Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.994
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.994
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

2023’te Öne Çıkabilecek Metaverse Projeleri (Sponsorlu)

Metaverse, birçok kişi için nispeten yeni bir kavram olsa da, bu, işletmelerin bir sonraki dijital etkileşim çağı olacağı vaat edilen şeye büyük yatırımlar yapmasını engellemedi.

Meta ve Microsoft’tan Apple ve Amazon’a kadar dünyanın dört bir yanındaki şirketler metaverse üzerine büyük yatırımlar yapıyor. Kendi metaverse projelerinizi finanse edecek milyonlarınız olmasa da, yine de metaverse kripto tokenlerine yatırım yapabilirsiniz.

Bu makale, yatırım yapmaya değer yenilikler sunan 2023 yılında öne çıkabilecek metaverse kripto projelerinden yedisini sizlere sunuyor.

1. Metacade (MCADE) – Bir Numaralı Metaverse Topluluk Merkezi

, metaverse ve play-to-earn oyunları ile ilgili her şeyin merkezinde olmayı hedefleyen, topluluk tabanlı bir platform. En yeni oyunları keşfetmek, oyun gelirinizi nasıl en üst düzeye çıkaracağınızı öğrenmek ve geleceğin metaverse oyunlarını etkilemede doğrudan bir rol oynamak için gidebileceğiniz yer burasıdır.

Platformda, kendinizi Web3 ve metaverse’e kaptırmak için ihtiyacınız olan her şeyi bulacaksınız. Hepsi ilerlemenize yardımcı olmak için oluşturulmuş incelemeler, liderlik tabloları, özel forumlar, canlı sohbetler ve en sıcak alfayı keşfetme alanları olacak.

Ancak Metacade, sadece metaverse hakkında bilgi edinme amaçlı bir platformdan çok daha fazlası olacak şekilde tasarlandı. Özel oyunlar oynayabilecek, Metacade’in geliştirici topluluğu için testlere katılabilecek ve Web3’ün en ileri teknolojilerini geliştiren bazı şirketlerde iş bulabileceksiniz.

Ayrıca, Metacade platformunda para kazanmak için pek çok fırsat da geliyor. İncelemeleri, ipuçlarını veya diğer içerikleri paylaşan oyuncular, topluluğa katkılarından dolayı MCADE tokenleri ile ödüllendirilecektir. Eğer şansınıza güveniyorsanız, büyük bir nakit ödül kazanma şansı için sık sık ödüllü çekilişlere ve turnuvalara katılabilirsiniz!

2023’ün sonlarında Metacade ilk Metagrant’lerini dağıtacak. Metagrant’ler, topluluğun oynamak istediği oyunları yaratan geliştiricilere hayatlarını değiştirecek finansmanı sunuyor. Bir Metagrant kazanmak için, geliştiriciler önce fikirlerini bir yarışmaya sokuyor ve diğer onlarca potansiyel adayla yarışıyor. En çok oyu alan projeye finansman tahsis ediliyor ve tamamlanan oyun, herkesin oynaması ve eğlenmesi için Metacade’in sanal oyun salonuna ekleniyor.

Metacade’i özel yapan şey, topluluk odaklı vizyonudur. Oyun piyasası çok büyük ve daha fazla kâr odaklı hale gelmesi, talihsiz bir şekilde kullanıcı deneyiminden taviz verdi. Metacade, gücü oyuncuların ellerine geri vererek ve oyunun geleceğini gerçekten belirlemelerine imkan tanıyarak bu sistemi bozmayı amaçlıyor. MCADE tokeninin hala ön satışta olduğu düşünüldüğünde, Metacade’in sunduğu yatırım fırsatı önemlidir. Metacade, şu anda piyasadaki en iyi metaverse kripto projesi olarak birinci sınıf bir seçimdir.

>>> Metacade ön satışına katılabilirsiniz <<<

2. ApeCoin (APE) – En Çok Konuşulan Metaverse Projelerinden Biri

ApeCoin, piyasadaki en popüler metaverse projelerinden biri olan Otherside’ın işlem tokenidir. Otherside, son derece başarılı Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT koleksiyonunun yaratıcıları Yuga Labs tarafından The Sandbox’ın ana şirketi Animoca Brands ile ortaklaşa geliştiriliyor.

Venture Beat‘e göre Yuga Labs, Otherside’ın “herkesin inşa edebileceği açık, birlikte çalışabilir bir dünya” olarak eksiksiz metaverse deneyimini sunacağını umuyor. Burada amaç, dijital varlıkların herhangi bir kısıtlama olmaksızın serbestçe taşınabileceği bir metaverse oluşturmak ve “hobilerin, bağımsız geliştiricilerin [ve] oyun stüdyolarının … dünya ve izleyiciler için zengin yaratıcı deneyimler oluşturmasına” olanak tanımak.

Nihai ürün hakkında pek bir şey bilinmiyor, ancak Otherside’ın Koda olarak bilinen binlerce uzaylıya ev sahipliği yapacağı anlaşılıyor. Oyun aynı zamanda binlerce oyuncunun etkileşimde bulunduğu ve birlikte ilerlediği 11 bölümlük bir hikayeden oluşacak. Coin Telegraph‘a göre Temmuz 2022’de 4.500 oyuncu “ilk yolculuk” için Otherside’a katıldı ve birçoğu bu deneyime coşkuyla tepki verdi.

Yuga Labs vizyonunu gerçekleştirebilirse, oyuncular Otherside’a katılmak için birbiriyle yarışırken ApeCoin muhtemelen büyük bir talep görecek. İşte bu nedenle, ApeCoin/Otherside ikinci en iyi metaverse kripto projesi.

3. The Sandbox (SAND) – Büyük Markalar Şimdiden The Sandbox’ın Metaverse’üne Girdi

The Sandbox, Ethereum blok zincirinde çalışan bir 3D sanal dünyadır. Kasım 2022 itibarıyla 1,2 milyar dolarlık piyasa değeri ile en değerli 45. kripto para (CoinGecko). Peki ama The Sandbox neden bu kadar yüksek değere sahip? Bu sorunun cevabı, The Sandbox topluluğu tarafından oluşturulan inanılmaz kreasyonlara ve sürükleyici, paraya dönüştürülebilir deneyimler oluşturmak için sunduğu araçlarla ilgilidir.

The Sandbox’ın önerdiği şey basittir. Kullanıcılar, blok zincirinde LAND olarak temsil edilen arazileri satın alır, VoxEdit’te kendi nesnelerini oluşturur veya SAND tokeni ile The Sandbox Pazar Yerinden satın alır. Daha sonra hikayeler, yapay zeka düşmanlar ve görevler oluşturmak için Game Maker’ı kullanırlar.

Bu özellikler onlarca eğlenceli oyun ve deneyimin The Sandbox’ta geliştirilmesiyle sonuçlanmıştır. Gucci, Paris Hilton, HSBC, Warner Music Group, Snoop Dogg ve daha birçok büyük isim The Sandbox’ta varlıklarını hissettirdi. The Sandbox, bugüne kadarki en zengin metaverse deneyimlerinden birini sunuyor ve bu nedenle üçüncü en iyi metaverse kripto projesi.

4. Illuvium (ILV) – AAA Sınıfı Bir Metaverse RPG Deneyimi

Illuvium, yabancı bir dünyada geçen bir 3D açık dünya RPG’dir. Oyuncular görevleri tamamlarken, Illuvial avlarken ve oyun içi ödüller kazanırken güzel manzaralar keşfediyorlar. Oyunun amacı, diğer oyunculara karşı savaşta kullanmak üzere oyun içi canavarlar olan Illuvial’ları toplamaktır.

Her biri diğer oyunculara üstünlük sağlamak için kullanılabilecek benzersiz özelliklere sahip 100’den fazla farklı Illuvial bulunuyor. Illuvial’lar blok zincirinde NFT’ler olarak temsil ediliyor, yani oyun içinde, Illuvium’un merkeziyetsiz borsasında veya OpenSea gibi üçüncü taraf platformlarda alınıp satılabiliyor.

Illuvium’u diğer metaverse oyunlarından ayıran şey, blok zinciri üzerine inşa edilmiş ilk AAA sınıfı oyunlardan biri olması. Çok geniş açık manzaralar, çarpıcı grafikler ve büyüleyici bir hikaye ile büyük bütçeli video oyunlarından ve sürükleyici oyundan hoşlanan oyuncular için tasarlandı. Örneğin, konsol düzeyinde grafikler sağlamak için Unreal Engine 4 kullanıyor. Illuvium, bugün piyasadaki en kapsamlı metaverse oyunlarından biri ve dördüncü en iyi metaverse kripto projesi.

5. Star Atlas (ATLAS) – Geleceğe Bir Bakış

Star Atlas, devasa çok oyunculu oyun mekaniğini Solana blok zinciriyle birleştiren uzay temalı bir metaverse. Oyun, 2620 yılında galaksinin uçsuz bucaksız bölgelerinde geçiyor. Oyuncular, gruplardaki diğer oyuncularla ittifak kurarak insan, uzaylı veya robot olarak oynamayı seçebiliyor. Amaç, gezegenleri fethederek, diğer gruplarla savaşarak ve maden kaynakları çıkararak ulusunuzun imparatorluğunu genişletmek.

Her oyun içi öge bir NFT ile temsil edilir; bu da uzay gemilerinin, silahların ve aletlerin hepsinin ATLAS tokeni ile alınıp satılabileceği anlamına geliyor. Bu aynı zamanda oyuncuların kozmosu keşfetmeleri ve nadir hazineler bulma umuduyla el değmemiş gezegenleri yağmalamaları ve ayrıca yok edilmiş uzay gemilerinden ganimet toplamak için savaş alanlarını araştırmaları için teşvik sağlıyor.

Star Atlas, ona metaverse alanındaki en gelişmiş grafiklerden bazılarını veren Unreal Engine 5 kullanılarak inşa ediliyor. Star Atlas henüz piyasaya sürülmedi, ancak şu ana kadar gördüklerimize bakarsak, inanılmaz olacak. Beşinci en iyi metaverse kripto projesi.

6. Metahero (HERO) – Gerçek Hayat ile Sanal Dünya Bütünleşiyor

Metahero, herkesin metaverse’te yüksek çözünürlüklü 3D avatarlar oluşturmasına izin veren blok zinciri tabanlı bir platformdur. Tescilli 3D tarama teknolojisi kullanan Metahero, kullanıcılara hem kendilerini gerçeğe yakın avatarlarla dijitalleştirme hem de gerçek dünyadaki sanat eserlerinden ve koleksiyon parçalarından NFT’ler oluşturmanın yolunu sunuyor.

Metahero, gerçek hayat ile dijital kimliklerin nasıl bütünleştirileceği sorununa istisnai bir çözüm getiriyor. Artık avatarınızı doğru yapmak için uğraşmanıza gerek yok: Metahero’nun dünya genelindeki tarama odalarından birini ziyaret etmeniz yeterli. Kreasyonlarını blok zincirine koymak isteyen bir sanatçıysanız, o zaman siz de bunu yapabilirsiniz.

Tüm bunları mümkün kılmak için Metahero, 3D tarama teknolojisinde dünya liderlerinden biri olan Wolf Digital ile ortaklık kurdu. “Meta-scanning” öncüsü olmayı vaat eden Metahero, geleceğin metaverse ile etkileşimlerde hayati bir rol oynayabilir ve altıncı en iyi metaverse kripto projesidir.

7. Bloktopia (BLOK) – 21 Katlı Bir Metaverse Gökdeleni

Bloktopia, kullanıcılara üzerine inşa edip keşfetmeleri için 21 katlı bir gökdelen sunan metaverse’ün benzersiz bir versiyonudur. Bu, bir alışveriş merkezine benzeyen VR tabanlı bir metaverse: kullanıcılar arazi NFT’leri satın alır ve ardından başkalarının deneyimlemesi için vitrinler, aktiviteler ve etkinlikler geliştirir. Bloktopia’da ayrıca sadece oyun oynamak için katlar, sunumlar için oditoryumlar ve blok zinciri teknolojisi hakkında bilgi edinmek için eğitim alanları da bulacaksınız.

Bloktopia’nın sanal emlak NFT’lerinden birine sahipseniz, arazinizden para kazanmak için birçok seçeneğiniz var. Örneğin, ürünlerini tek seferlik bir etkinlikte sergilemek isteyen markalara alan kiralayabilirsiniz. Alternatif olarak, alanınızı uzun vadeli reklam için kiralayabilirsiniz. Bloktopia dört ilke üzerine kurulmuştur: öğrenme, kazanma, oynama ve yaratma. Metaverse etkileşiminde gerçekten bir sonraki sınır gibi hissettiren harika bir yaklaşım. İşte bu nedenle de yedinci en iyi metaverse kripto projesi.

Metacade (MCADE), Metaverse Kripto Projelerinde Birinci Sırada

Bu inanılmaz teknoloji devriminin yaratılışına ve gelişimine tanıklık etmek olağanüstü. Bu listedeki projeler muhtemelen bu dijital sınırın öncüleri olarak tarihe geçecek, ancak Metacade tek bir basit nedenden dolayı tacı alıyor: metaverse’ün merkezindeki yer olacak şekilde tasarlandı.

Buradaki diğer projelerin başarısı, ne kadar oyuncu çekebilecekleri ve onları tutabilecekleri ile belirlenir. Bu arada Metacade, metaverse’teki oyuncu sayısına ve bir bütün olarak büyüyen play-to-earn oyun tarzına güveniyor. Topluluk platformlarının oyun ekosistemi için giderek daha hayati hale geleceği gerçeğiyle birleştiğinde, Metacade’in metaverse’de ev diyebileceği bir yer isteyen oldukça büyük bir kitleyi çekmesi muhtemel.

Metacade’in Web3’ün oyun merkezi olma vizyonunu gerçekleştirebileceğine inanıyorsanız, o halde Metacade ön satışına bir an önce göz atmak isteyeceksiniz. Bunun nedeni, yeterince erken satın alırsanız, potansiyel olarak MCADE’deki uzun vadeli kazançlarınızı iki kattan fazla artırabilecek olmanız. Örneğin, ön satışın 1. aşamasında, 1$ karşılığında 125 MCADE alabilirsiniz. 8. aşamada ise 1$ karşılığında yalnızca 50 MCADE alacaksınız. Bu, verdiğiniz en iyi metaverse yatırım kararlarından biri olabilir!

Metacade ön satışına katılabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir