Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.798
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.798
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

2024 Bitcoin: Halving Sonrası Ne Olur?

Bitcoin Halving

Kripto para dünyası için Nisan ayı hareketli geçecek. Dünyanın lider kripto parası Bitcoin (CRYPTO: BTC) için bir sonraki yarılanma olayı bu ay gerçekleşecek. Bu durum, Bitcoin fiyatında bir yükselişe yol açabilir. Zaten bu yılın başlarında yeni zirvelere ulaşan Bitcoin, yılın geri kalanında ne kadar yükselebilir? Bitcoin halving sonrası ne olur? İşte detaylar…

Bitcoin: Halving Sonrası Ne Olur?

Yarılanma olayında, Bitcoin madencilerinin işlem doğrulaması için aldıkları ödüller yarıya iniyor. Bu, Bitcoin arzını kontrol altında tutmak ve kıtlığını sağlamak için yapılan bir işlem. Toplam arzın 21 milyon Bitcoin’i aşmaması planlanıyor. Kıtlık, dijital parayı değerli kılmaya yardımcı oluyor. Yarılanma olaylarının yaklaşık dört yılda bir gerçekleşmesi bekleniyor. Bitcoin 2020, 2016 ve 2012 yıllarında yarılandı. İşte geçmiş yarılanma olaylarından sonra Bitcoin fiyatının nasıl değiştiğine bir göz atalım.

Önceki tüm yarılanma olaylarında, Bitcoin satın alan ve birkaç ay boyunca elinde tutan yatırımcılar harika getiriler elde ettiler.

Bitcoin Bu Yıl Tekrar Yarılandıktan Sonra Yatırımcılar Ne Beklemeli?

Bir sonraki Bitcoin yarılanma olayının Nisan ayı içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. Kripto paranın geçmiş performansına dayanarak, tekrar yükselmesi muhtemel görünüyor. Ancak asıl soru, yatırımcıların ne kadarlık bir getiri beklemesi gerektiği.

Önceki yarılanma olaylarından 300 gün sonra elde edilen getiriler, kripto paranın önemli ölçüde yükselebileceğini ima etse de, bazı önemli noktaları unutmamak gerekiyor.

2012: Bitcoin’in düşük piyasa değeri, kripto paranın değerinin artmasını kolaylaştırdı. Yarılanma olayı ilk kez gerçekleşti ve bu durum henüz gelişmekte olan dijital paraya ilgi çekmeye yardımcı oldu.

2016: İlk getiriler nispeten düşük kaldı. O zamanki Bitcoin fiyatı, bugünün fiyatının çok küçük bir kısmıydı.

2020: COVID-19 salgını nedeniyle ekonomiye para akışı yaşandıkça, meme coin’ler ve riskli yatırımlar yükselişe geçti. Yatırımcıların çoğu bu fonları borsa ve kripto paralara yatırmayı tercih etti, bu da yüksek piyasa değerlerine yol açtı. Daha sonra 2022’de piyasalar soğuyunca Bitcoin fiyatı düşüş yaşadı.

Bu sefer, yarılanma olayına yaklaşırken Bitcoin neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Borsa piyasaları da rekor seviyelerde seyrediyor. Bitcoin’in fiyatı halihazırda yarılanmanın etkilerini içermiş olabilir ve bu durum yatırımcılar için geçmişteki kadar yüksek getiriler sağlamayabilir. Geçmiş, kripto paraların iki katına çıkabileceğini gösterse de, bu yıl piyasaların ne kadar hareketli olduğu ve Bitcoin’in zaten yüksek olan piyasa değeri göz önüne alındığında, yatırımcılar beklentilerini kontrol altında tutmalıdır.

Yarılanma olayı, Bitcoin fiyatının yükselmesi için kesin bir katalizör gibi görünse de, muhtemelen öyle olmayacaktır. Yatırımcılar bunun yaklaştığını biliyor, bu nedenle bunun zaten Bitcoin’in değerine yansımış olması gerekiyor. Geçmişte, kripto para bugün olduğundan çok daha düşük bir fiyata sahipti ve 2020 ile 2021 yıllarında COVID-19 salgını nedeniyle insanlar yatırıma daha fazla para ayırabiliyordu. Günümüzde ise bütçeler daha kısıtlı ve ekonomik koşullar pek de ideal değil.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir