2022’de Metaverse internet gündemindeki en popüler teknolojilerden biriydi, buna bağlı olarak da Metaverse alanındaki coin’ler de kullanıcıların odağındaydı.
Metaverse büyük kurumsal şirketlerin girmesi ve hakkındaki bilgi dağarcığının genişlemesiyle birlikte daha anlaşılabilir bir hal aldı. 2022’de Blockchain teknolojisinin en dikkat çeken ve son ürünü olan Metaverse coin’lerini sizler için değerlendirdik.
2022’nin En Gözde 10 Metaverse Coin’leri
Metaverse evreni gün geçtikçe gelişmesi ve hakkında yapılan araştırmaların artmasıyla beraber yeni bir dünya oluşturma fikri olarak kullanıcılar ve Blockchain meraklıları tarafından yakından takip ediliyor. Bu alanda ilk soru ise Metaverse nedir oluyor.
Metaverse fikri ilk olarak 1992’deki Cyberpunk romanı Snow Crash’te bir “Metaverse” tanımlayan Neal Stephenson’ın hayal gücünden ortaya çıktı. Stephenson, insanların sanal gerçeklik gözlüğü ve paylaşımlı bir internet kullanarak eriştiği paylaşılan bir dijital alan olarak tanımlıyor. Metaverse’i, parklar ve binalardan, fizik yasalarının artık geçerli olmadığı, yalnızca hayal edilen kurallar ve sınırların olduğu fantastik ayrıca çılgınca tuhaf alanlara kadar günlük, sıradan alanların sanal versiyonlarını içeriyor.
1- Decentraland (MANA)
Decentraland, LAND olarak adlandırılan sanal mülkünüzü satın almanıza, satmanıza ve yönetmenize olanak tanıyan bir sanal gerçeklik platformudur. Dünyanızı istediğiniz şekilde oluşturabilir ve geliştirebilir ve metaverse’in bu sürümünü telefonunuzun, bilgisayarınızın veya sanal gerçeklik (VR) gözlüğünüz aracılığıyla rahatlığından keşfedebilirsiniz. Buna başlamak için ilk önce evrenin yere coin’i olan Decentraland MANA’ya ihtiyacınız var. MANA, size etkileşimli uygulamalara erişme, mal ve hizmetler için ödeme yapma veya daha fazla mülke yatırım yapma gücü vermek için kullanılan yerel kripto para birimidir.
Decentraland ile ilişkili metaverse, gerçek dünyada bulunanlara rakip olan canlı eğlence mekanları ile konserler ve festivaller gibi kullanıcılar için heyecan verici etkileşimli fırsatlara da ev sahipliği yapıyor. Decentraland her geçen gün gelişiyor bunun yanında da size birçok seçenek ve fırsat sunacak aktif bir geliştirici ekip tarafından yönetiliyor. Konserler ve etkinlikler de Decentraland’da düzenleniyor ve etkinlik takvimine ise buradan ulaşabilirsiniz.
2- Sandbox (SAND)
Sandbox, SAND adlı metaverse kripto parasını kullanarak sanal arsa ve birçok diğer varlığı alıp satabileceğiniz bir Metaverse evrenidir. Sandbox evreni SAND’in gücüyle sanal deneyiminizden para kazanarak hayal edebileceğiniz her şeyi yaratabilmenize ve dönüştürebilmenize olanak sağlıyor.
Sandbox, günümüzün en etkili teknoloji yatırım şirketlerinden biri olan SoftBank gibi yerleşik yatırımcılar tarafından destekleniyor. Varlıklarınızı ve sanal arsalarınızı satın alabilir, satabilir ve stake edebilirsiniz. Play to win bir Metaverse olan The Sandbox, onu nasıl kullanacağınızı seçmenize olanak tanıyor. Kendi oyununuzu yaratabilir, başka oyunlar oynayabilir, sanal araziye sahip olabilir ve bir mülkü toplayabilir, oluşturabilir veya kontrol edebilirsiniz.
3- Star Atlas (ATLAS)
Star Atlas, Metaverse deneyiminizi bir başka boyuta taşıma gücü veriyor. Burada yıldızlar sizin sınırınız ve birçok olasılıklı Star Atlas evrenini keşfedebilirsiniz. Kişiselleştirilmiş uzay geminizi alabilir ve benzersiz bir Metaverse’in derinliklerine inebilir, bir fraksiyona katılabilir veya bir fraksiyon oluşturabilir ve tamamen size ait bir dünya yaratabilirsiniz.
ATLAS, Solana Metaverse Blockchain’inde çalışıyor. Star Atlas, heyecan verici yeni manzaraları ve olasılıkları aralayan bir kapı olarak görülüyor. Kara, gemiler, mürettebat üyeleri ve ekipman dahil olmak üzere kendinizi Star Atlas evrenine sokmak için ihtiyaç duyduğunuz dijital varlıklardan herhangi birini satın almak için ATLAS Metaverse kripto paralarını kullanabilirsiniz.
4- Axie Infinity (AXS)
Axie Infinity’nin günlük olarak çeyrek milyondan fazla oyuncusu bulunuyor. Oyuncular, oyunun mülkiyeti ve işleyişinde onlara bir pay veren AXS adı verilen token’lara sahip oluyor. Oyun içinde krallıklar kurabilir, nadir kaynakları arayabilir ve hazineleri avlayabiliyorsunuz.
Oyuncular, oyun dışında alınıp satılabilen, NFT’ler olan Axies adlı canavarları kazanmak için uğraşıyorlar. Axies’ler, nadirliğe bağlı olarak yaklaşık yüzbinlerce dolara kadar satılabilir. Bununla birlikte, en pahalı Axie 300 ETH’ye satıldı ve Axie Infinity, Ağustos ayında 1 milyar dolarlık en yüksek hacmine ulaştı.
5- Alien Worlds (TLM)
Alien Worlds, oyuncuların kısıtlı kaynaklar için topluluk içinde rekabet edecekleri bir DeFi, Metaverse ve Blockchain tabanlı bir oyundur. Alien Worlds’te kullanıcılar Trillium’u (TLM) stake ederek ve Planet DAO’da oy hakları kazanarak deneyimi bir başka boyuta taşıyorlar. Katılmak isteyen tüm oyuncuların bir WAX Cloud Wallet’a sahip olması gerekiyor. Kullanıcılar, Alien Worlds’e giriş yaptıktan sonra TLM token’ları aracılığıyla madenciliğe başlayabiliyor. Bu token’lar, oyuncuların bir veya daha fazla Alien World gezegeninin yönetimini ele geçirmesine ve hatta bir gezegeni yönetmeye aday olmasına olanak sağlıyor.
Oyuncular ayrıca oyun içi görevleri tamamlamak, diğer oyuncularla savaşmak veya TLM madenciliği yapmak için kullanılabilecek NFT’ler de kazanabiliyorlar. TLM yalnızca Alien Worlds Metaverse’ini yönetmek için kullanılmıyor, aynı zamanda NFT madenciliği yapmak, belirli öğeleri satın almak veya yükseltmek bunun dışında görevlere ve oyun içi etkinliklere katılmak için de kullanabiliyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.