kırmızıya döndü ve ayı piyasası söylentilerini kuvvetlendirdi. Lider kripto Bitcoin, psikolojik seviye olan 40 bin doların altına sarkarken, altcoin projeleri de çoğunlukla onu takip etti. Bununla birlikte bir altcoin projesi yakında büyük bir şeyin geldiğini duyurdu.

Altcoin projesi için gözler 22 Nisan’da

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere kripto piyasası, özellikle ABD Federal Rezerve’in daha agresif hareket edeceği beklentileriyle kan kaybederken bir katman-2 çözümü olan ve Ethereum rakibi olarak görülen Polygon (MATIC), Twitter hesabından ‘wagmi’ etiketiyle kısa bir reklam paylaştı.

Polygon’un duyurusunda kullandığı etiket, “we all gonna make it”in kısaltılmış hali, yani altcoin projesi ‘başaracağız’ diyor. Kısa süreli reklamda “Bir şey geliyor. Süper bir şey. Polygon’un en büyük duyurularından biri” açıklamasına yer veriliyor ve 22.4.22 tarihine işaret ediliyor.

Bahsettiğimiz kapalı sözler haricinde herhangi bir açıklamada bulunmayan Polygon’un  yapacağı sürpriz MATIC yatırımcılarının 22 Nisan tarihine odaklanmasına neden oldu. CoinMarketCap verilerine göre MATIC, duyurudan sonra kırmızı bölgeden yeşil bölgeye bir sıçrama yaparak, günlük bazda %2,14 artışla 1,40 dolara ulaştı.

Polygon (MATIC) nedir?

Polygon (MATIC), Ethereum ölçeklendirme ve altyapı geliştirme için ilk iyi yapılandırılmış, kullanımı kolay bir platform. Temel bileşeni, çoklu uygulama türleri oluşturmayı destekleyen modüler, esnek bir çerçeve olan Polygon SDK.

Polygon’u kullanarak optimistic rollup, ZK rollup, bağımsız chain’ler veya geliştirici tarafından ihtiyaç duyulan diğer herhangi bir alt yapı oluşturulabiliyor. Polygon, Ethereum’u etkili bir şekilde tam teşekküllü bir multi-chain sisteme dönüştürüyor. Bu multi-chain sistem, Ethereum’un güvenliği, canlı ekosistemi ve açıklığının avantajlarıyla Polkadot, Cosmos, Avalanche vb. gibi diğerlerine benziyor.

Polygon, Plasma Framework ve Proof of Stake (PoS) Blockchain mimarisini birleştiriyor. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından önerildiği üzere Polygon tarafından kullanılan Plazma çerçevesi, ölçeklenebilir ve özerk akıllı sözleşmelerin kolayca yürütülmesine olanak tanıyor.

Polygon’un yerel token’i olan MATIC, Ethereum Blockchain’de çalışan bir ERC-20 token’i. Token, Polygon’daki ödeme hizmetleri için ve Polygon ekosisteminde faaliyet gösteren kullanıcılar arasında bir ödeme para birimi olarak kullanılıyor. Polygon yan side-chain’lerdeki işlem ücretleri de MATIC token’leriyle ödeniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir