Kriptolar:
32634
Bitcoin:
$99.976
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.01
Piyasa Değeri:
$3.66 T
% 0.91
Korku & Açgözlülük:
75 / 100
Bitcoin:
$ 99.976
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$3.66 T

2022’de Metaverse: Moda Tasarımcıları Metaverse ile Alakalı Ne Planlıyor?

Dijital kimliğinizin gerçek hayattaki kadar önemli olduğu bir dünya hayal edin. Sanal benliğiniz için para (kripto para birimi), bir ev (belki Minecraft üzerine inşa edilmiş) ve giysiler için varlıklara ve eşyalara ihtiyaç duyduğunuz bir yer olduğunu gözünüzde canlandırın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Hayatlarımızı giderek daha fazla çevrimiçi yaşarken, moda markaları, dijital giyim koleksiyonlarının piyasaya sürülmesi ve oyun platformlarıyla işbirlikleri ile bazı tüketicilerin zaten orada olduğunu düşünerek bu alandaki çalışmalarını hızlandırıyor. Belki de 2022 yılının en sıcak trendleri ve en çok beklenen lansmanları artık podyumda olmayacak, tasarımcılar metaverse’i keşfederken ekranlarımızda yer alacak.

Pek çok insan NFT’leri anlamıyor, kriptoyu anlamıyor ve buna ihtiyaçları olmadıklarını düşünüyor. Fakat burada büyük bi yanılgı olabilir. Bu insanlar gerçekten farkında olmadan bu kavramların günlük hayatlarının bir parçası olacağını yavaşça görecekler.

Bugün, çalıştığımız, sosyalleştiğimiz, öğrendiğimiz ve boş zamanımızı internette geçirdiğimiz için bu durum pek kurgu gibi gelmiyor. Şimdiki yaşamlarımızla meta evren arasında çok önemli bir fark var. Moda ve teknoloji platformu Interlaced’in marka danışmanı ve kurucusu Kristina Dimitrova bu konuda şu ifadeleri kullanıyor:

“Metaverse’i tek bir sosyal veya oyun ortamıyla sınırlı olmayan sanal bir alan olarak tanımlardım. Örneğin tüm mekanlarda aynı dijital kıyafetleri giyebileceğiniz sanal bir dünya. Henüz orada değil ama temeller atıldı.”

Modanın metaverse’e girmesinin temellerinin çoğu 2021’de atıldı ve gelecek yıl için daha büyük şeyler ortaya koyulmasının önü açıldı. Mayıs ayında Gucci Garden, tarihi kampanyalar etrafında temalı odalar ve markanın sınırlı sayıda dijital kıyafetlerini denemek ve satın almak için bir yer içeren markalı bir sanal alan olan Roblox’u piyasaya sürdü.

Eylül ayında Balenciaga, Fortnite video oyunuyla ‘skins’ olarak bilinen karakterler için çeşitli kıyafetler üzerine ortaklık kuran ilk lüks marka oldu. Ayrıca, dijital lansmanla aynı zamana denk gelecek şekilde fiziksel bir ürün yelpazesi yayınladı.

Dimitrova, fiziksel ve sanal dünya arasındaki bu geçişin 2022’de daha sık göreceğimiz bir şey olduğunu söylüyor:

“Bir oyuncu olarak, skinler için ödeme yapabilir veya onları oyunda kazanabilir ya da belirli mağazalardan gerçek bir ürün satın alabilirsiniz. Gerçek hayatta giymek için. Bunun gibi çevrimiçi ve çevrimdışı dünyaları birbirine bağlayan çok daha fazla marka göreceğimizi düşünüyorum.”

Bu, tasarımcı Charli Cohen’in de bu yıl Pokémon, Selfridges ve prodüksiyon şirketi RYOT Lab ile işbirliği içinde keşfettiği bir şey. Cohen, Selfridges web sitesinde barındırılan ve alışveriş yapanların keşfedebileceği ve etkileşime geçebileceği bir sanal dünya olan Electric/City aracılığıyla satılan bir dizi dijital ve fiziksel giysi parçası yarattı. Cohen’in yakında başlayacak olan bir sonraki girişimi metaverse’e bir adım daha yaklaştı. Kendisi Euronews’e şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yılı, sanatçılar, markalar ve hayranlarının kolayca özel, birlikte çalışabilir Metaverse giyilebilir cihazlar oluşturmasına olanak tanıyan bir platform olan RSTLSS’yi inşa etmekle geçirdim. Birlikte çalışabilirlik, 2022’de dijital moda için ana odak noktası olacak: Dijital gardırobunuzu birden fazla oyun ve sosyal alana taşıma yeteneği.”

Sanal alemdeki bu erken deneyler bir aldatmaca gibi gelebilir, ancak bunun geçici bir hevesten daha fazlası olduğuna inanmak için iyi nedenler var. Facebook’un bir metaverse oluşturmayı da içeren çalışmalarının kapsamını yansıtmak için Meta olarak yeniden markalaşmasıyla, bu alandaki marka etkinliğine ivme kazandırması muhtemel.

Fütürist ve geleceğin teknoloji ve kültür dergisi CYBR’nin editörü James Joseph şöyle açıklıyor:

“Facebook’un ne kadar büyük olduğunu ve birçok insanın aynı şeyi takip ettiğini düşünün. Pek çok insan NFT’leri anlamıyor, kriptoyu anlamıyor ve buna ihtiyaçları da yok. Olacak olan, insanların gerçekten farkında olmadan günlük hayatlarının bir parçası olacağı.”

Adidas da Metaverse Evrenine Dahil Oldu

Lüks markalar şimdiye kadar alanın ön plana çıkanları oldu, ancak diğer markalar da bu duruma yetişiyor. Son olarak Adidas, kripto para dünyasının popüler projelerinden The Sandbox ile ortaklığını duyurdu. Adidas, Bored Ape Yacht Club, gmoneyNFT ve PUNKS Comic ile birlikte Metaverse’e giriş yaptığı Twitter üzerinden açıkladı.

2022’de kesinlikle daha fazla metaverse marka aktivasyonu gerçekleşecektir. 2022 metaverse dünyası için en çok beklenen lansmanlardan biri ise VR başlıklara sahip kullanıcıların sanal dünyalarda görünmelerini ve sanal nesnelerle etkileşim kurmalarını sağlayarak Teams toplantılarını yeni bir düzeye çıkaracak Microsoft Mesh’tir.

Moda için bu, konukların kendilerini oradaymış gibi hissettikleri dijital podyum gösterilerine ev sahipliği yapmak veya en yeni dijital koleksiyonları göstermek için bir stilistle uzaktan buluştukları kişisel alışveriş randevuları sunmak anlamına gelebilir.

Tüm bunlar kripto para dünyası için de olumlu gelişmelerin yaşanacağı anlamına gelebilir. Adidas gibi başka markalar da belki gelecekte The Sandbox gibi kripto para projeleriyle ortaklıklarını duyurabilir. Bekleyip göreceğiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir