Kriptolar:
30406
Bitcoin:
$61.625
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 1.19
Korku & Açgözlülük:
46 / 100
Bitcoin:
$ 61.625
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

2024’te Kripto Airdroplarının Dağıttığı Değer 4 Milyar Doları Aştı

Öğrendikçe Kazan Projesi Balinaların Dikattini Çekti 99Bitcoins Airdrop

Kripto airdropları, 2024’te kripto kullanıcılarına yaklaşık 4 milyar dolar değerinde dağıtım yaptı. 2024 yılı içerisinde hala gerçekleşmesi beklenen birçok büyük airdrop var.

Kripto airdropları, 2024 yılı boyunca hız kesmeden devam etti ve şu ana kadar toplamda yaklaşık 4 milyar dolar değerinde token dağıtımı gerçekleştirildi. Gelecek dönemde ise birkaç büyük airdrop’un daha yapılması bekleniyor.

En Büyük Airdroplar: Jupiter, Starknet ve Notcoin

Bu yılın en büyük üç airdrop’u, dağıtılan token sayısına ve sonraki aylardaki ortalama fiyatlara bakıldığında her biri yaklaşık 1 milyar dolar değerinde olan Jupiter, Starknet ve Notcoin olarak öne çıktı. Bunları takip eden projeler arasında Wormhole, Ether.fi, FriendTech ve Wen gibi Solana ve Ethereum tabanlı projeler bulunuyor.

Airdrop Nedir ve Nasıl Çalışır?

Kripto airdropları, genellikle bir projenin önceki kullanıcılarına belirli miktarda token dağıtmasıyla gerçekleşir. Bu işlem, projelerin kontrolünü topluluğuna devretmek ve kullanıcıların oy verebileceği bir yönetişim tokeni sunmak amacıyla yapılır. Airdroplar bazen birden fazla sezona bölünür ve yalnızca airdrop almak amacıyla protokolü kullanan cüzdanlara token dağıtılmaktan kaçınılır.

Tarihteki En Büyük Airdroplar

CoinGecko’nun raporuna göre, tarihteki en büyük airdroplar Uniswap, Apecoin ve dYdX tarafından gerçekleştirildi. Raporda, Aralık 2023 itibarıyla tüm airdropların toplam değerinin 26,6 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Bu rakamlar, her bir token için elde edilebilecek en yüksek fiyatlara dayanıyor ve gerçek değerden sapmalar içerebiliyor.

2024’teki Airdropların Değeri

CoinGecko’nun metodolojisi kullanılarak yapılan hesaplamalar, 2024’teki zirve noktalarında değerlenen airdroplar da dahil edildiğinde, tüm zamanlardaki airdrop’ların toplam değerinin 34 milyar dolara ulaşabileceğini gösteriyor.

Gelecek Airdrop’lar

Bu yıl gerçekleşmesi planlanan bazı büyük airdrop’lar şunlardır:

– Ethereum Layer 2 ağı ZKsync’in airdrop’u önümüzdeki hafta gerçekleşecek.

– Solana tabanlı merkezi olmayan borsa Zeta Markets’in airdrop’u bu Haziran ayında geliyor.

– Ethereum yeniden alım protokolü EigenLayer’ın airdrop’u başlamış durumda, ancak tokenlar bu yılın sonlarına kadar devredilemeyecek.

– Zincirler arası mesajlaşma protokolü LayerZero ise henüz net bir tarihi olmayan airdrop’u için hazırlanıyor.

İlginizi Çekebilir: zkSync Airdrop Detayları Belli Oldu!

Airdrop Çiftçilerinin Belası

Airdroplar büyük meblağlarda para dağıtmaya devam ederken, sistemle oynamaya çalışan insanlarla da uğraşmak zorunda kalıyorlar. Airdrop çiftçileri, potansiyel airdrop’lardan yararlanmak amacıyla birden fazla cüzdan kullanarak projelerle etkileşimde bulunuyor. Projeler ise bu cüzdanları tespit edip dağıtımdan çıkarmaya çalışıyor.

LayerZero, airdrop çiftçileriyle mücadelede agresif bir tutum sergileyen projelerden biri. Potansiyel airdrop çiftçiliği raporları sunan herkese açık bir ödül sistemi var. ZKsync de yaklaşan airdrop’u için birçok airdrop çiftçi cüzdanını tespit ederek kaldırdı. Bu süreçte, belirli kriterleri karşılayan ancak gereken minimum token sayısını sağlamayan bazı cüzdanlar da elendi. En büyük dağılıma sahip cüzdanlara sınır kondu ve tokenlerin bir kısmı geri dönüştürüldü.

Airdroplar hala çok kazançlı olsa da, bunlara hak kazanmak günümüzde daha zor hale geldi. Gerçek kullanıcılar bile bazen dışarıda kalabiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir