Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.164
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.164
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

2022’nin Büyük Hareketlere Gebe Altcoin’i Belli Oldu!

Hepimiz Bitcoin’in ve dünya genelinde artan popülaritesinin farkındayız. Bitcoin dışında dolaşımda olan birçok altcoin var. Ancak ikisini de birbirinden ayıran birkaç şey var. Altcoin’ler, Bitcoin’in başarısından sonra inşa edildi. Bu nedenle, farklı kullanıcı kitlesine hitap eden birçok yenilikçi kripto para birimi ortaya çıktı. Fakat piyasada o kadar çok altcoin var ki, hangisinin uzun soluklu olacağını veya patlama yaşayacağını kestirmek oldukça zor. Bu yazımızda, bir altcoin’i iyi bir yatırım haline getiren çeşitli faktörleri ve 2022 yılında fiyat hareketleriyle yıldız olmaya aday bir altcoin’i ele alacağız. İşte detaylar…

Altcoin projelerini iyi bir yatırım haline getiren faktörler nelerdir?

Bitcoin’in (BTC) herhangi bir günde yüzde 5, hatta yüzde 10 oranında artması veya düşmesi nadir değildir. Daha küçük kripto para birimleri daha da geniş fiyat dalgalanmalarına sahip olabilir. Kripto para birimleri genellikle herhangi bir merkezi otorite tarafından, fiat para birimleri veya başka bir hükümet onaylı borsa aracıyla finansal piyasalarla benzer şekilde desteklenmez. Hükümet desteği, tüketiciler arasında bir para biriminin değerine olan inancı artırabilir, büyük bir harcama yapan para toplayıcısı sağlar. Ancak kripto para birimleri genellikle merkezi olmadığı için değerlerini çeşitli kaynaklardan alırlar.

Her kripto para biriminin, bir ağın çalışması için kurallar olarak düşünülebilecek kendi protokolü vardır. Her altcoin, Blockchain’in yapısını oluşturan kendi protokolüne sahiptir. Belirli bir protokolde ne kadar çok kullanıcı ve etkinlik olursa, kripto para birimi o kadar değerli olur. Güçlü kullanım durumlarına sahip kripto para birimleri, kripto para piyasasındaki büyük rekabette hayatta kalabilecek güçlü temellere sahip oldukları anlamına gelebilir. Birçok uzmana göre sağlam altyapıya sahip kripto işlevleri, daha fazla benimsemeye yol açabilir.

Yatırımcılar; gerçek kullanıma, altında yatan ekonomik modellere ve benzersiz büyüme faktörlerine giderek daha fazla bakmaya başlıyor. İyi bir altcoin seçerken arz ve talep, oluşturulma maliyeti, borsalarda kullanılabilirlik, yönetim gibi etkenler de dikkat çekiyor. Mevcut durumda, söz konusu maddelerde başarısını ortaya koymuş ve Türkiye’de geniş bir kitle tarafından çoktan benimsenmiş olan bir kripto para birimi var: Bitcicoin (BITCI).

Bitcicoin (BITCI) neden patlamaya hazır?

BITCI, Bitcichain Blockchain’inin kripto para birimidir. Proof-of-Authority (PoA) konsensüs algoritmasını kullanan ağ aracılığıyla oluşturulan BITCI’nin üretim maliyeti oldukça azdır. Özellikle, son zamanlarda yoğun miktarlarda enerji tüketimi ile gündeme gelen Proof-of-Work (PoW) konsensüs algoritmasını kullanan kripto para projelerinin tepki çekmesiyle, PoA oldukça önemli bir artı olarak karşımıza çıkıyor. BITCI’de patlama yaşanabileceğinin işaretini veren bir başka faktör ise birçok işletmenin, spor kulübünün veya şirketin; yani geniş bir kullanıcı kitlesinin, Bitcicoin’in arkasındaki Bitci ile ortaklık kurması.

Özellikle fan token alanında adını duyuran Bitci, birçok yerel ve yabancı spor kulübüne taraftarlarıyla etkileşime geçme şansı veriyor. Bu durum kullanım alanının çokluğuna işaret ederken, insanlar tarafından adının duyulmaya devam edeceğini gösteriyor. Bir projenin arkasında bilindik ve güvenilir isimlerin bulunması da yatırım yaparken göz ardı edilemeyecek şeylerden biri. BITCI, 2018 yılında Çağdaş Holding bünyesinde Bodrum/Türkiye’de kurulan Bitci Teknoloji tarafından geliştirildi. Bitci Teknoloji bir blockchain geliştirme ve araştırma şirketidir.

BITCI ekosistemindeki son gelişmeler

BITCI, duraklama belirtisi göstermeyen projelerden biri. Geçtiğimiz günlerde resmi fan token partneri olduğu Türkiye Motorsiklet Federasyonu’nun Türkiye Pist Şampiyonası’nın başlamasıyla yeniden öne çıktı. Oldukça aktif Twitter hesabında çeşitli yarışmalar yapılarak her gün daha fazla kullanıcı katılım sağlıyor. Yarışmaların en son örneklerinden bazılarını gibi görebilirsiniz:

Altyapısı Bitci tarafından sitemiz adına oluşturulan KRIPTO tokenı, bu ay ciddi bir yükseliş yaşadı. Ayrıca 25 Mayıs’ta 151 milyon KRIPTO yakımı gerçekleştirildi. BITCI ise 19 Mayıs’ta bir coin yakımı gerçekleştirdi ve arz-talep dengesini sağlama hedefini yeniden gözler önüne serdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir